Annonsørinnhold

Bare 20 prosent av norske hjem har alarm tilknyttet sentral:

Derfor valgte denne familien Homely

Bare 20 prosent av norske hjem har alarm tilknyttet sentral:

Derfor valgte denne familien Homely

Vegard Storstad begynte jakten på ny alarmleverandør etter å ha blitt lei av et abonnement han kaller «dyrt og dårlig». Nå er han glad for at valget falt på Homely.

Yngstedatter Marie var en ivrig medhjelper da Vegard installerte familiens nye røykvarslere.

Produsert av Schibsted Partnerstudio

– Dette var superenkelt, sier Vegard etter å ha skrudd opp en av familiens nye røykvarslere.

Han og datteren Alma (14) setter seg ned ved spisebordet og kobler magnetkontakten, en liten sensor som merker om dører eller vinduer åpnes, opp mot hjemmesentralen.

– Sånn! Det er bare å åpne Homely-appen og bruke telefonen til å skanne QR-koden på esken til magnetkontakten. Da legges enheten enkelt til, og den kobles automatisk til resten av anlegget, sier Vegard.


I tillegg til optiske røykvarslere og magnetkontakt, er Homelys hjemmesentral, betjeningspanel, smartsirene og en vannlekkasjesensor også installert. Med et par tastetrykk på telefonen sjekker Vegard enkelt på appen til Homely at alle funksjoner er operative. 

– Vi har mange smarthus-funksjoner, blant annet støvsuger og gressklipper. Homelys alarmsystem er noe av det letteste jeg har vært borte i å få installert, sier Vegard.


Startpakken

Homley_Pakke_01.jpg

Få kontroll over hjemmet ditt og fjernstyr enhetene dine fra én app.

Startpakken inneholder Hjemmesentralen og en optisk røykvarsler. Hjemmesentralen er den enheten som knytter hele alarmen sammen, kommuniserer med alle komponenter og gir beskjed til deg og alarmstasjonen dersom noe skulle skje.

Optisk røykvarsler

optisk rykvarsler.png

Seriekoblet og overvåket brannvarsling.

Homelys optiske røykvarsler er trådløs og batteridrevet. Når du er hjemme, vil røykvarsleren varsle deg om røykutvikling med den innebygde sirenen. Er du på farten, vil du raskt bli varslet via appen, samtidig som alarmstasjonen vil ta kontakt med deg. Ved behov blir vekter sendt ut og aktuell nødetat kontaktet.

Bevegelsessensor

bevegelsessensor.png

Bli varslet om uønsket aktivitet i hjemmet ditt.

Denne smarte bevegelsessensoren som Homely benytter vil utløse alarm dersom noen beveger seg i rommet hvor den er plassert, mens alarmen er aktivert. Enheten kan gjenkjenne bevegelser med opptil 9 meter rekkevidde, og har en synsvinkel på 45°. Bevegelsessensorer bør plasseres i utsatte rom som eksempelvis kjeller og stue.

– Brann den store skrekken

I tillegg til Alma, har Vegard og kona Reidun også døtrene Marie (7) og Fride (12). Familien på fem, som bor på Høvik i Bærum, synes det er deilig for trygghetsfølelsen å ha installert et system som er koblet opp mot en døgnbemannet alarmstasjon.

– Brann er hovedgrunnen til at vi vil ha alarm. Det er den store skrekken siden vi bor i trehus fra 1970. Skulle det skjedd et innbrudd ville det selvfølgelig vært kjipt, men brann er den største bekymringen. Da er oppkobling til alarmstasjon kjekt å ha, sier Vegard.


Det er mange fordeler ved å ha boligalarm som er koblet opp mot døgnbemannet alarmsentral. Å vite at boligen er sikret mot brann, at både du og alarmstasjonen får beskjed hvis det er vannlekkasje, samt at uvedkommende ikke kan ta seg inn i boligen når du er på ferie uten å trigge alarmen, gir mulighet til å senke skuldrene. 

I tillegg får du blant annet lavere pris på hus- og innboforsikring. Homely samarbeider med forsikringsselskapet Storebrand. De som har husforsikring i selskapet, vil blant annet få gunstigere pris på Homelys alarmpakker.

Lei av dyrt og dårlig abonnement

Vegard har vært på utkikk etter en ny alarmleverandør en liten stund. Valget falt til slutt på Homely, som leverer Norges rimeligste alarmsystem. Vegard sier pris var en av tingene han vurderte, men at totalpakken Homely tilbyr gjorde at de skilte seg positivt ut sammenlignet med konkurrentene.

– Vi har hatt alarmsystem fra en av de andre aktørene i noen år, og jeg synes det var for dyrt og dårlig. Jeg installerte utstyret fra Homely lett som bare det. Det største problemet var faktisk å fjerne dingsene fra den gamle leverandøren vår, forteller Vegard.

Full frihet med Homely

En stor forskjell fra andre aktører er at Homely ikke leier ut produktene sine. Homely tilbyr en startpakke med det mest grunnleggende, og etter det har kunden full frihet til å kjøpe de produktene som passer deres situasjon. 

Det er ingen bindingstid eller skjulte kostnader, og prisen på abonnementet endrer seg ikke uansett hvor mange produkter man har. 

– Hos den gamle leverandøren min måtte jeg betale ekstra månedsavgift hvis jeg ville ha nye produkter. Som forbruker gir det ingen mening.


Nå som familien har installert de mest nødvendige produktene, planlegger de å utvide alarmsystemet. I Homelys nettbutikk kan de enkelt kjøpe akkurat det de har behov for.

– Jeg skal gå gjennom huset og se hva trengs, for eksempel flere optiske røykvarslere, sier Vegard.

Magnetkontakt

magnetkontakt.png

Bli varslet når noen bryter seg inn i huset ditt.

Denne smarte magnetkontakten som Homely benytter seg av vil utløse alarm dersom noen prøver å trenge seg inn gjennom en dør eller et vindu, mens alarmen er aktivert. Enheten er også perfekt å benytte for delsikring og nattsikring av din bolig.

Vannlekkasjesensor

vannlekkasjesensor.png

Oppdag vannlekkasjer med en gang.

Vannlekkasjesensoren gir tidlig varsling for å unngå eller redusere potensiell skade fra lekkasjer. Sensoren trigger alarm dersom den kommer i kontakt med vann og gir lydvarsel med den innebygde sirenen. Du vil samtidig bli varslet via appen, og alarmstasjonen vil ta kontakt med deg.

Smartsirene

produktbilde 7.png

Innendørs sirene og signalforsterker.

Med en Smart Sirene vil alle i husstanden varsles når alarmen trigges, og eventuelle tyver vil skremmes bort. Sirenen gir en høy og tydelig lyd når innbruddsalarmen trigges, og gir ekstra lyd dersom brannalarmen går.

Den gir også lydvarsel når alarmen aktiveres og deaktiveres. Sirenen fungerer samtidig som en signalforsterker, som vil gi bedre signal til dine øvrige enheter.

Siden det er et sikkerhetsprodukt, har den batteribackup så den også fungerer ved strømbrudd.

– Ble ringt opp i løpet av sekunder

Reidun manøvrerer seg enkelt rundt i Homely-appen og viser hvordan de ulike produktene er koblet opp til hjemmesentralen. 

– Appen er så enkel å bruke, og gir full oversikt. Her kan jeg for eksempel sjekke at batteriet i røykvarslerne fungerer, og at forbindelsen til alarmstasjonen er ok, sier Reidun. 


Vegard har til og med bekreftet at kontakten med alarmstasjon virker, takket være en «falsk» vannlekkasjealarm.

– Jeg ville sjekke at vannsensoren fungerte, men alarmen trenger faktisk ikke være slått på for at sensoren sender melding om lekkasje. Jeg dyppet proben til sensoren i litt vann, og i løpet av noen sekunder ringte Homelys alarmstasjon for å sjekke at alt var bra, sier han med latter i stemmen. 

Til toppen

Produsert av Schibsted Partnerstudio for Homely. Foto: Øyvind Welle

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2020 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)