Annonsørinnhold

Aina Sollie Steen, kjent fra blant annet «Sommerhytta» på TV2, har laget et fantastisk servise som fungerer både til hverdag og fest. Få gode tips til hvordan du bruker serviset Nella Vita Stoneware, som er inspirert av late dager i Italia.

PRODUSERT AV SCHIBSTED PARTNERSTUDIO FOR FAGMØBLER

Hverdagene hjemme hos designer og kunstner Aina Sollie Steen preges av at hennes moderne familie treffes i mange forskjellige konstellasjoner, der det eneste faste er bordet de møtes rundt.

– Jeg bor sammen med mine tre barn, men foreldrene mine kommer gjerne og plutselig innom – de bor i nærheten. Også er det kjæresten min og hans tre barn, som er her stadig vekk, og venninnene mine. Noen ganger kommer de med barn og menn, andre ganger ikke. Det er viktig med rene venninnekvelder også. Uansett hvem og hvor mange som er her, så sitter vi rundt spisebordet, sier Aina.

Food

Aina Sollie Steen

Når mennesker hun bryr seg om først er samlet, blir hun urolig dersom det ikke også står en pølsebit, litt ost eller godt syltetøy på bordet.

– Jeg må ha noe godt tilgjengelig i skapene, som jeg kan sette frem når noen stikker innom. Sånn er det bare, sier hun.


Grip dagen, den er din!

Og slik er bakteppet, eller livet kan vi si, som har ført frem til det populære serviset Nella Vita Stoneware. Dette har Aina designet og skapt, og du kan nå få kjøpt det hos Fagmøbler. Det er laget av steintøy i svart eller hvitt, og består av tolv deler som kan kombineres på minst like mange måter som Ainas egen familie.

– Nella Vita er italiensk og betyr «i livet», som i «una volta nella vita.» En gang i livet. For meg betyr det at man må gripe øyeblikkene når de er der, og ofte oppstår øyeblikkene rundt bordet. De er noe av det viktigste vi har i dag, når alt fyker av gårde.

Still life photography, European plum, Apple, Fruit, Food
Plant, Dishware
Ingredient, Food
White
Still life photography, Table
Cuisine, Dish, Food
Tableware, Spoon, Cutlery

Se flere bilder av Nella Vita i bildekrausellen:

En «italiensk» familie

Ainas forhold til Italia startet i ungdommen, da moren, som er fiolinist, holdt konsert i Sør-Italia med sitt orkester og tok familien med seg.

– Det ble starten på våre årlige familieferier til Italia, og for 25 år siden kjøpte foreldrene mine en leilighet like sør for Roma. Det er vårt samlingssted, vi er der så ofte vi kan, sier Aina.

Men det var før corona. Nå er det et år siden sist hun og familien fikk besøke stedet og leiligheten.

– Det er synd at en leilighet fra 1100-tallet, som har vært fylt med liv i alle år, står tom. Jeg får helt Italia-sug i magen av å tenke på det – jeg kjenner virkelig at det er mitt andre hjem, sier hun

Bærekraft gjennom kvalitet og varighet

Denne balanse-tankegangen har hun også brukt i utformingen av Nella Vita-serviset, som hun selv dro til Italia og var med å lage. I en liten landsby syd for Firenze jobbet hun sammen med håndverkere som har laget steintøy i førti år.

– Det var magisk å få lov å jobbe sammen med disse ekspertene og sette form på drømmene mine. Det fokuset de har på kvalitet og varighet føltes trygt for meg, som er opptatt av bærekraft. Steingods er leire iblandet kvarts, som gjør det hardere enn vanlig leire.

Det vil si at Nella Vita-serviset tåler mye, både daglig bruk, oppvaskmaskin og høye temperaturer. Du kan fint lage en crème brulée i de små suppeskålene, eller steke pizza rett på tallerkenen, sier Aina.

Tableware, Table, Brunch, Food, Meal
Still life, Basket
Breakfast, Meal, Ingredient, Dessert, Cuisine, Dish, Food
Lighting
Food, Table
Breakfast, Ingredient, Cuisine, Food, Dish
Furniture, Brunch, Meal, Table
Ingredient, Cuisine, Dish, Food
Local food, Natural foods, Superfood, Plant, Fruit, Apple
Local food, Natural foods, Plant, Fruit, Apple

Nella Vita passer både til hverdags og fest. Se hvordan du kan dekke julebordet med det lekre serviset:

Bærekraft gjennom kvalitet og varighet

Utover å formgi praktiske elementer, hjalp de italienske håndverkerne også Aina med å virkeliggjøre ideen om å bruke lin som dekor i overflaten på serviset.

– Steintøy og lin er mine to favorittmaterialer, og resultatet er en litt ru overflate. Glasuren dekker det meste av strukturen, slik at effekten er mer visuell enn praktisk. Men den stofflige opplevelsen tror jeg er viktig i en hverdag hvor vi tar inn mye informasjon gjennom en kald, flat skjerm, sier Aina.

Dekk til hverdag og fest

Resultatet er et formfullt, rustikt servise, som samtidig er rent og minimalistisk i uttrykket. 

– Nella vita Stoneware kan dresses opp og ned og brukes til både hverdag og fest. Selv om jeg har latt meg inspirere av de italienske bordskikkene er serviset også perfekt til de norske tradisjonene. Fredagstaco, spekemat og pinnekjøtt går like fint som pasta og pizza, sier Aina.

For henne handler borddekking mest om atmosfære.

– Jeg liker at maten og de som skal spise den er i sentrum. Rettene kan godt være en del av borddekkingen, gjerne sammen med blomster og tente lys. Hvis hovedretten og desserten står på bordet mens man spiser forretten, gjør det litt ekstra for at alle senker skuldrene og er til stede, sier Aina.

Hun har også lært noen av sine triks fra sin mor.

– Mitt beste tips er å dekke bordet før du lager mat. Dersom maten ikke er klar når gjestene kommer så gjør det ingenting, de føler seg velkommen likevel. Det har jeg lært av mamma.

Dining room, Interior design, Table, Furniture

Dette er Fagmøbler:

  • I 1996 gikk 12 møbelbutikker sammen og etablerte Fagmøbler.
  • Kjeden tilbyr et stort utvalg møbler og interiørartikler fra kjente norske og internasjonale merker.
  • De har også utviklet to egne merker: Madrass- og sengeløsningene Odel. Og Nobel spisestuemøbler.
  • I dag har Fagmøbler 60 butikker over hele landet.

Finn din nærmeste butikk her.

Photograph

Til toppen

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2020 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)