Annonsørinnhold

Tina og familien hadde behov for smartere oppbevaring i allrommet. Med hjelp av Fagmøbler endret de funksjonaliteten med små grep. Se hvordan du enkelt kan forbedre hovedrommet hjemme.

PRODUSERT AV SCHIBSTED PARTNERSTUDIO FOR FAGMØBLER

– Vi har to unger på fem og to år, og en til på vei  – i tillegg til hunden Thelma, så det å ha et allrom som fungerer til alle sitt behov var svært viktig for oss, sier Tina Erga (37).

Familien ønsket seg et mer velfungerende rom med praktiske løsninger uten at det skulle miste særpreg.

– Vi ønsket oss et sted med god lagring og oppbevaring – der dørene kan lukkes på kvelden, og en romslig spiseplass med plass til alle. Vi hadde også behov for  multifunksjonelle, gode stoler som også kunne brukes i stua når vi har besøk.

Løste utfordringene

– Vi hadde både lyst på en kosekrok i tillegg til spiseplass, og de møblene vi hadde fra før av fungerte ikke. Ved hjelp av Fagmøbler tegnet vi opp gode løsninger, og da så vi hva som passet sammen og ble en helhet.

Nå har allrommet til familien blitt til et mer funksjonelt og åpent rom. Ungene har leker stående lett tilgjengelig og god plass til å leke. Sofaen har blitt et krypinn som brukes av alle.

– Behovet i stua var at der skulle det være fritt for leker, og at vi kunne skifte soner før legging.

Tina er aller mest fornøyd med hvordan Fagmøbler så på helheten i rommet i tillegg at det gikk raskt fra idé til alt var på plass. De store, mørke Silas-skapene blitt en soleklar favoritt:

– De rommer veldig mye, legger hun til.

Så helheten  

Familien har fått dekket ulike behov i hverdagen. Silas-møblene gir god oppbevaring av alt fra leker til servise. Spisebordet rommer mange gjester, og lenestolene setter et røffere preg på allrommet.

– Fagmøbler klarte virkelig å levere på et helhetlig behov, sier Tina.

De så hvilke ting som passet sammen, og fargesammensetningen passet til det øvrige. Vi hadde jo noen samtaler i forkant der jeg samlet inspirasjonsbilder for både stil og uttrykk.

– Det gikk også veldig raskt. Det ble vi veldig positivt overrasket over.Komfortable sittegrupper

Interiørkonsulent Katrine Iversen hos Fagmøbler understreker at det er viktig å stole på rådene du får i butikken, fordi valg av madrass er blitt et svært komplekst fagfelt.

– Det handler ikke lenger bare om du vil ha medium eller fast madrass. Nå finnes det mange fjæringsløsninger, forskjellige skumvarianter og andre, sier Jørgen.

Interior design, Outdoor furniture, Sky, Property, Cloud, Plant, Building, Wood, Shade

Gode tips til allrommet:

Kurver: De er både praktiske og dekorative. Du kan enkelt rydde bort alt fra strikketøy, leker, bøker, blader og  smånips på kvelden.  


Praktiske skap: Silas-serien er kjent for sin gode funksjonalitet og plass. Rydd vekk alt rot og organiser for både voksne og barn. La barna ha egne hyller nederst der de selv rekker til.Gulvteppe:  Skaper et lunt preg  samtidig som det er mykt og moro for barna å leke på. Det rammer fint inn allrommet.


Store fat: Dekorativt med flere bruksområder. Kan brukes  på bordet med kubbelys eller til å rydde opp små perler eller annen nips fra gulvet på kveldstid.  


Tips:

Kartlegg behovene  

Interiørdesigner Aina Sollie Steen har tidligere designet interiørartikler for Fagmøbler. Hun understreker viktigheten av å se på det store bildet før man skal forbedre et allrom.  

– Når man begynner på et rom må man alltid tenke på hvor du skal gjøre av tingene. Hva skal synes? Hvor kan det plasseres? Allrommet er jo for alle, men vi har ulike behov.

Aina er i tillegg opptatt av at alt skal ha en egen plass:

– Jeg trenger å kunne rydde opp raskt og få det ut av syne. Hvis man har små barn er det fint å ha en skuff til å dra ut eller kurver med lokk. Finn en løsning som er lett for både barna og de voksne.

KARTLEGG BEHOV: Aina Sollie Steen mener det er viktig å tenkte helhetlig før man gjør om på et rom.  (Foto: Margaret M de Lange)

Spisebord for hele familien

Hvis det er lenge siden du har byttet seng eller madrass, bør du absolutt vurdere om det kan være grunnen til dine søvnløse netter. Undersøkelser viser at hver tredje voksne person sliter med å sove, og at søvnforstyrrelser øker

– Mange kommer hit for å bytte ut «hengekøya», som de kaller det. De savner å sove hele natten uten å våkne, og skjønner at det handler om madrassen. Sengen er tross alt det stedet i boligen vi tilbringer mest tid, sier Iversen.

Skap balanse

– Det er viktig å tenke at selv om man har mye, skal skapet/modulen passe til rommet. Balansen må være god. Det skal være plass til mennesker i rommet først og fremst, legger Aina til.

Hun har lagt sin elsk på den tidløse og lekre serien Silas fra Fagmøbler:  

– Serien er veldig elegant på flere måter. Trestrukturen er så ærlig og ekte, og gir god patina til miljøet.

Selv om skapene har god høyde, oppleves de som en naturlig del av innredningen. Serien er tidløs, og er såpass nett at den passer i mange sammenhenger.

– Møblenes rene linjer kan lett kombineres med trendbildets mykere og mer avrundede former, sier Aina.

Automotive design, Vehicle door, Dog, Black, Wood, Grey, Floor, Flooring, Wall

Dette er Fagmøbler:

  • I 1996 gikk 12 møbelbutikker sammen og etablerte Fagmøbler. I år feirer møbelkjeden 25-årsjubileum!

  • Kjeden tilbyr et stort utvalg møbler og interiørartikler fra kjente norske og internasjonale merker.

  • De har også utviklet to egne merker: Madrass- og sengeløsningene Odel. Og Nobel spisestuemøbler.
  • I dag har Fagmøbler 60 butikker over hele landet.

  • Hos Fagmøbler kan du få hjelp til å innrede eget hjem ved hjelp av våre interiørkonsulenter.

Finn din nærmeste butikk her.

Til toppen

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2021 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)