Annonsørinnhold

H2 Dette er en ingress Lorem ipsum dolor sit amet, eam ei tritani molestiae, ex oratio adolescens nam. Usu at magna aliquip, cu his diceret equidem facilisis, duo id vide convenire disputationi.

H2 Mellomtittel

Dette er et vanlig avsnitt. Bare lim inn tekst fra et google dokument eller skriv rett inn. Deretter juster høyde på seksjonen først og fremst. Det gjør du ved å trykke utenfor tekstboksen og dra i det litt rektangelet i midten nederst. Eventuelt juster tekstkomponenten hvis du trenger det.

Nå kan du søke deg til Norges kanskje mest eksotiske arbeidsplass

Foto: Sigmund Lønnve

Silje har vært på Jan Mayen fire ganger:

– Jeg ble rett og slett lamslått

Drømmer du om et halvår ulikt noe annet? Nå lyser Forsvaret ut ti stillinger på eksotiske Jan Mayen, og de kan du som er sivil, søke på.

– Det å kunne traske langs utdødde vulkankratere, gå i mystisk lavaterreng, på mose på øde, svarte strender er helt fantastisk, sier Silje Grøslie Wennesland (bildet).

Hun snakker om Jan Mayen, en vulkansk øy som ligger omtrent 1000 kilometer fra Norges fastland. Litt over halvveis på vei til Grønland og på samme breddegrad som Svalbard dukker den opp i horisonten.

I regi av Forsvaret har hun vært ansatt på øyen i Ishavet i fire perioder på et halvt år av gangen. Nå har du sjansen til å bli det samme.

Søknadsfrist 1. november: Les mer om jobbmulighetene på Jan Mayen her

VISSTE DU AT ...


Forsvaret er en mangfoldig arbeidsplass med gode muligheter for karriere og egenutvikling?

Ingeniører, kokker, jurister, teknikere, økonomer, HR-personell, mekanikere, leger – militære og sivile – er bare noen av yrkesgruppene du finner i Forsvaret.

Som en av landets største og mest attraktive arbeidsgivere finner du stillinger innen ulike yrkesgrupper og avdelinger over hele Norge, enten du er nyutdannet eller har lang erfaring.

Slik er det å jobbe i Forsvaret.


Foto: Stian Aadland

– Unik og isolert

Med sine 377 kvadratkilometer er øyen større enn Trondheim by, mindre enn Oslo, men har noe ingen av de to fastlandsbyene kan tilby:

Jan Mayen er en liten øy med både vulkan og isbre. Klimaet er arktisk, majestetiske Beerenberg (2277 meter over havet) er verdens nordligste aktive vulkan, og været er en faktor som påvirker hverdagen.

– Alt her er så storslått, så mektig, og jeg har definitivt forelsket meg i øya, sier stasjonssjef Inger-Ann Johansen.

Totalt er det 18 mennesker i jobb på øyen, og alle bortsett fra fire av disse er tilknyttet Forsvaret. De fire siste jobber for Meteorologisk institutt og leverer værmeldinger til Nord-Norge.

Stasjonssjef Johansen er militær, men de ti stillingene som lyses ut av Forsvaret nå, er sivile. Altså trenger du ikke å jobbe i Forsvaret fra før av.

Vision care, Forehead, Cheek, Glasses, Smile, Eyebrow, Jaw, Sleeve, Collar, Wrinkle

Øya er en isolert utpost, og når du kommer hit, blir du værende på øya i dine seks måneder. Vi kommer tett på hverandre, bor og jobber sammen i et fellesskap, og i et sånt miljø kreves det at du er raus og tolerant. Vi må ta vare på hverandre.

Inger-Ann Johansen, stasjonssjef på Jan Mayen

Stillingene varer i seks måneder, i denne omgang fra slutten av mars 2022 til oktober samme år, og ser du yrket ditt på denne listen (trykk på hver enkelt for mer info om akkurat den stillingen), er du allerede ett steg nærmere å kunne få en opplevelse for livet:

Maskinist, avdelingsingeniør, ingeniør EDB og radionavigasjon, elektronikksjef, vedlikeholder bygg og anlegg, mekaniker, kjøkkensjef, assisterende kjøkkensjef, førstekokk og avdelingssykepleier.

– Vi søker etter fagfolk i alle aldre og kjønn, og mangfold er en berikelse her ute. Du som søker, må være allsidig og innstilt på å løse oppdukkende utfordringer selv. Samarbeidsevne og initiativ er viktige egenskaper, og så må du være mentalt robust, sier Johansen, og minner om søknadsfristen 1. november.

Kan Forsvaret passe for deg?

Se alle ledige stillinger her.

Alle bidrar

Johansen er full av lovord om miljøet på stasjonen, en god miks av alder, kjønn og faggrupper.

– Kameratskap og samhold i besetningen er avgjørende for å kunne løse oppdraget i Ishavet. Her får man bruk for hele sitt register av personlige egenskaper, faglige kvalifikasjoner og erfaringer, sier stasjonssjefen.

– Å ha det bra kan av og til være viktigere enn å ha rett, legger hun til.

Hun beskriver de ansatte på stasjonen som «en glimrende miks i alle aldre, kjønn, med forskjellige interesser og erfaringsnivå».

– Noen er her for første gang mens andre er veteraner. Det er en grunn til at mange ønsker seg hit gang etter gang, sier Johansen, som føler en respekt og ydmykhet over å være stasjonssjef og oppleve Jan Mayens storslåtthet.

Coastal and oceanic landforms, Cloud, Water, Sky, Azure, Highland, Terrain, Beach, Landscape
People in nature, Smile, Sky, Water, Snow, Cloud, Glove, Gesture, Travel, Happy
Ecoregion, Bedrock, Wood, Terrain, Paint, Painting
Coastal and oceanic landforms, People in nature, Atmospheric phenomenon, Water, Sky, Mountain, Highland, Lake, Travel, Terrain
People in nature, Outdoor recreation, Cloud, Water, Sky, Mountain, Travel, Highland, Lake, Terrain
Land vehicle, Road surface, Automotive tire, Wheel, Sky, Mountain, Truck
Natural environment, Ice cap, Sky, Water, Mountain, Ecoregion, Highland, Snow, Lake

– Har ikke angret et sekund

En som kan skrive under på at det å jobbe på Jan Mayen er et minne for livet, er tidligere nevnte Silje Grøslie Wennesland.  

Luggage and bags, Outdoor shoe, Hiking equipment, Mountain, Sky, Highland, Travel, Slope, Sneakers
sitatstrek.png

– Jeg har ikke angret et sekund. Jeg husker da jeg gikk ut av Hercules-flyet for første gang, kom ut på den rødlige flystripen laget av vulkansk masse og så de svarte fjellene i bakgrunnen. Kontrastene og fargene... Det var helt sinnsykt, jeg tenkte bare «wow», og ble rett og slett lamslått, sier hun.

Silje Grøslie Wennesland, ingeniør og eventyrer

Det var kjærlighet ved første blikk for henne den gangen i 2015, og siden har hun vært tilbake ikke bare én, men tre ganger på seks måneders vikariater, senest nå i sommerhalvåret for 2021.

Da ble hun Jan Mayens første kvinnelige sjef for elektronikkavdelingen.

– Hva bringer deg tilbake gang på gang?

– Først og fremst er det en majestetisk og storslått natur som du ikke finner på fastlandet, sier Wennesland, og fortsetter:

– Nummer to er at det er en veldig enkel levemåte. Du bor og lever på den militære stasjonen, og arbeidskollegaene dine blir venner og familie. Det er en unik levemåte som man enten liker eller ikke liker, og du må være klar over at du blir en del av noe helt ekstraordinært.

KARRIERE I FORSVARET?


Mange forsvarsansatte trekker frem følelsen av å bidra til fellesskapet som en positiv ting med å jobbe i Forsvaret.

Som ansatt bidrar du til å sikre norske interesser, slik at landet vårt skal bestå som det er i dag. Det gjelder uansett om du jobber ute i felt, på kontoret, i kantina, verkstedet eller på sykestua.

Les om karrieremulighetene her.

Én ting er i hvert fall sikkert. Wennesland liker det, og det er slettes ikke sikkert at fjerde gang blir siste for hennes del.

– Hvem vet? ler hun.

– Fire ganger er ikke mange ganger for de som blir bitt av basillen.

Søknadsfrist 1. november: Les mer om jobbmulighetene på Jan Mayen her

Uthevet sitat Id modo salutandi cum, ut libris dissentiunt vix. Tantas vivendo id has. Ridens aeterno dissentiunt duo ea, at vivendo indoctum expetenda nec, animal civibus id eam. Ei paulo eirmod platonem vel, odio honestatis mel ut, nisl possit facete ius te.

Dette er en bildetekst

Dette er et vanlig avsnitt. Bare lim inn tekst fra et google dokument eller skriv rett inn. Deretter juster høyde på seksjonen først og fremst. Det gjør du ved å trykke utenfor tekstboksen og dra i det litt rektangelet i midten nederst. Eventuelt juster tekstkomponenten hvis du trenger det.

H2 Mellomtittel

Også har vi en lenke
acast-icon.png
spotify-icon.png
300px-Podcasting_icon.svg.png

Lytt med din favorittapp:

EPISODE 1 AV 6

Det er 45 varmegrader, kaotisk og miner overalt. De norske soldatene må avgjøre hvem de kan stole på og hva slags risiko de er villige til å ta. Høsten 2017 reiste norske soldater til Irak for å hjelpe til med å bekjempe IS.

Kampen mot IS (del 1 av 2)

EPISODE 2 AV 6

Odd Einar havner i en sandstorm og Terje opplever nå ting han bare har lest om i militærteori. Ukene i ørkenen begynner å ta på, permen hjem blir kansellert og alle er slitne. Kampen mot IS er fortellingen om da norske styrker var med på å drive IS ut av Irak i 2017.

Kampen mot IS (del 2 av 2)

acast-icon.png
spotify-icon.png
300px-Podcasting_icon.svg.png

Lytt med din favorittapp:

EPISODE 3 AV 6

Hvordan er det å gi et løfte du ikke vet om du kan holde? Eller å forsøke å redde 750 sivile fra en massakre? Dette er historien om en konge som må reddes- og om hvem du er under press. Om møtet med en barnesoldat og det å bli truet på livet.

Soldaten som gikk imellom

acast-icon.png
spotify-icon.png
300px-Podcasting_icon.svg.png

Lytt med din favorittapp:

EPISODE 4 AV 6

Dette er historien om da Ronny ble skutt. Om Vegard som hjalp ham. Og om hvordan frykt påvirker kroppen vår.

Da Ronny ble skutt

acast-icon.png
spotify-icon.png
300px-Podcasting_icon.svg.png

Lytt med din favorittapp:

EPISODE 5 AV 6

Vi tar deg med inn i cockpiten og opp i lufta. Til et sted hvor vi har på oss skuddsikker vest og har en bombehund i lasterommet. Fram til november 2019 er norske soldater på oppdrag i Mali. Der deltar de i det som omtales som verdens farligste FN-oppdrag.

Der ingen andre vil fly (del 1 av 2)

acast-icon.png
spotify-icon.png
300px-Podcasting_icon.svg.png

Lytt med din favorittapp:

EPISODE 6 AV 6

På bakken i Gao dukker det opp en uanmeldt passasjer. Geir må ta en avgjørelse. Og Tom står like ved når det smeller. Vi reiste for å besøke norske soldater på FN-oppdrag i Mali.

Der ingen andre vil fly (del 2 av 2)

acast-icon.png
300px-Podcasting_icon.svg.png
spotify-icon.png

Lytt med din favorittapp:

acast-icon.png
spotify-icon.png
300px-Podcasting_icon.svg.png

Lytt med din favorittapp:

EPISODE 1 AV 6

Det er 45 varmegrader, kaotisk og miner overalt. De norske soldatene må avgjøre hvem de kan stole på og hva slags risiko de er villige til å ta. Høsten 2017 reiste norske soldater til Irak for å hjelpe til med å bekjempe IS.

Kampen mot IS (del 1 av 2)

EPISODE 2 AV 6

Odd Einar havner i en sandstorm og Terje opplever nå ting han bare har lest om i militærteori. Ukene i ørkenen begynner å ta på, permen hjem blir kansellert og alle er slitne. Kampen mot IS er fortellingen om da norske styrker var med på å drive IS ut av Irak i 2017.

Kampen mot IS (del 2 av 2)

acast-icon.png
spotify-icon.png
300px-Podcasting_icon.svg.png

Lytt med din favorittapp:

EPISODE 3 AV 6

Hvordan er det å gi et løfte du ikke vet om du kan holde? Eller å forsøke å redde 750 sivile fra en massakre? Dette er historien om en konge som må reddes- og om hvem du er under press. Om møtet med en barnesoldat og det å bli truet på livet.

Soldaten som gikk imellom

acast-icon.png
spotify-icon.png
300px-Podcasting_icon.svg.png

Lytt med din favorittapp:

EPISODE 4 AV 6

Dette er historien om da Ronny ble skutt. Om Vegard som hjalp ham. Og om hvordan frykt påvirker kroppen vår.

Da Ronny ble skutt

acast-icon.png
spotify-icon.png
300px-Podcasting_icon.svg.png

Lytt med din favorittapp:

EPISODE 5 AV 6

Vi tar deg med inn i cockpiten og opp i lufta. Til et sted hvor vi har på oss skuddsikker vest og har en bombehund i lasterommet. Fram til november 2019 er norske soldater på oppdrag i Mali. Der deltar de i det som omtales som verdens farligste FN-oppdrag.

Der ingen andre vil fly (del 1 av 2)

acast-icon.png
spotify-icon.png
300px-Podcasting_icon.svg.png

Lytt med din favorittapp:

EPISODE 6 AV 6

På bakken i Gao dukker det opp en uanmeldt passasjer. Geir må ta en avgjørelse. Og Tom står like ved når det smeller. Vi reiste for å besøke norske soldater på FN-oppdrag i Mali.

Der ingen andre vil fly (del 2 av 2)

spotify-icon.png
acast-icon.png
300px-Podcasting_icon.svg.png

Lytt med din favorittapp:

Til toppen

Produsert av Schibsted Partnerstudio for Forsvaret

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2021 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)