Eksemplene fra USA er mange. I den sammenheng kan det nevnes at datteren til Gwyneth Paltrow og Coldplay-vokalist Chris Martin heter Apple, mens Kim Kardashian og Kanye West endte opp med å kalle datteren sin North West.

Å velge navn til familiens nyeste tilskudd kan være en vrien øvelse. Skal det skille seg ut, skal det være fint, skal familienavn bæres videre eller skal det være akkurat det navnet mor drømte om allerede på pikerommet?

Les også: Rådene for deg som skal flytte med barn

I 2014 var Nora/Norah (434), Emma (418) og Sara (404) de tre vanligste jentenavnene i Norge, mens Lukas/Lucas (448), William (438) og Markus/Marcus (423) de oftest benyttede på guttebarn, ifølge Statistisk Sentralbyrå.

Men til tross for pallplass, ble de bare valgt 1,4 prosent av gangene likevel. SSBs nettsider har også en funksjon der du kan søke på favoritten – eller ditt eget for fornøyelsens skyld – for å se hvor mange i Norge som heter det samme.

Les også: Kjendiskokk raser mot palmeolje

Nettstedet Yahoo Parenting har laget en liste med tips for foreldre som lider valgets kval.

Idemyldring: Ikke tenk. Bare huk tak i partneren din og skriv ned hvert eneste halvgode navn dere kommer på. Det kan være alt fra favorittlæreren, oldefar eller den søte ungen i en film dere nylig så.

Vær nysgjerrig: Følg ekstra nøye med når filmen er over. Da kommer nemlig rulleteksten – som ikke består i mye annet enn navn. Les aviser eller tjuvlytt i køen på baby- eller leketøysforretningen.

Kjøp en bok: Ta deg en tur innom en bokforretning og kikk deg gjennom hyllene. De er normalt fulle av bøker med navneforslag. Trolig kan du finne forskjellige kategorier, med for eksempel særnorske navn om det er din kopp te.

Saumfar nettet: Et raskt Google-søk gir om lag 72 500 treff på ”babynavn”. Der kan du finne alt fra tips til artikler om kjente personers valg. I tillegg finnes navn som forbys og en rekke mer eksotiske – også de gjerne valgt av kjendisene.

Vær kreativ: Fortsatt på jakt? Vurdér en tur på turistbussen, og se etter alle ikke-navnene du kan tenke deg å tilføre listen. Ifølge en mor på TheBump.com ønsket hun i utgangspunktet Jackson, mens ektemannen falt for Paxton. Det endte med kompromisset Jaxton – og begge skal være fornøyde med valget.

Men ikke for kreativ: Det advares mot å finne eksisterende navn og endre stavingen. Eksempelet som benyttes av Yahoo, er å endre Avery til Avierigh. Det medfører bare problemer. Forsøk også å si navnet høyt for deg selv noen ganger – og tenk over alle potensielle kallenavn det kan ligne på eller føre til.

Spol fremover: Noen navn kan høres veldig søte ut for en liten tass, men er kanskje ikke så tøft å presentere seg med for en voksen mann. Det høres kanskje enkelt ut, men ikke glem at barnet en gang skal søke jobb. Å velge navn til barnet  handler mye om hvordan du vil at barnet skal være og hvordan du vil at folk skal oppfatte det.