Hund

Tenk gjennom hvilken rase som egner seg i en barnefamilie. Det handler om gemytt, men også om hvor mye mosjon den trenger og hvor tidkrevende pelsstellet er. Hunden må luftes minst tre ganger om dagen.

De fleste hunder tåler å være alene hjemme 6-8 timer om dagen dersom de trenes opp til dette over tid. Dette betyr imidlertid at du må gi hunden nok oppmerksomhet før du går på jobb, og når du kommer hjem.

En hund blir gjerne 10-15 år. 

Har du lest denne saken? Derfor bestemte denne familien seg for å kjøpe hund til barna 

Katt

De krever mindre enn hunder, men kan ikke overlates helt til seg selv. Hvis dere reiser på ferie, må noen gi katten mat og se til den hver dag. Det er lurt å ID-merke katten. Kastrering/sterilisering hindrer fødsler og demper utferdstrang.

Kan leve i opptil 20 år. 

Kanin

De har et forsiktig kroppsspråk, noe som gjør at det er vanskelig å forstå dem. Krever mer tilrettelegging enn man tror. Trives best i par. Kaniner bør ikke holdes sammen med andre typer kjæledyr.

Kan leve i 6- 12 år.

Marsvin

De er sosiale dyr som bør holdes i par eller grupper.

Lever i opptil 10 år.

Les denne: Dette må du huske på før du kjøper hund til barna 

Undulater

De er sosiale og trenger mye selskap. Bør helst holdes i par.

Lever i opptil 10 år.

Rotter

Egner seg godt for barn som ønsker seg et aktivt og spennende dyr de kan ha litt kontakt med. De er ikke utpregede ”kosedyr”.  Er rolige og vennlige og vil sjelden bite mennesker.

Lever i 2-3 år.

Hamster

De sover mye om dagen. Setter sjelden pris på mye kos og klapping.

Lever i 2- 4 år. 

Chinchillaer

De er raske og derfor vanskelige å håndtere for små barn. De er heller ikke spesielt kosete. Uvøren håndtering kan gi beinbrudd og indre skader.

Lever i opptil 20 år.

Kilde: Mattilsynet