Lydboktips for barna i baksetet

Skal du kjøre langt med barn i sommer? Da er du kanskje på jakt etter underholdning som varer i timevis? Her får du seks gode forslag til lydbøker for store og små barn.

Produsert av Schibsted Partnerstudio

Sommerferien er rett rundt hjørnet, og små ferieturister har en tendens til å bli en smule utålmodige – spesielt i baksetet. Heldigvis finnes det god underholdning som kan være til glede for hele familien, uten at de må se på en skjerm og bli bilsyke – nemlig lydbøker.

GODE FERIETIPS: Salgs- og markedssjef Stine Ombustvedt er overbevist om at lydbøker er super ferieunderholdning.

– På Fabel finner man timesvis med underholdning barna kan leve seg inn i – uten at de må se på en skjerm og bli bilsyke. Når barna hygger seg i baksetet, føles en lang reise kortere for både store og små, sier salgs- og markedssjef Stine Ombustvedt.

Uansett alder, er det ingen sak å finne noe som passer. Det finnes et stort utvalg av kvalitetstitler å velge blant.

– Etter å ha registrert seg på Fabel kan lydbøkene enkelt lastes ned via en app. Deretter kan du lytte offline – akkurat når og hvor det passer deg, sier hun.

Dette gjør det både enkelt og praktisk å bruke på tur. Underholdningen stopper ikke opp hvis man kjører gjennom et område med dårlig dekning eller ikke har mer mobildata.

PRØV FABEL GRATIS I FIRE UKER I SOMMER: Underholdning til de små turistene i baksetet?

LUTTER ØRE: Med Fabel får barna et hav av gode lydbøker å kose seg med.

Her er Ombustvedts beste tips til underholdende lydbøker for både små og store barn.

Tre lydboktips til de minste barna:


1. Ida Jackson: BRILLEBJØRN BESØKER BESTEMOR

Skal dere besøke besteforeldre i sommer? Hva passer da bedre enn en bok om nettopp dét?

Brillebjørn, kjent fra NRK Super, dreier seg om hverdagshistorier barna kan kjenne seg igjen i. Denne boken handler om det som skjedde da Brillebjørn var liten og besøkte bestemoren sin.


2. Tor Åge Bringsværd: TAMBAR PÅ HYTTETUR

En hyttetur kan by på så mangt, i hvert fall ifølge denne underholdende boken om Tambar. Denne serien kombinerer hverdagsscenarier kombinert med innslag fra folkeeventyrene, og i Tambar på hyttetur er det et trehodede troll som dukker opp. Heldigvis snakker Tambar dyrespråket.


3. Rikard B. Heimen: BØKENE OM BRANNBAMSEN BJØRNIS

Med sitt vennlige vesen og gode råd om brannvern er Brannbamsen Bjørnis blitt mange barns store helt.

Med Fabel kan du la barna lytte til lydbøkene om ham. I Besøk på Brannstasjonen hører vi om brannbiler, utstyr og om valpen Zalto som har rømt. Klarer Bjørnis å finne den? I den andre boken, Brann i blokk B, følger vi Bjørnis når han må rykke ut til brann i Nygata.


TA MED LYDBØKER PÅ TUR I SOMMER: Prøv Fabel gratis i fire uker

LAST NED LYDBØKENE: – Last ned lydbøkene ned via appen, så kan du lytte offline – akkurat når og hvor det passer deg, sier Stine.

Tre lydboktips til de litt større barna:


Iben Akerlie: KJEMPEFESTEN

Litt kjedelig i baksetet? Sett på denne engasjerende boken om vennskap, å ha troen på seg selv – og å kjede seg.

La barna kose seg mens de hører om Finn og Kaja som bestemmer seg for å holde en kjempefest, og hva som skjer når den ene invitasjonen tilfeldigvis havner hos kjempen Kim.


Jørn Lier Horst: OPERASJON SVARTSKOG ( DETEKTIVBYRÅ NR 2.– SERIEN)

Har du en liten detektiv i familien, vil nok denne underholdende krimboken for barn slå an.

Mange kjenner Detektivbyrå nr 2-serien, og Operasjon Svartskog er selvfølgelig like spennende som resten av serien. Denne gangen undersøker Oliver og Tiril totalt tre mysterier, blant annet hvorfor bladene på trærne i Svartskog begynner å falle av midt på sommeren.


Jeff Kinney: HJEM, KJÆRE HJEM

Det er ikke alltid alt går etter planen. Nettopp dét er temaet i denne boken, som er bok nummer 14 i den populære En pingles dagbok-serien.

Når Greg Hufeu plutselig mottar en uventet arv, finner han ut at han vil bygge på huset de bor i. Under oppussingen dukker det ene problemet etter det andre opp, blant annet råtne planker og skadedyr. Spørsmålet er da: Må de flytte?

LYTT NÅR OG HVOR SOM HELST: Prøv Fabel gratis i fire uker nå
tracker