Knudsen er 35 år, gift med Marthe, og pappa til Thelma (5) og Ellie (2). Han jobber til vanlig i Oslo kommune, men er for mange mest kjent som mannen bak bloggen «Superpapsen»

– «Superpapsen» er mitt tilfluktsrom i livet som småbarnspappa. Her har jeg en liten ventil for galskapen i livet som småbarnsfar, og et skråblikk på pappalivet. Det pågår en utrettelig kamp om å gjenerobre makten over mitt eget liv, og for stellebord på alle offentlige herretoalett. 

Les også: Hvordan leke med barn alder for alder

«SUPERPAPSEN»: Tobarnsfar Ole Morten Knudsen tar papparollen på alvor - med en god dose tøys innimellom. Foto: ROBERT EIK

Humor og alvor

Selv om kona kanskje av og til føler det som om hun lever med tre barn - hvorav én på 35 år - og en hund, mener Ole Morten at han kvalifiserer til å vise frem ulike sider av pappatilværelsen.

– Jeg vil servere lesere gode tips, noen ikke fullt så gode tips og kvalitetssikrede eksempler på hva en ikke bør gjøre som pappa og ektemann - alt levert av en veteran i faget, som stadig oppdager nye aspekter ved det å være pappa. For noen vil nok også mine bidrag fungere ypperlig som prevensjonsmiddel. 

Så du denneSiris overlevelsesguide for forvirrede mammaer

35-åringen liker å anse seg som Norges sprøeste i kategorien, og stakk i fjor av med prisen «Årets pappablogger». 

– Konkurrentene mine var trolig mest opptatt av bleieskift, ler han, og legger til: 

– Det blir utvilsomt en god dose humor, noen knallgode tips og innimellom en alvorsprat om papparollen anno 2016 på Familieliv fremover.

Få med deg: Da lillesøster kom til verden 

«PÅ TJUKKA»: Siri Opsahl Hetlevik er ikke lenger gravid, men deler tips og erfaringer om livet som småbarnsmor på bloggen. Her med sønnen Tobias (6 mnd.). Foto: ROBERT EIK

Fornuftig og underholdende informasjon

Siri Opsahl Hetlevik er 34 år, gift med Stian og nokså nybakt tobarnsmor - for Theodor (3) og Tobias (6 mnd.). Til vanlig jobber hun som lege, samtidig som hun forsker og holder på med en doktorgrad om barnerevmatologi.

– Bloggen min, «På tjukka», begynte jeg med da jeg var i barselpermisjon med eldstemann. Jeg hadde så mange spørsmål, og gjorde så mye research på både graviditet og barseltid, men slet med å finne et sted med fornuftig, jordnær informasjon, levert på en underholdende måte. Så da laget jeg like godt min egen, sier hun.

Les merNår storebror skal møte lillebror for første gang

Hetlevik bet seg raskt merke i at internett inneholder mye skremselspropaganda, og hun synes det fremstår som veldig vanskelig å være småbarnsforelder. 

– Og det mener jeg det egentlig ikke er. De aller, aller fleste er utmerkede mammaer og pappaer, og klarer seg helt fint ved å følge instinktene sine og bruke litt sunn fornuft. 

I likhet med på bloggen vil Siri på Familieliv i stor grad henvende seg til gravide og småbarnsforeldre, og skrive om barseltidens utfordringer - på en litt morsom måte. 

Tipsene du kan trengeSlik forbereder du barnet på å bli storesøster eller storebror