Annonsørinnhold

Gikk fra to biler til én:

– Jeg har ikke savnet bilen en eneste dag

Jon Kåre Stene er overbevist om at krypto har kommet for å bli. Nå håper han flere vil få øynene opp for mulighetene som kommer med den nye teknologien.

– Mange forbinder kryptovaluta med spekulasjoner og potensiell økonomisk gevinst. Men det er på ingen måte dette som egentlig er formålet med den nye teknologien. Formålet er å muliggjøre nye, fantastiske løsninger som vil bidrar til å endre verden vi lever i til det bedre.

Det sier Jon Kåre Stene. Teknologi-entusiasten – som tidligere har vært med på blant annet å grunnlegge Oda, jobber nå som partner i Skyfall Ventures og begynte å investere i kryptovaluta av ren nysgjerrighet allerede i 2015.

– Jeg har alltid interessert meg for konsepter som har potensialet til å endre verden slik vi kjenner den. I 2015 hadde jeg begrenset med tid til å sette meg inn i alt som skjedde med kryptovalutaer, men jeg så at mennesker jeg respekterte og anerkjente brukte mye energi på det, sier Stene.

Derfor brukte han selv også stadig mer tid på å sette seg inn i teknologien:

– For å finne ut hvor man bør rette fokuset sitt, mener jeg man bør se på hva de smarteste menneskene man kjenner driver med i helgene. Da jeg selv gjorde det skjønte jeg fort at det må finnes noe verdifullt i kryptoverdenen, sier han.

Fem grunner til å investere i krypto

 • Krypto kan være en smart investering for fremtiden, hvis man har troen på at det vil komme flere bruksområder og økt brukeradopsjon.
 • Krypto kan være en god måte å diversifisere aksje- og fondsporteføljen. Rundt 500.000 nordmenn investerer allerede i krypto.
 • Bitcoin, den første og største kryptovalutaen, har historisk gitt svært god avkastning over tid. Krypto kan altså passe for langsiktig sparing da man bør ha flere års horisont på investeringen. Det er viktig å huske at investering i krypto innebærer høy risiko.
 • Teknologien bak krypto, blokkjedeteknologi, er kraftfull og har et stort potensiale.
 • Ved å investere i krypto blir du også motivert til å forstå og lære mer om fremtidens økonomi.

Les mer på Firi.no

Gesture

– Mye mer enn bare penger

Det tok ikke lang tid før Stene skjønte at kryptovaluta var mye mer enn bare Bitcoin og Ethereum. Det var teknologien bak myntene som for alvor interesserte han.

– Jeg innså at utviklingen innen blokkjede og krypto rett og slett er en kraft man ikke vil klare å stoppe. De kreftene som de siste ti årene har vært med på å starte flere av de største selskapene i verden i dag, er de samme menneskene som har entret blokkjede-verdenen de senere årene, sier han.

Les også: Er kryptovaluta en smart investering for fremtiden?

Han mener flere går glipp av muligheten til å være med på en av de viktigste utviklingene vi har sett i nyere tid, rett og slett fordi de mangler innsikt i hva teknologien egentlig kan utrette.

– Ulempen med at vi benytter oss av enkle «buzzwords» for å beskrive avanserte temaer, er at vi ender opp med sekkeposter som er altfor udefinerte. Jeg er stor fan av kryptovaluta, men det betyr ikke at jeg er fan av all krypto.

Stene trekker frem Ethereum som sin personlige favoritt:

– Funksjonen til Ethereum er å være en valuta som sikrer et desentralisert nettverk. Det legger til rette for digitale transaksjoner, digital eiendomsrett og lar oss opprette NFT-er som digitale bevis, blant annet.

Syv grunner til å kjøpe krypto hos Firi

 • Norsk børs med godkjenning hos Finanstilsynet
 • Rask og enkel steg-for-steg registrering med Vipps og verifisering med BankID
 • Brukervennlig app
 • Norsk kundeservice
 • Kjøp krypto på sekunder med Vipps, kort eller Apple Pay
 • Det høyeste sikkerhetsnivået på markedet. Sikring og forsikring gjennom Fireblocks.
 • Firi Fordel - et fordelsprogram der du kan tjene krypto

Syv grunner til å handle krypto hos Firi


 • Norsk børs registrert hos Finanstilsynet.
 • Rask og enkel steg-for-steg registrering med Vipps og verifisering med BankID.
 • Brukervennlig app.
 • Norsk kundeservice.
 • Kjøp krypto på sekunder med Vipps, kort eller Apple Pay.
 • Det høyeste sikkerhetsnivået på markedet. Sikring og forsikring gjennom Fireblocks.
 • Firi Fordel - et fordelsprogram der du kan tjene krypto.

Les mer på Firi.no

Trygge, lærerike investeringer

Da Stene etter hvert begynte å ta kryptoinvesteringen mer seriøst, ble han overrasket over å finne Firi – en helnorsk kryptobørs, som har som mål å gjøre kryptohandel så trygt og enkelt som mulig.

– Det var befriende å oppdage at det fantes en såpass god løsning for kryptohandel i Norge. Da kunne jeg bruke energien min på å finne ut hvilke valutaer jeg ville gå inn i, heller enn å finne ut hvilke utenlandske aktører jeg kunne stole på med investeringen min, sier Stene.

De siste årene har krypto gått fra å være en nysgjerrighet til å bli en viktig del av investeringsporteføljen hans.

– Jeg synes krypto er et godt sullpement til aksjer. ​​Noe av det som tiltaler meg mest, er den enorme oppsiden som finnes. Om Ethereum viser seg å bli infrastrukturen vi bruker for å gjøre transaksjoner i fremtiden, kan man jo regne seg frem til hvor utrolig verdifullt det kan bli.

Han presiserer at selv om den potensielle oppsiden er stor, er den potensielle nedsiden også til stede:

– Investering i krypto er et «bet» på fremtiden – og mye kan gå galt på veien. Om noe virker for godt til å være sant, er det gjerne det. Mitt tips er å tenke på krypto som en kjempespennende investeringsmulighet, men du bør likevel være forsiktig med å gå inn med større summer enn du er villig til å tape.

Hva er det egentlig som gir kryptovaluta fundamental verdi?

Det er en rekke ting som kan gi kryptovaluta fundamental verdi. Her er noen eksempler:

 • Kryptovalutaen kan være den sentrale valutaen i et desentralisert økosystem/nettverk og vil derfor være knyttet til veksten og suksessen til dette nettverket.
 • Man kjøper seg en del av et nettverk eller man kjøper digital eiendom. (Ja, det er faktisk mulig).
 • Kryptovalutaen har liten eller ingen inflasjon og er ikke kontrollert av noen sentral myndighet.
 • Kryptovalutaen kan brukes til raske og billige betalinger over hele verden.
 • Kryptovalutaen er deflatorisk (at den blir sjeldnere over tid, altså det motsatte av inflasjon).
 • Kryptovalutaens verdi kan være knyttet til et underliggende investeringsmiddel. (Derivat)
 • Kryptovalutaen kan brukes som vekslingsmiddel for å investere i andre kryptovalutaer
 • Kryptovalutaen kan gi deg rettigheter som f.eks stemmerettigheter, rett på å få investere tidlig i et prosjekt, eller rett på inntekter fra renter, provisjon og transaksjonsgebyrer
 • Kryptovalutaen kan gi deg rettigheter eller fungerer som eiendeler i et spill.
 • Kryptovalutaen kan gi deg medlemsskap i en eksklusiv klubb.
 • Kryptovalutaen kan være et sjeldent samleobjekt, kunst eller lignende.
 • Kryptovalutaen kan representere en fysisk eiendel i den virkelige verden (Alt fra eiendom til dyre antikviteter

Fremover ønsker Stene at færre skal fokusere på hvilke kryptovalutaer som vil stige eller synke i verdi de neste ukene, men heller fordype seg i hvilken betydning teknologien vil ha på samfunnet rundt oss. På den måten vil man også kunne identifisere de beste investeringsmulighetene, mener han.

– Om ti år tror jeg ikke lenger vi snakker om blokkjeder og krypto, fordi disse tingene har blitt en del av den nye normalen. Du tenker jo ikke over om du er på http eller hvilke IP-protokoller du er på internett i dag, til sammenligning.

Han forklarer at krypto har langt flere potensielle bruksområder enn folk flest er klar over.

– Blokkjedeteknologien har muliggjort bruksområder som desentralisert finans og ulike former for digitale eierskap gjennom NFTer, men dette er bare starten på utviklingen. Når så mange smarte mennesker jobber med en så kraftfull teknologi, kommer det til å oppstå flere bruksområder i tiden fremover. Vi er kanskje der internett var i 1995: Noen få personer syntes teknologien var spennende, men de fleste var skeptiske fordi de ikke skjønte hva det skulle brukes til.

Jon Kåre er den stolte eier av sin egen Bored Ape NFT. Her er strykeperler-versjonen han har stående på kontorpulten.

– Det er mye som tyder på at den utviklingen vil videreføres til resten av verden. Da tror jeg risikoen med å investere i krypto er mindre enn risikoen ved å la være, sier han avslutningsvis.

Last ned Firi-appen for krypto rett i lomma eller gå inn på firi.no

Registrer deg med Vipps og signer med BankID. Det tar ca. to minutter å opprette konto hos Firi.

Kjøp krypto lynraskt med Vipps, Apple Pay eller kort.

Slik setter du opp en konto hos Firi

1

2

3

Kjøp og salg av kryptovaluta innebærer høy risiko. Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning.

Friluftsliv og trening

Sveip for å se nyhetene:

Folken
Folken åpnet dørene for studenter og andre i 1988. Huset i Løkkeveien har tre barer, tre scener og et stort kulturtilbud gjennom hele semesteret.
Les mer
Tou scene
En av landets største uavhengige kunst- og kulturinstitusjoner. Studentrabatt på de fleste arrangementer mot fremvisning av gyldig studentbevis.
Les mer
Tappetårnet
Tappetårnet er studentbaren på universitetet, drevet av og for studenter. Baren er åpen hver torsdag fra klokken 17.00. Hvordan komme seg dit: Fra sentrum kan du ta buss 6 mot Sandnes via UiS eller X60 mot Sandnes via SUS-UiS i cirka 15 minutter til UiS øst A. Gå deretter til Kjell Arholms gate 39.
Les mer
Alf & Werner
Livescene, nattklubb og lounge som holder til midt i sentrum. For studenter er det gratis inngang på torsdager og innen klokken 23.00 i helgene.
Oppdag Wilson
Gossip
I Kirkegata 41 finner du Noodle Noodle som har god asiatisk mat som sushi, nudler og risretter til moderate priser.
Oppdag Davida
Cementen
Rockepuben ble etablert i 1987 og er kjent som en av Stavangers beste konsertscener. Studentpris på utvalgte konserter. PS: Etter en sen natt ute, er det fint å kunne komme seg trygt hjem for en billig penge. Med studentbilletten til Kolumbus kan du reise både dag og natt. Rute 2 mot Sandnes og 5 mot Tasta og Randaberg går hele døgnet, hele uka. Natt til fredag og lørdag kjøres i tillegg en rekke nattbusser i ulike retninger fra Stavanger sentrum. Sjekk reiseplanleggeren i sanntidsappen eller kolumbus.no for å finne din rute.
Oppdag Davida

Til toppen

Annonsørinnhold for Firi

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2023 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies).