Barnerettighetsorganisasjonen hevder nemlig at halvparten av britiske foreldre undervurderer hvor mye barna bør lære når de er helt små, noe som igjen kan øke muligheten for at de underpresterer i forhold til hva de egentlig kunne gjort resten av livet, skriver The Telegraph.

Ulike meninger: Lego-sjef: Barn bør lære gjennom lek til de er åtte år

Undersøkelser gjennomført av Redd Barna, eller Save The Children, viser at hundretusenvis foreldre har potensielt skadelig lave forventninger til egne barns læring de første leveårene. 

En kartlegging av personer med barn i alderen to til ti år viser at 47 prosent tror barna deres kan 100 ord eller færre når de er to og et halvt år gamle. I virkeligheten er barnets ordforråd gjennomsnittlig seks ganger større på det stadiet av utviklingen, skriver avisen.

Så du denneVennskap blant barn etableres tidlig: Disse barna får lett venner

Undervurderer egne barn

Organisasjonen beskriver barnets første leveår som «et lyspære-øyeblikk», og mener det er da viktige språk- og kommunikasjonsferdigheter læres, og at dette potensielt kan forme resten av barnets liv.

Britiske Redd Barna lanserer som følge av undersøkelsen en ny kampanje, støttet av en gruppe ledende psykologer og pedagoger, der de går inn for at alle barnehager skal ha en kvalifisert førskolelærer som sikrer at barna får tilstrekkelig hjernetrim gjennom lek. 

Les også: Fra barnemunn: Denne betyr vennskap for disse seks barna

Dette vil ifølge The Telegraph koste myndighetene flere hundre millioner pund årlig, men organisasjonen argumenterer for at dette tiltaket kan spare landet for milliarder senere.

– Det er nøyaktig denne perioden vi har eksplosiv vekst og utvikling i hjernen, og hvor de fleste forbindelsene i hjernen dannes, sier professor og hjerneforsker ved Institute of Child health i London, Torsten Baldeweg, ifølge avisen.

Steven McIntosh i Redd Barna presiserer at dette ikke handler om å gjøre barna til akademikere, lære dem fremmedspråk eller lære dem å lese og skrive lenge før det er forventet at de skal kunne det.

Få med degÅtte foreldretips som kan hjelpe barna å få venner!