Drømmeferien til Danmark

Kvinnene som endrer Norge

Kvinnene som endrer Norge

Kvinnene som endrer Norge

Drømmeferien til Danmark

Hva husker barna egentlig fra ferien? I 2018 reiste familien Bækkevold på en drømmereise til Danmark. Dette er barnas beste minner.

Produsert av VG Partnerstudio

Familiens danmarksferie sammen med Fjord Line i 2018, ble godt og grundig dokumentert med videokamera. Vi tok med oss minnebrikker og reiste denne gangen hjem til familien i Vestfold, plasserte dem i en sofa og snurret film fra PC-skjermen.

GAMLE MINNER: Fjord Line-familien stråler når de får se filmer fra fjorårets Danmarksreise. Foto: Fjord Line.

familie_mac.png

Vi ville finne ut hva Millie (10), Tobias (9) og lillesøster Mia (4) husker best fra ferien. Og selvsagt også hva mamma Kristin og pappa Gunnar sitter igjen med.

Om bord i båten

Ferieminner er noe man gjerne lever lenge på. Derfor var vi spent da familien på fem skulle gjenoppleve drømmeferien foran en datamaskin i sofaen hjemme på Nøtterøy.

Starten lover godt, for fem ansikter lyser umiddelbart opp i det de får se ett år yngre utgaver av seg selv kjøre inn i Fjord Lines røde og hvite miljøskip MS Bergensfjord like før avgang til Danmark.

Les mer: Den billigste bilferien finner du her

IMG_0954.JPG

LUKSUS OMBORD I BÅTEN: Familien Bækkevold smilte fra øre til øre da de ankom lugaren ombord i Fjord Line-skipet på vei til Danmark. Foto: Fjord Line.

Mia smiler bredt når hun ser bilder av seg selv som vinker fra soldekket, lager sin egen softis i restauranten og fra showet med barnas favoritt, maskoten «Fjordy».

For mamma og pappa er det som med de fleste andre foreldre: Når barna har det bra, har de også det bra.

Dobbelklikk for VGTV

skru på lyd
Autoplay:

Langstrakte strender i Skallerup

Etter at den spennende sjøreisen var tilbakelagt parkerte familien bilen blant sanddynene på Skallerup Seaside Resort, en drøy halvtime fra fergeleiet i Hirtshals.

På programmet sto alt fra spa, dampbad og badstue – til lekeland, badeland, bondegårdsbesøk, bowling, hesteridning, strandbesøk og måltid i en flott restaurant for å nevne noe.

Les også: Drøm deg bort til eksotiske strender i Danmark

PÅ RIDETUR: I Skallerup kan man ri på hester på stranden. Det ble stor suksess blant både barn og voksne på familieturen. Foto: Fjord Line.

Skallerup er nemlig et sted der det bare er å gjemme bilnøklene når du har parkert. Her har du absolutt alt du trenger på ett sted.

– Det som er både spesielt og helt optimalt på Skallerup, er at du har absolutt alt fordelt på et relativt lite område. Masse aktiviteter for barna både ute og inne. I tillegg er det mye å finne på for oss voksne også, sier pappa Gunnar.

SIN EGEN PONNI: Lille Mia fikk ri på ponni for første gang. Med mamma som støtte hele veien, selvsagt. Foto: Fjord Line.

IMG_0220.JPG

De tre barna husker danmarksferien som noe stort, og har friskt i minne alle aktivitetene familien opplevde sammen.

De ser tilbake på fôring av dyrene på bondegården, rideturer og oppsending av drage på den eviglange stranda, boltring i lekelandet, minigolf, bowling og ikke minst: en fantastisk dag i badeland.

Da de små kroppene gikk helt tom for batteri, krevdes noen solide brødskiver med energirik dansk leverpostei fra anleggets supermarked.

– Alt er tilrettelagt! Det finnes både supermarked, restauranter og til og med en pub hvis man skulle ha lyst på det, sier Gunnar.

Dobbelklikk for VGTV

skru på lyd
Autoplay:

DEILIG FERIEHUS VED STRANDEN: Fjord Line-familien innlosjerte seg i et av de romslige feriehusene blant sanddynene like ved stranden. Foto: Fjord Line.

En magisk dag i Legoland

Etter massive opplevelser på Skallerup, er Tobias, Millie og lille Mia naturlig nok en smule trange i øynene når de blir vekket neste morgen.

Men i samme sekund som mor og far sier det magiske ordet «Legoland», får trøtt morgenstund plutselig både krutt og full fart i munn.

En kjapp frokost i det luftige feriehuset, en løpetur gjennom dusjen i det reneste Jakob Ingebrigtsen-tempo og tannpuss uten tid til en suss, bærer det ut i bilen og av sted på flate danske landeveier.

Les også: Sjekk ut årets nyheter i Legoland

IMG_0461.JPG

HØYE FORVENTNINGER: Barna tok seg så vidt tid til å posere på et bilde foran inngangen til Legoland - klare for å oppleve eventyret. Foto: Fjord Line.

Tre timer senere står kvintetten utenfor selve «perleporten» – inngangen til Legoland i Billund. Enda viktigere: noen sekunder senere, står de fem innenfor porten og gyver løs på den ene minneverdige opplevelsen etter den andre.

Fornøyelsesparken i Billund, som er bygget opp rundt de berømte og fargerike byggeklossene i plast, hadde i 2018 faktisk holdt det gående i 50 lange og frydefulle år.

Dobbelklikk for VGTV

skru på lyd
Autoplay:

Se barnas reaksjoner når de ankommer Legoland:

Adrenalinmaskinen Lalandia

Gunnar og Kristin trengte ikke lange tiden på nattasang og eventyr etter den elleville dagen i Legoland. De tre barna sovnet nærmest på et blunk, lykkelig utmattet av spennende opplevelser.

Da kunne de to voksne nyte en rolig kveld i tosomhet i et av feriehusene til drømmefabrikken Lalandia. Riktig nok godt forberedt på at neste dag ville bli proppet med action.

Og det ble den. Det er rett og slett ikke til å unngå for dem som går inn dørene til det enorme opplevelsessenteret, der bare badelandet Aquadome, utgjør mer enn 10.000 kvadratmeter.

Resten er fordelt på lekeland, golfbane, spa, fitness, skøytebane, skibakke og et bredt utvalg av spisesteder, for å nevne noe. Ikke noe av dette var slettet fra minnet til familien Bækkevold ett år etter og vil neppe bli det heller.

– «Når reiser vi tilbake til Danmark?», er de tre søsknenes unisone spørsmål etter at siste ferieminne har rullet over skjermen.

AQUADOME: Det gigantiske badelandet ga nok av boltreplass for familien på fem. Her er Millie og Tobias i full fart ned en av vannskliene. Foto: Fjord Line.

Dobbelklikk for VGTV

skru på lyd
Autoplay:
VGs journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.
VG Partnerstudio
©2019 VG | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)