Tidligere studier har ifølge The Independent pekt på at barn som spiser middag sent på kvelden har økt risiko for å bli overvektige, fordi det påvirker stoffskiftet og forbrenningen. Forskere ved King's Collage London mener imidlertid de kan motbevise denne påstanden.

I en studie av 1620 barn klarte de ikke å finne noen bevis som kan knytte overvekt hos barn sammen med sene middager. 

Så du denne? Se hvordan denne familien tok grep:– Vi kom oss opp av sofaen! 

Forsker: – Overraskende

De benyttet data samlet inn mellom år 2008 og 2012 i undersøkelsen, og barna som deltok ble delt inn i to aldersgrupper: Fire til ti år og elleve til 18 år. 

I undersøkelsen går det frem at det ikke var noen forskjell på barn som spiste middag mellom klokken 14 og 20, og de som spiste mellom klokken 20 og 22. Doktor Gerda Pot, hovedforfatteren av studien forteller til den britiske avisen at funnene er overraskende: 

– Vi forventet å finne en sammenheng mellom å spise sent og ha økt risiko for å bli overvektig, men istedet fant vi ut at det ikke er tilfellet. Det kan ha sammenheng med at det var et begrenset antall av barna som spiste kveldsmat etter klokken åtte i denne gruppen, sier hun, ifølge The Independent

Les ogsåErnæringsfysiolog: Kan påvirke barns smakspreferanser under amming 

Frokostvaner kan også spille inn

Pot understreker at å spise et stort måltid sent på kvelden kun er én av mange faktorer mange mener kan føre til vektøkning, og at de bruker den samme studien for å se nærmere på andre faktorer som kan bidra til økt risiko for overvekt. 

Fikk du med deg denneFår aldri «vanlig» godteri av mamma

– Vi bruker data fra denne undersøkelsen til å se nærmere på et annet viktig aspekt av barns spisevaner - nemlig inntaket av frokost, for å undersøke hvilken påvirkning frokosten har på barns totale inntak av kalorier i løpet av en dag, og den generelle kvaliteten på kosten. I tillegg analyserer vi betydningen søvn har for fedme, sier hun til avisen.

Få med degNy forskning: Slik påvirker frokosten barnas prestasjon på skolen