PÅ DEKK PÅ PEARL SEAWAYS: La barna få boltre seg i det utendørs bassenget lang til sjøs.

PÅ DEKK PÅ PEARL SEAWAYS: La barna få boltre seg i det utendørs bassenget lang til sjøs. Foto: DFDS

Ta sjøveien: Få en smidig start på ferien

Begynn sommerens ferie med Københavnbåten, og gjør reisetid om til ferietid. Bestiller du nå, blir turen billigere og du får med bilen gratis!

Produsert av VG Partnerstudio

– Det oppleves godt med et avbrekk både for dem i for- og baksetet. Med Københavnbåten får både barn og voksne en mer avslappende start og avslutning på turen, sier Isabel Cooke i DFDS.

Danmark er en favoritt-destinasjon for nordmenn, og flere familier velger å ta bilen sørover for sommeren. Enten barna er glade i å kjøre bil eller har en tendens til å bli litt utålmodige, liker de fleste av oss tanken på å utnytte hver feriedag så godt som mulig. Bestiller du tidlig, får du de laveste prisene! Booker du før 31/3 får du dessuten bilen med gratis i sommer.

Les mer om tilbudene for barna om bord

PAPPA PÅ TUR: Rasmus Jonas og døtrene Kine (12) og Hannah (11) tar stadig en båttur over til Danmark. Foto: Privat

Populær reisevei

Danske Rasmus Jonas Reingaard har bodd i Oslo siden 2011, og når han skal hjem og besøke familien i København, velger han som regel sjøveien.

– Jeg har reist mellom Norge og Danmark med DFDS siden døtrene mine, Kine (12) og Hannah (11) var små, sier Rasmus Jonas. Tobarnsfaren synes DFDS er en kjempefin måte å reise med både yngre og litt eldre barn.

– Vi slipper masete flyplasser og lange bilturer, og båten legger dessuten til sentralt både her hjemme og i København, sier han.

Ferie og minicruise

Om bord i DFDS kan Rasmus Jonas og jentene slappe av og nyte ferien fra første stund, og reisen til og fra blir dermed en del av ferien.

– Vi reiser som regel fire-fem ganger i løpet av året. Det kan være i forbindelse med familiebesøk, men vi reiser også på minicruise når det dukker opp gode tilbud fra DFDS, sier han.

Her kan du lese mer om hvordan du kan få en mest mulig avslappende båttur

Mange aktiviteter

– Her kan barna bli med på tegnekonkurranser, skattejakt og dans, eller hva med å hilse på papegøyen Jack the Pirate? De yngste barna må ha følge av voksne, men de litt større kan gjerne være med på egenhånd, sier Isabel Cooke i DFDS. 

UNDER ÅPEN HIMMEL: Bading er også en populær aktivitet for Kine og Hannah, særlig om sommeren når de kan bruke bassenget ute på dekk. Foto: Privat

Hun trekker også frem mulighetene for et bad – enten innendørs i Bubble Zone, eller utendørs på Pearl Seaways om sommeren. I Bubble Zone kan barna også boltre seg i ballrommet, lese bøker, spille PlayStation og finne andre barn å leke med. 

– Kjøp gjerne et barneklippekort eller ungdomskort der is, brus og aktiviteter er forhåndsbetalt. Dette syns barna er veldig stas, sier Cooke. 

Spennende shopping 

Nå som jentene har blitt litt eldre, har innholdet i turen forandret seg noe. Skattejakten er ikke lenger riktig like spennende, men søstrene har til gjengjeld fått øynene opp for shoppingmuligheter om bord. 

– Nå lokker nok parfyme, klær og godteri i taxfree-butikken mer enn barneaktivitetene, sier Reingaard.
Her kan du lese mer om shoppingmulighetene på DFDS

Bestill før 31/3 og få med bilen gratis i sommer! Få en smakebit i denne videoen:

Oppgradere lugaren?

Rasmus Jonas forteller at de som regel velger standardlugar med eller uten vindu på sine reiser, men at familien innimellom har valgt å oppgradere til Commodore eller Commodore de Luxe.

– Det syns Kine og Hannah er veldig stas. Da får vi mer plass og en litt mer luksuspreget ferie, sier han. 

Usikker på hvilken lugar du skal velge? Ta en titt her.

GOD NATTS SØVN: Du finner lugarer for en hver smak og et hvert budsjett. Foto: DFDS

Smart å bestille bord

Mange barnefamilier velger, som familien Reingaard, buffet til middag.

– I Explorer Steakhouse settes det opp en egen barnebuffet i fellesferien, der barna kan plukke det de liker best mens mor og far nyter en deilig biffmiddag, sier Cooke.

Dersom du er glad i italiensk mat, finnes det også en italiensk restaurant der det serveres sprø pizza og herlig pasta. 

– Og bestill restaurant på forhånd, så unngår du altfor sultne barn utover kvelden, sier hun. 

Spar deg for stress, book restaurant i forkant

Fem ting du kan gjøre med barna i København

tracker