Da Cecilie Bjargo gikk gravid med datteren Tiril, brukte hun og samboeren David - som de fleste andre kommende foreldre - ventetiden på å se etter klær og utstyr til den lille. De ble fort klar over hvor dyrt det var å kjøpe nytt.

– Barnevognene vi så på kostet mellom 12.000 og 15.000 kroner. Jeg tenkte: «Er det verdt det? Det er jo så sykt dyrt!», forteller Cecilie til Familieliv.

Det tok ikke lang tid før de bestemte seg for å sjekke utvalget på bruktmarkedet. Det skulle vise seg å bli lønnsomt for familien.

– Vi har venner og familie som er ferdige med småbarn, og som hadde klær vi kunne få. Andre ting kjøpte vi brukt til en billig penge. Vi fant for eksempel vognen vi ønsket oss til 2500 kroner. Den ville kostet oss 12.500 kroner ny, sier ettbarnsmoren.

Bakgrunn: Venter du barn? Spar tusenlapper med disse tipsene 

Fant på Finn

– Vi har spart enormt mye penger. Da vi skulle på fjellet og trengte pulk, tilbød naboen vår å selge sin for 1500 kroner, og den funker som bare det! Dunpose fant vi på Finn.no til en billig penge, forteller hun.

Bortsett fra det Tiril fikk i gave, er det meste arvet av venner og familie, eller kjøpt brukt. Cecilie er noe skeptisk til å kjøpe brukte klær fra ukjente, men er ellers åpen for å overta det aller meste av andre.

– Vi har kjøpt alt fra leker til bæreseler og stellematter. Så lenge det er rent og pent er det ingen problem. Bilstolen var heller ikke ny, men da var vi ekstra nøye på at alt skulle være i orden, sier hun.

Les ogsåBrukte 12.000 kroner på mat i måneden: Nå sparer de flere tusenlapper

GOD KVALITET: Lille Tiril har fått mange flotte, brukte klær av god kvalitet, forteller mamma Cecilie.  

I god stand

Cecilie understreker at tingene hun og samboeren har fått eller kjøpt brukt, har vært av god kvalitet.

– Barneklær brukes jo veldig lite – både fordi det fort blir smått og fordi det er veldig sesongbasert. Når det gjelder utstyr, har vi passet på å alltid få med originalkvittering og emballasje. Det vi har kjøpt har vært i god stand, sier Cecilie.

Sett denneSlik kjøper du sunn mat på budsjett

Det tok ett helt år før foreldrene selv kjøpte klær til datteren.

– Hvorfor bruke masse penger på å kjøpe nytt når man kan få like bra ting brukt til en mye rimeligere penge, spør Cecilie.

Er det ingenting du har ønsket å kjøpe nytt til datteren din?

– Hvis jeg skulle hatt flere barn, ville jeg nok kjøpt ny vogn for å være sikker på at den var slitesterk over mange år. Jeg visste derimot at jeg bare skulle ha ett barn, og da var det helt greit å kjøpe brukt, sier Cecilie.

Få med deg:  Ekspert: Denne tiden på året er den trangeste økonomisk for mange barnefamilier

Gir bort og selger videre

Selv er hun og samboeren opptatte av å selge unna eller gi bort det Tiril ikke lenger trenger.

– Det meste har vi fått solgt videre til en god pris, og noen ganger har vi fått det samme som det vi selv betalte.

Hun anbefaler kommende foreldre som ønsker å spare penger til å gå for gjenbruk.

– Finn ut av hva dere trenger, og hør med venner og bekjente hva dere kan få eller kjøpe. Følg med på Finn.no og andre nettsteder som selger brukte ting. Det man trenger og ønsker seg kan plutselig dukke opp til en langt billigere penge, og mye av det er nesten ikke brukt, avslutter Cecilie.

Så du denne? Få kontroll på økonomien med disse rådene