Annonsørinnhold

Visste du at frukt og grønnsaker kan holde seg opptil tre ganger lenger med riktig teknologi? Nå får du tilsvarende teknologi i Grundig sine kjøl- og fryseprodukter.

– I Norge kaster hver og en av oss i snitt 42,6 kg spisbar mat i året. Mye av dette skjer på våre egne kjøkken, sier Mette Nygård Havre.

Hun er tidligere journalist og kommunikasjonssjef, men reiser nå land og strand rundt for å motivere folk til å redusere eget matsvinn.

ENGASJERT: Mette Nygård Havre lever og ånder for å redusere matsvinn. Gode kjøleprodukter er et viktig redskap for å klare det i praksis, mener hun.

Hun er aktiv i sosiale medier som @spisoppmaten, og har blant annet fått Q-meieriene til å endre sin datomerking av melk til «best før, men ikke dårlig etter».

– Bedre oppbevaring av mat og riktig temperatur i kjøleskap og fryser kan redusere matsvinnet mye, forteller Nygård Havre.


– Forbrukerne trenger hjelp til å redusere matsvinnet på hjemmebane. Det er derfor viktig og riktig av Grundig å utvikle teknologien i hvitevarene med tanke på å redusere matsvinn, fortsetter hun.

Mat må respekteres

I Grundig har vi et initiativ som heter Respect Food. Vi ønsker å bidra til kampen mot matsvinn ved å utvikle teknologi som gjør det enkelt for kunden å kaste mindre mat. Å respektere mat er en viktig brikke på veien mot en bedre framtid, sier Vidar Madsen, ansvarlig for kjøleprodukter hos Grundig i Norden..


HVORDAN VIRKER DET? Vidar Madsen var selv nysgjerrig på det da han begynte hos Grundig.

Det handler i praksis om at den salaten eller de eplene du kjøper – friske og fine i butikken – skal kunne holde seg like friske og fine hjemme hos deg, helt til du har spist opp alt.

Du har kanskje lurt på hvordan butikkene klarer å tilby frisk frukt og friske grønnsaker året rundt?

– Jeg fant ut av dette like etter at jeg hadde begynt å jobbe for Grundig. Vi har nemlig to teknologier som hjelper deg med å gjøre det samme, forklarer Vidar Madsen.

SJEKK UT UTVALGET AV HVITEVARER FRA GRUNDIG HOS POWER HERKonstant temperatur og balansert fuktighet med FullFresh+

I tillegg til lyspåvirkningen er temperatur og fuktighet de viktigste stikkordene for å holde frukt og grønnsaker friske lenge.

– Grundig har utviklet det vi kaller FullFresh+. Da holdes temperaturen i grønnsaksskuffen konstant, og med balansert fuktighet. Små ventilasjonshull sikrer optimal gjennomstrømning av luft, og hindrer kondensering, forklarer Madsen videre.

Resultatet er at frukt og grønt holder seg inntil tre ganger lenger med FullFresh+ enn i et tradisjonelt kjøleskap. Du kan faktisk forvente holdbarheter på opptil 30 dager med denne teknologien.

Freezer Protection: Perfekt for hytta!

Grundig har også en egen teknologi for mange kombiskap og frysere, som er spesielt egnet for norske hytter og fritidsboliger. Det er praktisk å kunne lagre frysevarer på hytta og da må man ha en fryser som er egnet for oppgaven.

– Mange frysere får problemer når temperaturen i rommet nærmer seg null, eller faller under. Da kopler termostaten ut, og temperaturen i fryseren vil nærme seg omgivelsene, sier Vidar Madsen.

Derfor er mange skap fra Grundig utstyrt med Freezer Protection. Det gjør at fryseren virker selv om omgivelsestemperaturen faller helt ned mot 15 kuldegrader.

LES MER OM TEKNOLOGIEN I PRODUKTENE FRA GRUNDIG HER


Nullsone for kjøtt, fisk og meieriprodukter

Ved å holde temperaturen like over frysepunktet – igjen kombinert med riktig luftfuktighet – kan kjøtt, fisk og meieriprodukter holde seg ferske atskillig lenger enn ved fire plussgrader.

– I disse matvarene er det bakterieveksten som gjør at de blir dårlige med tiden. Den holdes på et minimum like over frysepunktet. Derfor har Grundigs kjøleprodukter en egen «nullsone» som vi kaller SuperFresh for disse matvarene, sier Vidar Madsen.

Også ferdig tilberedt mat eller middagsrester holder seg mye lenger ved rundt null grader enn i ordinær kjøleskaptemperatur. Igjen er altså dette teknologi som kan ha en direkte innvirkning på matsvinnet i din hverdag.

– Det er topp at Grundig går foran på denne måten og gjør det enklere for oss forbrukere å være matreddere på hjemmebane, avslutter Mette Nygård Havre.

SJEKK UT UTVALGET AV HVITEVARER FRA GRUNDIG HOS POWER HER

Til toppen

Produsert av Schibsted Partnerstudio for Grundig

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2020 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)