– Først da vi fikk hage for to år siden, ble det aktuelt. Så måtte jeg bli overbevist om at jeg også ønsket hund. Vi har brukt lang tid på å tenke oss om, sier mamma Henrieta Nederhoed.

Valget falt på Golden Retriever fordi rasen er rolig, lærevillig og har litt størrelse. Selv om Storm bare er fire måneder, veier han 20 kilo. Det er mer enn minstejenta Hanna (3).

– Hvilke forberedelser gjorde dere før Storm kom i hus?

– Vi har lest mye, også med barna, om hva som er viktig når man får en valp. Når han sover, skal han ikke forstyrres for eksempel. Det har barna akseptert. Vi har også snakket mye om hvordan hunden skal ha det hos oss, sier hun.

Har du lest denne? Hvilket kjæledyr skal familien velge? 

 MIDTPUNKT: Det hersker ingen vtil om hvem som får best oppmerksomhet hos familien på Nordstand for tiden.  Foto: ROBERT EIK

Barna med på valpekurs

Henrieta Nederhoed synes tilværelsen som fersk hundeeier går fint. Storm er rolig og lærevillig, og barna er flinke og interesserte. De må lufte Storm om morgenen og om ettermiddagen. Kun eldstemann får lov til å gå tur alene. Siden de har stor hage, er det fint å leke der også.

Denne bør du lese: Husk dette før du kjøper kjæledyr til barna

– Minstejenta får aldri lov til å være alene med Storm. Det tok også tid før vi lot de eldste være alene. Først da vi så at Storm hørte på dem, var det greit.

De to eldste barna har vært med foreldrene på valpekurs.

– Der lærte de blant annet at det ikke er noen vits å dra i båndet. De må lære ham å høre på dem. Det gjør han nå, sier hun.

Leo og Kajsa er helt klare på hva som er det gøyeste Storm gjør:

– Gå rundt og prøve å fange halen sin, sier Leo.

– At han ligger på ryggen når han sover, sier Kajsa.

– Hva er det beste med å ha Storm, da?

– Vi kan alltid kose og gjøre triks med han. Og så er han en del av familien, svarer barna.