Fem interiørtrender vi ikke trodde skulle vende tilbake

Fargerike vegger, møbler i fløyel, velour og skinn, og bord i sten. Hos  FINN shopping finner du mange av interiørtrendene som nok en gang gjør sitt inntog i nordmenns hjem.

– Det er mye som er lov på interiørfronten om dagen, og mange tidligere trender er tilbake for fullt, sier Camilla Harbu Bielecki. Hun driver firmaet og Instagramkontoen Tidstypisk og er tidligere redaktør for interiørmagasinet BoligPluss.

Bielecki trekker frem lenestolen i skinn, puffen og furu for å nevne noe.

Visste du at du nå kan handle splitter nye møbler på FINN? Hos  FINN shopping bestiller du med et tastetrykk og får møblene levert med fri frakt, helt hjem til døra.

1. Skinn er «in»

Stresslessen til Ekornes startet nærmest en slags «lenestolrevolusjon» da den ble lansert i 1971, som den «aller første hvilestolen utviklet for å  dekke den sittende kropps behov for bevegelse og støtte». Allerede innen 1980 var Stresslessen solgt i over 100 millioner eksemplarer, og den ble raskt like berømt for sitt særegne design, som for sin unike komfort.

Og selv om dette kanskje er noe mange forbinder med 70 og 80-tallet, viser tall fra FINNs nye nettbutikk - FINN shopping at skinnmøbler selger minst like bra som før. Den klassiske lenestolen i skinn ligger faktisk på topp ti over de mest solgte møblene på nettsiden.

70-tallstrenden med kule, komfortable skinnstoler og lodne, langhårede gulvtepper i ull er på vei tilbake for fullt, ifølge Bielecki.

– Uansett hvilke trender som er moderne akkurat nå, er hjemmet fortsatt et sted der en skal kunne senke skuldrene og slappe av.
Camilla Harbu Bielecki

– For mange er komfort viktigst, selv om jeg mener designet også er avgjørende for om et møbel får flytte inn hos oss eller ei. De originale Stresslessene fra Ekornes, som har understell i krom eller messing/kobber, er blitt ettertraktet igjen. De er superdigge å sitte i og fine å se på, sier Bielecki.

Se FINN shoppings enorme utvalg av lenestoler her.

2. Vi setter farge på hjemmet

Husker du tiden da farget tapet var superhot? Nå er fargene tilbake, dog i form av malte vegger.

– Farger er virkelig i vinden, og vi maler veggene hjemme i mørke og matte nyanser som aldri før, sier Bielecki. 

Fargene skal gjerne også prege kjøkkenfronter og tekstiler.

Det er ikke lenge siden tanken på rustrøde eller olivengrønne vegger var rimelig fjern, så det er gøy at folk tør å prøve noe nytt, synes hun.

Bielecki forteller at vi må tilbake til 70-, 80- og 90-tallet for å finne samme fargepalett som vi i dag ser i en fornyet utgave.

Ser vi fremover vil vi finne mer av pastellene vi husker fra 80-tallet, som lys syrin, rosa og lys gul – gjerne kombinert med beige.

3. Fløyel

Fløyel og velour er også noe som er tilbake på interiørfronten. Dette har tatt helt av, spesielt på Instagram og i magasiner.

– Om du ikke våger å kjøpe en sofa eller lenestol i fløyel, kan du heller starte med å kjøpe puter og få litt av den samme «looken», tipser Bielecki.

4. Puffen

Puffen – også kjent som fotskammelen – slo stort igjennom som møbel på 70-tallet. De i skinn var spesielt populære. Dersom du trodde denne trenden var død, tok du skammelig feil. I dag er puffen minst like ettertraktet, og kommer i alle mulige former, farger og tekstiler.

– Ofte må trender hoppe over en generasjon før de blir kule igjen. Det foreldregenerasjonen har, og som en er vokst opp med hjemme, er gjerne ikke like spennende som det besteforeldrene hadde.
Camilla Harbu Bielecki

5. Treverk

– Møbler inspirert av 50-60-70-tallet er ofte nette i stilen og enkle å plassere og innrede med, sier interiøreksperten.

Har du plassert gamle møbler i furu innerst på loftet? Finn dem frem igjen – nå spås nemlig furu et nytt liv på interiørfronten.

– Gamle 70- og 80-tallsklassikere i manila/bambus har også fått en oppsving, og vi ser at flere interiørkjedebutikker har begynt å selge nye varianter igjen, sier Bielecki.

– Det er gøy å se at furumøblene fra 70- og 80-tallet er på vei tilbake.
Camilla Harbu Bielecki

Nå kan du også handle splitter nytt på FINN

Visste du at du nå kan handle splitter nye møbler på FINN - gjennom nettbutikken FINN shopping? Her finner du produkter fra mange ulike leverandører. Nettbutikken tilbyr gratis frakt og fri retur – uansett hva du kjøper.

– Nordmenn handler stadig mer på internett, men en del vegrer seg nok for å kjøpe store ting, som for eksempel spisebord eller sofa, fordi det er dyrt og man er redd for at det ikke vil passe. Vi gir deg muligheten til å kjøpe møblene på internett fra din egen sofa, frakter dem til din adresse, og hvis du er helt misfornøyd med produktet, så henter vi det gratis, sier Philip Eriksson, som leder den nye satsingen FINN shopping.

VGs journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.
© VG | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Dette er VG Partnerstudio

Bilde av Gard Steiro

I samarbeid med utvalgte annonsører utvikler VG Partnerstudio AS innhold av høy kvalitet, som publiseres på VGs plattformer.

Innholdet fra VG Partnerstudio merkes tydelig og med annonsørens logo, så leseren klart kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert sammen med en annonsør.

Aksjeselskapet VG Partnerstudio er et separat produksjonsselskap uten tilknytning til redaksjonen. Ingen i studioet jobber samtidig i redaksjonen i VG.

VGs samfunnsoppdrag og rolle som uavhengig redaksjonell gransker påvirkes derfor ikke av VG Partnerstudio.

Gard Steiro

Ans. redaktør og adm. direktør

Annonsørinnhold
VG Partnerstudio

Dette er et kommersielt samarbeid mellom VG Partnerstudio og Finn. Dette er innholdsmarkedsføring, og ikke journalistikk. VG Partnerstudio er en satsning underlagt VG som leverer innhold etter VGs kvalitetskrav og redaktøransvar, men innholdet er laget av innholdsprodusenter utenfor redaksjonen. VGs redaksjon har ingen rolle i dette samarbeidet. Derfor er VGs redaksjonelle produkt helt upåvirket av dette samarbeidet.