For noen uker siden fikk familien på fem et nytt familiemedlem - flat coated retrieveren Pepper på ni uker. 

Lyst til å hundeeier? Dette bør du tenke på før du kjøper hund

Da familien kjøpte Pepper måtte de ut med 15.000 kroner. Anne Hofmo Bjølgerud i Norsk Kennel Klubb forteller at prisene på hund følger markedet.

– De mest populære hunderasene går gjerne for rundt 30.0000, men til vanlig ligger de på rundt 15.000 kroner, sier Bjølgerud.

Hun forteller at nordmenn generelt er flinke til å ta vare på våre firebente venner, og at man derfor har fått en veldig god dyrevelferd i Norge.

Les også: Husk dette når du velger hunderase. 

– Vi ser at norske hundeeiere bruker mer og mer penger på hundene sine. De er både engasjerte og ønsker å gi hunden sin det beste. 

FLINKE: Anne Hofmo Bjølgerud i Norsk Kennel Klubb er fornøyd med nordmenns innsats.  FOTO: HALAT SOPHIE ASKARI

Dyrt for utstyr

I tillegg til selve hunden kommer alt utstyret man trenger til det nye familiemedlemmet. På handlelisten til familien Reimers sto det blant annet; bur til innendørs bruk, hundebur til bil, hundekurs/dressurkurs, hundebånd og seler, fôr, leker og godtebiter. I tillegg kom utgifter til forsikring og veterinær. 

Les også: Dette må du tenke på når du skal velge fôr til hunden

– Det er mye som skal kjøpes inn og det blir fort store utgifter. Jeg tror ingen kommer under 10.000 kroner, sier den ferske hundeeieren.

Både hun og familien er overrasket over hvor mye penger som faktisk har blitt brukt på det Pepper.

– Jeg hadde aldri trodd vi skulle kjøpe inn så mange ting til hunden. Men man må jo bare kjøpe inn det som nødvendig.

DYR I DRIFT: Trebarnsmoren Camilla Reimers med valpen Pepper. FOTO: VG PARTNERSTUDIO

Sjekk om man kan kjøpe brukt

Reimers anbefaler andre ferske hundefamilier å se på muligheten for å spare inn noen kroner der det er mulig. 

– Et godt tips er å sjekke Finn.no for å se om man kan få kjøpt noe brukt. Vi kjøpte blant annet et hundebur brukt på nett. Det sparte vi en del penger på.

Les også: Dette må du huske på før du kjøper hund til barna

En annen mulighet er å høre med venner og på ulike forum for å se om noen kanskje sitter med utstyr som valpen har vokst fra.

– Mange selger gladelig utstyr som de ikke lenger trenger til hunden. Det er bedre at noen får brukt det, enn at de står ubrukt hjemme hos dem, sier Reimers.