FØRSTE VALG: Kaja Katrine Gulseth tok lappen i fjor. Valget falt på ikoniske Fiat 500 da hun skulle kjøpe sin første bil.

FØRSTE VALG: Kaja Katrine Gulseth tok lappen i fjor. Valget falt på ikoniske Fiat 500 da hun skulle kjøpe sin første bil. Foto: Foto: VGPS

Bybilen for deg som er opptatt av design

– Jeg elsker retrolooken! Samtidig er det en fornuftig, liten bil til en billig penge, sier Kaja Katrine Gulseth (32) om sin smekre Fiat 500 i lys mint. Nylig brukte hun den også som flyttebil!

Produsert av VG Partnerstudio

LETT Å LUKEPARKERE: Nett i størrelsen og utstyrt med parkeringssensorer, gjør bilen lett å parkere overalt. – Særlig i byen er det helt genialt, mener Kaja. Foto: Privat

Nylig flyttet Kaja Katrine Gulseth og datteren Emilie (8) fra Karihaugen til Oslo sentrum. Flyttelasset kjørte hun utelukkende i sin snertne Fiat 500.

– Det ble noen turer opp og ned, men det er overraskende hvor mye du får plass til ved å legge ned baksetet, smiler hun.

Kaja jobber som sykepleier på en klinikk på Majorstua og ferdes mye i og rundt byen, noe hennes mintfargende Fiat passer ypperlig til. Den spreke bilen lyser opp i mylderet av grå, sorte og hvite biler på veien.

– Det er jo morsomt å skille seg litt ut, sier hun, og legger til at hun googlet mye før hun omsider bestemte seg for denne modellen.

– Jeg synes den var veldig fin, men det var først da jeg fikk prøvekjøre den at jeg falt pladask, forteller Kaja.
Her kan du lese mer om Fiat 500

Valgmuligheter for den kreative

Fiat 500 kan fås i hele 13 freshe farger, og ble relansert i 2016 med kosmetiske oppdateringer og tidsriktig utstyr. Ifølge produktsjef i Fiat, Morten Kleven, er den lille bybilen spesielt populær blant estetikerne.

– En finurlig detalj er at eksteriørfargen også kan gjentas i dashbordet på bilen. I tillegg kan bilen leveres med utallige interiørfarger i både skinn og stoff, forteller han.

Klikk her for å se alle de kule fargene bilen leveres i!

NÅR DETALJENE TELLER: Kaja gikk for sorte skinnseter og mintdetaljer i interiøret. Foto: VGPS

Kajas bil er i fargen «lattementa», en kombinasjon av mint og melkehvit.

– Mamma var litt bekymret for at jeg ikke skulle få solgt den videre og syntes jeg skulle velge en nøytral gråfarge i stedet, sier hun. Hun bestemte seg likevel for å velge det hun selv likte. Det har hun ikke angret på.

– Jeg elsker denne looken, sier Kaja fornøyd. At prisen også er pen, og starter på under 200.000 kroner, er selvsagt ingen ulempe.

Det finnes dessuten en rekke spennende tilvalg – som for eksempel klistremerker til eksteriøret (tak og sider), morsomme nøkkeldeksler og ulike felger. Taket kan fås i form av glass for et luftig uttrykk, slik Kaja har, eller som kabriolet med elektrisk kalesje, modell 500C.

Klikk på bildekarusellen under for å se flere bilder av kabriolet-modellen:

Ikonisk italiensk design

Bilentusiaster med hjerte for italienske biler har også trykket Fiat 500 til sitt bryst. Bjørn Andreasen er styreformann i Fiatklubben, og var selv raskt ute med å skaffe seg en Fiat 500C.

– Jeg kan ikke tenke meg noe som er enklere og kulere å kjøre rundt i, sier Bjørn.

– Det er festlig å parkere ved siden av nye, flotte biler, og så kommer folk og ser på min 500 og sier «så kul bil», smiler han.
Her kan du lese mer kabriolet-versjonen Fiat 500C

Stil og kvalitet – ja takk, begge deler!

Bilens legendariske design er en wow-faktor i seg selv, men det er heller ingenting å utsette på det som er under panseret. Fiat 500 har en tosylindret motor med 85 hestekrefter – en passende motor til en småbil som denne.

Ellers kan bilen leveres med moderne hjelpemidler som for eksempel navigasjon på stor skjerm, Apple CarPlay og parkeringssensorer. For Kaja, som tok lappen i fjor, er spesielt sistnevnte funksjon til god hjelp.

– Senest i dag parkerte jeg på en ekstremt smal parkeringsplass. Med en større bil hadde jeg ikke hatt sjanse til å komme inn, sier hun fornøyd.
Interessert i å vite mer? Klikk her for å laste ned brosjyre

FORNØYD: – Akkurat nå dekker denne bilen alle behov, sier Kaja Katrine Gulseth. Foto: VGPS

Liten, men romslig

Kaja kjører stort sett alene eller med datteren Emilie i bilen, men har også hatt venninner i baksetet.

– Tre voksne i baksetet er litt i trangeste laget, men jeg har handlet på IKEA, hatt to bikkjer i den og reist på ukestur med datteren min, uten problemer. Når den i tillegg fungerte som flyttebil, må man kunne si at den er ganske romslig, humrer hun.

Lyst til å prøvekjøre? Klikk her eller på bilen under, så hjelper vi deg å finne tid og sted.
tracker