Småbarnsmor og gründeren bak bursdagsjentene.no, Camilla Reimers, sier til Familieliv at det er viktig å legge lista så lavt at det er overkommelig for alle både økonomisk og tidsmessig.

Hun tror at flere foreldre i dag er negative til feiringen ettersom de selv ikke vokste opp med den. Men Halloween er kommet for å bli, og Reimers mener da at det beste du kan gjøre er å snu det til noe positivt. 

Se video: Dette mener barna er det beste med Halloween. 

– Det er som ordtaket sier: «If you can´t beat them, join them». Jeg tror den beste løsningen er å gjøre det til et familieprosjekt. Hjemme hos oss finner vi mye hygge i å planlegge hva vi ønsker å lage, samt å sette av tid sammen for å lage det, sier hun.

Les også: Slik lager du en vellykket barnebursdag

I fjor brukte nordmenn nærmere 300 millioner kroner på Halloween-feiringen ifølge Virke.

– Det finnes ikke noe rett eller galt når man lager hjemmelaget pynt med barna. Det er ikke så nøye om spøkelsene får ett øye eller tre. Det viktigste er at man har det hyggelig sammen.

Sammen med datteren Kaia (8) og hennes venninne Julie Steen (8) satte de av litt tid for å vise Familielivs lesere hvordan man enkelt og billig kan pynte huset til Halloween. 

Andre feiringer: Derfor feirer vi morsdag

LYSER OPP: Disse krukkene kan du male oransje, eller dekke til med gassbind. Foto: VG PARTNERSTUDIO

HALLOWEENLYKTER

Det kan ofte bli litt søl med barn og maling, men denne pynten er fin for selv de minste barna. Du maler nemlig bare innsiden av glasset, og slipper dermed å få oransje håndavtrykk rundt om i huset. De minste barna kan det imidlertid være lurt å hjelpe når de skal bruke saksen, med mindre de bruker papirsaks. 

Dette trenger du:

Glass

Maling

Pensler

Svart papp

Saks

Telys

Slik gjør du det:

Mal innsiden av glasset med ønsket farge. I Halloween-stil passer både hvitt, oransje og svart fint. Når man maler på innsiden trenger man ikke vente til malingen har tørket. Klipp ut øyne av papp som du limer på utsiden av glasset. Når det har begynt å tørke inni krukken legger du ned et lys – og vipps er lykten klar! 

Har du sett denneVinn «nabokampen» med de kuleste gresskarene

Tips: 

Du kan bruke alt av gjennomsiktige glass, enten det er syltetøyglass, en gammel vase eller et duftlysglass som har brent ferdig.

Bruk gjerne elektriske telys. Da unngår du faren for at barnas kostymer tar fyr når de ringer på døren.

Les denne: Blogg: Fire tips for småbarnsforeldre på Halloween

SPØKELSESLYS

Dette trenger du:

Glass

Gassbind

Lim

Svart papp

Saks

Telys

Slik gjør du det:

I stedet for å male glassene, surrer du gassbind rundt utsiden og fester med lim. Så klipper du ut øyne av svart papp, og kanskje en munn, som du så limer på. Slipp ned et telys og da har du en spøkelseslykt.

Tips: 

I stedet for papp kan plastøyne kjøpes i de fleste hobbybutikker, og spøkelsene vil med en gang fremstå litt mindre skumle.

Les også: Husker du disse juletradisjonene?

BØ! Små, søte flaggermus kan fint henge rundt i huset, og dersom dere søler litt med limet så gjør ikke det noe. Det ser nemlig ut som spindelvev, og det passer rett inn i Halloween-feiringen.  Foto: VG PARTNERSTUDIO

FLAGGERMUS

En enkel flaggermus kan klippes ut av papp, men denne versjonen er nok morsommere for barna å lage. 

Dette trenger du:

Eggekartong

Svart maling

Pensel

Plastøyne

Svart tråd, eller piperensere

Slik gjør du det

Klipp ut en del av eggekartongen til du har en kropp og to vinger. Mal kartongen svart. Når malingen er tørr limer du på to øyne, og stikker et hull i «hodet». Her fester du enten en tråd eller en piperenser.

Tips: 

Ettersom hele kartongen skal males kan det være lurt å bruke engangshansker for å slippe å sitte igjen med malingsrester på hendene.

SNILL ELLER SKUMMEL? Denne lille krabaten blir fin både som bordpynt, eller festet i spindelvevet i vinduet.  Foto: VG PARTNERSTUDIO

TARANTELLA

Dette trenger du:

Svarte piperensere

Plastøyne

Lim

Slik gjør du det:

Du trenger fem piperensere for å lage en edderkopp. Tvinn en piperenser rundt de fire andre, og bøy endene ned slik at de blir to bein. Fortsett til du sitter igjen med en utvinnet piperenser. Den snurrer du rundt de andre for å lage en kropp, og til slutt en liten ball som blir hodet. Lim så på øyne, og vipps har du en hårete edderkopp. 

Tips:

Edderkoppen kan brukes som bordpynt, legges i godteriskåler eller du kan feste en tråd i kroppen og henge dem opp. Piperensere fester seg også godt til spindelvev du får kjøpt i hobby- og lekebutikker.

FLYVENDE SPØKELSER

Dette trenger du:

Ballonger

Maling

Tråd

Slik gjør du det:

Blås opp ballongen, og mal så på ønskelig motiv. Her kan man være oppfinnsom og male alt fra edderkopper og flaggermus, til et spøkelseshode.

Tips:

I tillegg til å knyte tråd eller gavebånd til ballongen kan du feste på litt hvitt krepp, så har plutselig spøkelset en kropp til hodet.

Får du tak i helium som du kan blåse opp ballongene med, vil de automatisk fly opp i taket. Dersom dere ikke har helium kan dere feste skoletyggis eller dobbeltsidig teip på toppen av ballongen, og så feste den i taket.

Lest denne? Visste du dette om barns sukkerforbruk?

Det blir jo nesten heller ikke Halloween uten noen form for søtsaker. Hva med å by ungene på hjemmelaget kos til Halloween-festen?

MUFFINSGNOMER

Dette trenger du:

Bolle

Slikkepott

Glasur, for eksempel laget av smør, kremost, melis og konditorfarge

Pynt

Slik gjør du det:

Lag en enkel muffinsrøre, enten hjemmelaget eller fra pose. Lag glasuren mens muffinsen kjøler seg ned. Når muffinsen er kald kan dere lage morsomme monstre med spiselige øyne og fargerike fjes! Nam!

Tips:

Konditorfarger du får kjøpt i dag er ofte veldig konsentrert, og du trenger derfor ikke mange dråper for å farge glasuren din.

Les også: Får aldri "vanlig" godteri av mamma

MARSBOERE

Dette trenger du:

Marshmallows

Kraftige sugerør

Glasur

Pynt

Slik gjør du det:

Tre en marshmallow på et sugerør og dypp den i ønsket glasur og pynt. 

Tips:

Glasuren kan være den samme som du bruker på muffinsen, eller du kan smelte sjokolade. Til pynt kan du bruke det dere har hjemme: Strøssel, kokos, sjokolade eller nøtter. Du kan også bytte ut marshmallowsen med frukt dersom du ønsker en sunnere versjon.