Kampen for barndomsklubben

Patrick Løvig (19) fikk muligheten til å spille inn 100 000 kroner til sin lokale fotballklubb. Han fikk den verst tenkelige starten.

Spillet «FIFA 18» ble sluppet i butikkene i september i år, og kort tid etter lansering gikk EA SPORTS ut med en utlysning på VG:

«Vinn 100 000 kroner til fotballklubben i ditt hjerte. Det eneste du må gjøre er å spille mot en av Norges beste FIFA-spillere på PlayStation 4 – foran en fullsatt Eliteserie-arena.»

Flere hundre gode søknader ble innsendt fra hele landet – fra unge og gamle – alle med et brennende ønske om å kunne komme tilbake til klubben sin med en sjekk i hånda og muligheten til å si: «JEG VANT!»

Selv om premien på 100 000 kroner og en PS4 PRO konsoll er forlokkende, er oppgaven samtidig skremmende:
For hvert mål FIFA-proffen scorer , vil 10 000 kroner forsvinne fra premiepotten.

Det betyr at man potensielt kan ende opp med 0,- kroner.
Nada.
Ingenting …

Dét er en smått stressende tanke å ha i bakhodet når man spiller Playstation midt på gressmatta - foran tusenvis av publikummere og TV-kameraer.

Da er det heller ikke like gøy å ta turen tilbake til klubben sin.
En av de som valgte å ta sjansen og risikere alt, er en 19 år gammel gutt fra Brevik ved navn Patrick Løvig.

– Jeg ble ekstremt overrasket da jeg fikk beskjed om at jeg var plukket ut. Samtidig ble jeg ekstremt glad! Dette er en fantastisk mulighet til å kunne hjelpe min gamle moderklubb med økonomien, sier Patrick

Han spiller egentlig på 3. divisjonslaget Pors Grenland - en klubb han gikk til for å satse på fotballen. Under en kamp i fjor sommer røyk både korsbånd og menisk for Patrick, hvilket medførte operasjon og nærmere ett år på sidelinjen. Nå er han på bedringens vei, og har samtidig bestemt seg for å returnere til moderklubben Brevik i 6. divisjon for å gjenforenes med gamle venner.

– Når jeg vender tilbake på fotballbanen våren neste år, har jeg veldig lyst til å hjelpe Brevik med opprykk, samtidig som at jeg forhåpentligvis kan få tilbake gleden og motivasjonen til å spille fotball igjen, forteller Løvig.

SMIL: SÅ glad blir man når man får vite at man skal spille om 100 000 kroner. 

SMIL: SÅ glad blir man når man får vite at man skal spille om 100 000 kroner. 

Knalltøff motstand

I tillegg til å bidra på banen, har Patrick et sterkt ønske om å kunne ta med seg penger til klubben sin. Å klare det, kan derimot vise seg å være vanskeligere enn å spille selv. Han står nemlig foran en voksen oppgave, når han skal møte Mats Hagerup - en av Norges absolutt beste FIFA-spillere.

Har du lyst å lære av Mats? Ta en titt på FIFA-skolen her

– Jeg er nok blant de ti beste spissene i verden, forteller Hagerup, som senest i fjor ledet FIFA-landslaget til EM-finale - et lag han for øvrig er kaptein for.

25-åringen har spilt «FIFA» siden 2008, og satt i en tre-årsperioden mer enn 16 timer hver dag foran PlayStation-maskinen.

Slik var FIFA i gamle dager: Fra tønneformede strekmenn til ekte spillere

FIFA-EKSPERTEN: Spille uten kontrollen i hendene? Null stress!

FIFA-EKSPERTEN: Spille uten kontrollen i hendene? Null stress!

Kampdagen er her

Når det først skal spilles om store premiepenger, sier det seg selv at dette ikke kan avgjøres i en mørk kjellerstue eller et kjedelig kontorlokale. Kampen er derfor satt til å foregå på Skagerak Arena - hjemmebanen til Odd Grenland - som denne søndagen møter Stabæk til kamp i Eliteserien.

Selve FIFA-matchen skal foregå midt på gressmatta - foran tilskuerne som overværer kampen på storskjerm.

Én mann – én bane – én premie

15:30
Patrick ankommer stadion. Han er mutters alene på anlegget i det han tar en tur ut på gressmatta.

– Dette er stort, altså. Pulsen er foreløpig ganske lav. Jeg kjenner selvsagt at det kribler i kroppen, men enn så lenge er jeg rolig.

Patricks personlige rekord når det kommer til antall tilskuere på tribunen begrenser seg opp til et par hundre. I dag skal dette tallet mangedobles.

Han setter seg i garderoben for å forberede seg til det som skal skje. Det er ennå mange timer til kampstart …

17.00
Mens publikum begynner å komme inn på stadion, vandrer Patrick hvileløst rundt lengst nede ved banen. Det er tydelig at han begynner å kjenne på nervene foran kampen som skal utspille seg.

– Jeg tror jeg har lagt en god strategi. Jeg er god i forsvar, og det tror jeg er nøkkelen. Jeg kommer til å spille som det norske fotball-landslaget på 90-tallet.
Vi snakker elleve mann i forsvar.

17.30
FIFA-proff Mats Hagerup har kommet til Skien. Han er avslappet og viser ingen tegn til nervøsitet for det som snart skal skje. Han møter Patrick, hilser pent og slår av en prat.

– Det kommer nok ikke til å skje at jeg vinner 10–0. Det virker som at Patrick har forberedt seg godt, og det er begrenset tid for å score så mange mål. Jeg kommer uansett til å bruke det første minuttet på å analysere spillestilen hans. Det som er helt sikkert, er at han ikke kommer til å vinne kampen.

18.00
Kampen på gressmatten er i gang. Mens Odd- og Stabæk-spillerne løper, kriger og kjemper, blir Patrick mer og mer innbitt. Nå er det mindre enn en time til han selv skal i ilden.

18:45
Dommeren blåser av kampen. Sekunder senere står Patrick og Mats klare i spillertunnelen - klare for å kjempe om heder og ære for den ene parten, og heder, ære og penger for den andre.
Patrick får æren av å spille med hjemmelaget Odd, mens Mats på sin side må spillet med bortelaget Stabæk i en match som er satt til å vare i seks minutter.
Noen av Norges beste fotballspillere har akkurat forlatt gressmatta. Nå er det Patricks tur til å levere …

Det er klart for kamp! (se video)

Det hele er over! Patrick har kjempet seg til et fantastisk resultat!

Dette er som om HamKam skulle tapt med ett mål mot Barcelona. Seks knallharde minutter har gitt Patrick og moderklubben Brevik 100 000 kroner og han selv en PS4 Pro. Det tilsvarer en minuttlønn på 16 666 kroner. 277 kroner i sekundet. Eller en timelønn på én million.

VINNER: Aldri før har det føltes så godt å tape en kamp …

VINNER: Aldri før har det føltes så godt å tape en kamp …

– Da Mats scoret det målet etter få sekunder, så tenkte jeg at det bare kom til å gå nedover. Der og da var jeg redd for at det ikke kom til å bli med noen penger hjem til Brevik, forteller Patrick.

Patrick Løvik - letta unggutt

Til tross for det svært så overraskende resultatet, velger Mats å ta «nederlaget» med fatning.

– Jeg tror det første Patrick og jeg sa til hverandre etter kampen, var at vi skulle ta en omkamp. Og det er ikke så ille å ikke vinne så mye som jeg kanskje hadde trodd, ettersom pengene går til en breddeklubb, sier Mats.

Og akkurat dét er noe Patrick setter veldig høyt.
– Når jeg kommer til klubben min med 100 000 kroner, så tror jeg de kommer til å ta meg godt i mot. Det er deilig å kunne gi til noen som står mitt hjerte så nært.

Stolt av Brevik-gutten

En som er sjeleglad for at Patrick har investert tid sammen med Playstation-maskinen den siste tiden, er Petter Solli - styreleder i Brevik Fotball.

– Vi er selvsagt svært stolte av Patrick. Det er utrolig hyggelig at han valgte å gi pengene til oss.

Han er ikke redd for at pengene ikke skal komme til nytte. Samtidig vil han gjerne øremerke premien, slik at den ikke blir borte i det store sluket.

– Vi har allerede avtalt med Patrick at han skal få være med å bestemme hva pengene skal brukes til. De kommer uansett godt med til alle lag i hele klubben.

Så hva er moralen i denne lille historien?

Neste gang mamma, pappa eller kjæresten sier at du sitter for mye foran Playstationen med den siste utgaven av FIFA - minn dem på om at det fra tid til annen kan lønne seg …

PS: Fikk du med deg da pensjonistene Ann (70) og Sissel (71) testet «FIFA 18»?

Annonsørinnhold
VG Partnerstudio

Dette er et kommersielt samarbeid mellom VG Partnerstudio og EA Sports. Dette er innholdsmarkedsføring, og ikke journalistikk. VG Partnerstudio er en satsning underlagt VG som leverer innhold etter VGs kvalitetskrav og redaktøransvar, men innholdet er laget av innholdsprodusenter utenfor redaksjonen. VGs redaksjon har ingen rolle i dette samarbeidet. Derfor er VGs redaksjonelle produkt helt upåvirket av dette samarbeidet.

VGs journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.
© VG | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Dette er VG Partnerstudio

Bilde av Gard Steiro

I samarbeid med utvalgte annonsører utvikler VG Partnerstudio AS innhold av høy kvalitet, som publiseres på VGs plattformer.

Innholdet fra VG Partnerstudio merkes tydelig og med annonsørens logo, så leseren klart kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert sammen med en annonsør.

Aksjeselskapet VG Partnerstudio er et separat produksjonsselskap uten tilknytning til redaksjonen. Ingen i studioet jobber samtidig i redaksjonen i VG.

VGs samfunnsoppdrag og rolle som uavhengig redaksjonell gransker påvirkes derfor ikke av VG Partnerstudio.

Gard Steiro

Ans. redaktør og adm. direktør