Fra disse hyttene har du
utsikt til Himmelrike

– og kan skli rett ut i langrennsløypene eller skiheisen.

Kunne du tenke deg å ha utsikt til Himmelrike fra sofakroken? Fra tomtene ved Rytterspranget på Gautefall har du nettopp dét.

Den unike topografien, med svafjell i åpne landskap, kombinert med en av Nordens raskeste seks-seters skiheiser, er to av hovedgrunnene til at Gautefall har tiltrukket seg mange nye hytteeiere de siste årene.

HIMMELSK: Disse svafjellene ble skapt av isbreen ved forrige istid. Inne i Himmelrike er fint å raste i det naturlige amfiet. Foto: VGPS

HIMMELSK: Disse svafjellene ble skapt av isbreen ved forrige istid. Inne i Himmelrike er fint å raste i det naturlige amfiet. Foto: VGPS

Gjennom Gautefalltomter AS har John Olav Gjelstad etablert sitt rike på Rytterspranget. Stedet ligger i Drangedal kommune, nær grensa til Nissedal i Telemark. Her utvikles hyttetomter på et 500 mål stort område, med Gautefall skisenter som nærmeste nabo.

– Her på Gautefall er det bare Rytterspranget som har tomter med ski inn og ski ut. Det var en forutsetning for at vi skulle investere her.
John Olav Gjelstad, Gautefalltomter

Gautefalltomter har tre ulike hyttefelt med priser fra 590.000 kroner. Her kan du lese om de forskjellige.

La bilen stå

Har du hytte på Rytterspranget, slipper du å sette deg i bilen for å komme til de gode opplevelsene. De ligger nemlig rett utenfor hyttedøra.

– Hyttefolket her verdsetter beliggenheten med alle fasiliteter i gangavstand, sier Gjelstad.

Beliggenheten var også avgjørende for Anne Grethe og Hans Westeng fra Nøtterøy da de kjøpte tomt på Rytterspranget i fjor høst. De ville ha en hytte de kunne reise til hver helg, og fra Nøtterøy er det ikke langt.

– Vi har hatt hytte fem forskjellige steder, men nå har vi landet. Her blir vi! fastslår ekteparet.

Gjennom Gautefalltomter kan du kjøpe enten tomt eller nøkkelferdig hytte. Her kan du se hvilke tomter som er ledige og hva de koster. Ønsker du å se på tomt med ferdig hytte, kan du ta en titt her. Prisene starter på cirka 2,5 millioner.

FORNØYDE: Før Anne Grethe og Hans Westeng fra Nøtterøy kjøpte tomt på Rytterspranget, hadde de aldri hørt om Gautefall. Nå har de nettopp overtatt sin nye hytte, og er fast bestemte på at dette er stedet de ønsker å forbli. Foto: VGPS

FORNØYDE: Før Anne Grethe og Hans Westeng fra Nøtterøy kjøpte tomt på Rytterspranget, hadde de aldri hørt om Gautefall. Nå har de nettopp overtatt sin nye hytte, og er fast bestemte på at dette er stedet de ønsker å forbli. Foto: VGPS

Den nærmeste naboen deres er Gautefall skisenter med 15 nedfarter, to stolheiser, tre skitrekk og to rullebånd. Rett utenfor hyttedøra går dessuten et fem mil langt løypenett som blir kjørt opp hele vinteren av det lokale løypelaget.

– Her har du trikkeskinner hele vinteren igjennom, lover Gjelstad.

Gautefall har også det Gjelstad mener er Norges fineste lysløype. Den er 4,3 kilometer lang, har en høydeforskjell på 35 meter og 146 lysmaster. I perioden uten snø er den en flott arena for rulleski, gående, rullestolbrukere eller barnevogn.

LØYPENE VENTER: Bare å spenne på seg skiene utenfor hyttedøra og legge i vei i nypreparerte løyper. Foto: INGUNN NESLAND

LØYPENE VENTER: Bare å spenne på seg skiene utenfor hyttedøra og legge i vei i nypreparerte løyper. Foto: INGUNN NESLAND

Det er ikke bare skiløypene som ligger for dine føtter på Gautefall. Her er også mer enn ti mil med merkede løyper for stisykling.

– Jeg tør påstå at vi er Norges beste sykkeldestinasjon. Terrenget her har naturgitte forutsetninger for spektakulære og utfordrende sykkelopplevelser, fastslår han.

For dem som foretrekker å ta seg frem i terrenget til fots, har Gautefall Turlag ryddet og merket gode stier. – Det er lite myrlandskap her, så det er lett å gå, sier Gjelstad.

KORT VEI: Gautefall ligger strategisk plassert, med kort avstand til stedene over.

KORT VEI: Gautefall ligger strategisk plassert, med kort avstand til stedene over.

Samler flere generasjoner

En kort gåtur fra skisenteret finner du Himmelrike. Det er glattskurte fjellsider, formet som et romersk amfiteater. Attraksjonene og fasilitetene er mange for dem som velger å kjøpe hytte på Gautefall.

Gjelstad erfarer at det blir stadig flere yngre tomtekjøpere, men det er også mange besteforeldre i 60-årene som tenker på barn og barnebarn.

– Mange ønsker å bygge hytte for å ha et sted der de kan samle flere generasjoner, sier han.

VEIEN TIL: Mange leter, men på Gautefall står det skilt som peker mot Himmelriket. Foto: VGPS

  For Anne Grethe og Hans Westeng var det litt tilfeldig at de havnet på Rytterspranget. Det var yngstedatteren som oppdaget Gautefall på nettet, og de bestemte seg for å reise opp og se hva området kunne by på. Gjelstad var med da de kikket på tomter. Den siste de så på, er der de i dag har hytte. Beliggenheten var en innertier for familien Westeng, som er aktive med både sykling og ski- og turgåing.

  Lyst på en uforpliktende visningen av tomtene våre? Kontakt oss her.

  – Både barn og barnebarn kjører slalåm. De er helt i hundre, og gleder seg vilt vil vinteren, forteller Hans, som er tydelig fornøyd med at hele storfamilien har et ønske om å bruke hytta.

  John Olav Gjelstad observerer at hyttene på Rytterspranget er mye i bruk, noe som også har med beliggenheten å gjøre.

  – Vi når et publikum fra Kristiansand i sør til Tønsberg i nord på bare to timer, sier han.

  På Rytterspranget er det svært godt utbygd infrastruktur. Vei, vann, avløp, strøm og fiber er på plass. Siden starten i 2011, har Gautefalltomter AS investert over 60 millioner kroner i området. Gjelstad omtales gjerne som en seriegründer, og før han satset på hyttetomter, var han blant annet med på å grunnlegge Meny.

  – På fleip sier folk at det eneste jeg ikke har drevet med er begravelsesbyrå, men det er jo fortsatt ikke for sent, smiler han.

  Fornøyde kunder er «smittsomme»

  – Er kundene som allerede har kjøpt tomt og bygd hytte hos oss fornøyde, ja, så sprer dette seg videre og vi får solgt enda flere. Det er en enkel markedsstrategi, sier Gjelstad.

  For å holde det pent på hyttefeltene, har selskapet investert i traktorer, gravemaskin og annet utstyr som sørger for dette. Fra du kjøper tomt på Rytterspranget, tar det cirka sju måneder før du kan flytte inn. Hytta til Anne Grethe og Hans Westeng skulle være ferdigstilt etter 30 uker. Det tok 24 uker.

  – En veldig positiv opplevelse, sier Hans, som overtok nøklene i august i år.

  Her kan du laste ned salgsprospektet fra Gautefalltomter

  Klikk på bildekarusellen under for å se flere bilder av hyttene og området:

  HJEMMEKOSELIG: Siden overtakelsen i august har Anne Grethe og Hans Westeng allerede rukket å falle skikkelig til ro i hytta på Rytterspranget. Foto: VGPS

  STORE VINDUER: Fra stua på hytta, ser Anne Grethe og Hans Westeng rett over til Himmelrike og Bjorvann. Foto: VGPS

  UTSIKT: Alle hyttene på Rytterspranget har utsikt, noe tomtekjøperne verdsetter. Foto: Gautefalltomter

  AKTIVT: Gautefall skisenter kan blant annet by på 15 nedfarter og to stolheiser. Foto: Gautefalltomter

  Tomtekjøpere står fritt til å velge hva slags hytte de ønsker å bygge, så lenge de holder seg innenfor kommunens reguleringsplan. Enkelte hytter er arkitekttegnet, men de mest populære er «Familiehytta» og «Nordlyshytta». Ekteparet Westeng bestemte seg for sistnevnte.

  – Den passer til tomten, sier Anne Grethe.

  – Og hytta passer til oss, repliserer Hans.

  Anne Grethe og Hans trekker frem tre hovedårsaker til at de trives så godt på Rytterspranget i Telemark: Naturen, utsikten og turmulighetene!

  Lyst til å se de nøkkelferdige hyttene som er til salgs nå? Klikk her

  VGs journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.
  © VG | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

  Dette er VG Partnerstudio

  Bilde av Gard Steiro

  I samarbeid med utvalgte annonsører utvikler VG Partnerstudio AS innhold av høy kvalitet, som publiseres på VGs plattformer.

  Innholdet fra VG Partnerstudio merkes tydelig og med annonsørens logo, så leseren klart kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert sammen med en annonsør.

  Aksjeselskapet VG Partnerstudio er et separat produksjonsselskap uten tilknytning til redaksjonen. Ingen i studioet jobber samtidig i redaksjonen i VG.

  VGs samfunnsoppdrag og rolle som uavhengig redaksjonell gransker påvirkes derfor ikke av VG Partnerstudio.

  Gard Steiro

  Ans. redaktør og adm. direktør