Stine Skoli er mamma til tvillingene Olivia og Otilie, og blogger om hverdagen som tvillingmor, under navnet «Speiltvillingene».

Tidligere i år valgte hun å dele et personlig innlegg om at hun har ett vanskelig og ett lett barn.

Så du denneDisse tvillingene er speilvendte av hverandre

«Selv om jeg ikke turte å si det høyt hadde jeg et vanskelig barn, og et lett barn. Jeg hadde et barn som dro all energi ut av meg, og et barn som ga meg styrke. Jeg hadde et barn som krevde vanvittig mye energi og oppmerksomhet i negativ form, og et barn som sto på sidelinjen og ventet til diskusjonen med søsteren var over. Jeg hadde et barn som var illsint og et barn som bare smilte», skriver Skoli på bloggen sin. 

Kan det være din skyld at barna dine er uvennerSlik håndterer du søsken som krangler

Tabu å innrømme at du har et vanskelig barn

Hun forteller at hun har vært opptatt av at folk ikke skal sammenlikne døtrene hennes fordi de er tvillinger, og sette dem opp mot hverandre, men innrømmer at hun har gjort det selv.

– Jeg sammenligner de med hverandre hele tiden. Det kommer helt av seg selv, men utfallet ble for meg veldig skremmende, sier hun, og fortsetter:

– Jeg drives av å skrive om det virkelig liv, og spesielt temaer som kan være vanskelig å snakke om. Ingen vil vel si høyt at det ene barnet er vanskeligere enn det andre, i frykt for at det skal bli oppfattet feil, sier hun til Familieliv.

Les ogsåHvordan livet EGENTLIG blir når man får barn

Skoli forteller at hun skrev innlegget etter at det vanskelige barnet hadde byttet rolle med det enkle barnet.

– Hvert barn går igjennom ulike faser som kan være tøffe både for dem og for foreldre, men samme hvor vanskelig et barn kan være betyr ikke det at man liker barnet noe mindre, sier hun, og legger til at hun tror mange foreldre kan vedkjenne seg denne problemstillingen.

– Innlegget ble lest av mange, og jeg fikk kommentarer fra foreldre som kjente seg igjen, både når det gjelder tvillinger eller søsken generelt. 

Få med deg: Når er barnet gammelt nok til å være alene hjemme?