Annonsørinnhold

Lydbøkene du bør lytte på i sommer

Fabel anbefaler:

VG: ?utm_source=content&utm_medium=Vg&utm_campaign=Sommer22

AP: ?utm_source=content&utm_medium=ap&utm_campaign=Sommer22

BT: ?utm_source=content&utm_medium=bt&utm_campaign=Sommer22

Aftenbladet: ?utm_source=content&utm_medium=sa&utm_campaign=Sommer22

FVN: ?utm_source=content&utm_medium=fvn&utm_campaign=Sommer22

Adressa: ?utm_source=content&utm_medium=adressa&utm_campaign=Sommer22

E24:

En god lydbok på øret er den perfekte følgesvenn i sommer, enten du skal på fjellet, stranda eller til byen. Her hjelper Fabel deg å finne dine feriefavoritter.

– Krim og spenning er alltid en klassiker, da det egner seg så bra som lydbok. Feelgood-historier er også noe vi tror mange vil kose seg med i ferien, forteller innholdssjef i Fabel, Ingvild Grane.

Hun har plukket ut et knippe lydbøker hun tror vil bli store hits denne sommeren.

Prøv Fabel gratis i 4 uker ved å registrere deg her*!

Her er det noe for alle, enten du søker nervepirrende spenning, ønsker å lære noe nytt eller bare vil ha en bok som gir deg godfølelsen.

Klikk på knappene under for å hoppe rett til din kategori, eller scroll videre i saken for å finne alle anbefalningene.

PS! Hvis du ikke finner noe du liker, kan du sjekke ut Fabels facebookgruppe. Her kommer det stadig nye tips og anbefalinger.

Ingvild
Grane

For deg som vil ha nervepinnende spenning

2. Det ellevte manus av Anne Holt

En pandemi har slått inn over verden. Hanne Wilhelmsen, for lengst pensjonert fra politiet, har levd i indre eksil i leiligheten sin i en årrekke. Politibetjent Henrik Holme sliter samtidig med et drap ingen synes å bry seg nevneverdig med. Uten noen gode spor å følge, må han be sin til sin gamle mentor Hanne Wilhelmsen om hjelp.

Hør utdrag fra boken her!

Building, Font

1. Stormvakt av Kristina Ohlsson


Samme stormfulle natt som August Strindberg kommer til Bohuslän, forsvinner læreren Agnes sporløst. Politiet, med den engasjerte Maria Martinsson i spissen, leter etter Agnes dag og natt. Håpet om å finne henne i live svinner. Hva er det som har skjedd? Og hvorfor får August Strindberg en ubehagelig følelse av at han sitter på en del av løsningen?

Hør utdrag fra boken her!

3. Elskeren av Helene Flood


Rikke jobber som forsker og er gift med ungdomskjæresten Åsmund. Sammen har de har barna Emma og Lukas og en leilighet i Oslo beste boligstrøk. Da familien var på visning i firemannsboligen på Tåsen, falt alt på plass: Her kunne livet bli helt perfekt. Harmonien brytes da naboen i etasjen over blir funnet drept. Eller var den brutt for lenge siden?

Hør utdrag fra boken her!

4. Ni liv av
Emilie Schepp


En film med en ung mann spres på YouTube. Han er mishandlet og har eksplosiver festet på kroppen. Politiet rekker ikke å identifisere stedet han er på, før bomben eksploderer. Det er det fjerde medlemmet av det kriminelle nettverket Komados som er drept på kort tid. Men er det samme gjerningsmann som står bak de fire drapene?

Hør utdrag fra boken her!

Gesture, Font

5. Grenseløs av Jørn Lier Horst


En gruppe mennesker har funnet hverandre på internett, og i samarbeid forsøker de å løse drapet på den australske backpackeren Ruby Thompson i Spania. En av dem som er med på "etterforskningen" er norsk og kaller seg Astria. Idet hun nærmer seg noe interessant, blir det imidlertid helt stille fra henne. Kan hun ha oppdaget noe som gjør henne farlig for en morder?

Hør utdrag fra boken her!

People in nature, Natural environment, World, Water, Happy, Snow, Font, Poster, Tree

Krim

Tips! Hvis du ikke er en storforbruker av lydbøker, er det mulig å abonnere på én bok i måneden for kun 79 kr.

Sjekk ut abonnementet her!

2. Fenrikens førstegangs-tjeneste av Geir Aker

Førstegangstjenesten for alle. Her er fenrikens veiviser til bedre fokus, orden, selvrespekt, gjennomføringsevne og styrke. Kan man finne retning i livet gjennom å strekke laken på en seng? Selvrespekt gjennom å pusse sko? Virkelyst og selvtillit gjennom å lære seg å tåle mer? Ja, mener Geir Aker, fenriken kjent fra tv-serien Kompani Lauritzen.

Hør utdrag fra boken her!

1. Putin av
Hans-Wilhelm Steinfeld


Dette er Hans-Wilhelm Steinfelds analyse av utviklingen til den russiske presidenten. I 1991 sto Vladimir Putin på demokratenes side under statskuppet i Sovjetunionen. Nå har han styrt Russland i 20 år. Et viktig spørsmål som Steinfeldt søker å besvare er når Putin mistet Vesten og når Vesten mistet Russland?

Hør utdrag fra boken her!

Forehead, Chin, Eyebrow, Tie, Gesture, Poster, Font

3. Nokas-millionene
av Svarttrost Produksjoner

Nokas-millionene er en dokumentarserie om norgeshistoriens største og mest omtalte ran. En politimann mistet livet, og ranerne stakk av med 57 millioner kroner. Men hva skjedde egentlig med utbyttet? Kjetil Østli og Sindre Leganger har fulgt pengene, fra de bæres ut i svarte bagger og forsvinner inn i kriminelle nettverk og blir del av nye forbrytelser.

Hør utdrag fra boken her!

Facial expression, Font, Red, Poster

4. Thomas Quick-serien
av Christian Marstrander

Sture Bergwall er den psykiatriske pasienten som blir til monsteret Thomas Quick. Han som på 60-, 70-, 80- og 90-tallet dreper nærmere førti mennesker. Han dreper kvinner, menn og barn i sitt hjemland Sverige, men også her i Norge. Det er bare et problem, det finnes ikke bevis for at historiene om monsteret Thomas Quick er sanne...

Hør utdrag fra boken her!

People in nature, Natural landscape, Atmospheric phenomenon, Sky, World, Tree, Plant, Happy, Font, Cloud

For deg som vil lære noe nytt

Kunnskap og selvutvikling

True
crime

True
crime

Tips! Med Fabel Basis kan høre på så mange lydbøker du vil for kun 139 kr i måneden. Dermed er det bare å bytte over til en annen bok om du ikke treffer blink på første forsøk.

Sjekk ut abonnementet her!

Tips! Med Fabel-appen kan du laste ned lydbøkene på mobilen. Perfekt for når du skal ut og fly, eller på biltur i områder med dårlig dekning.

2. Langhelgen av Veronica Henry

På et idyllisk lite hotell i Cornwall er langhelgen i ferd med å starte. Claire Marlowe eier og driver sjarmerende Villa Havblikk sammen med den karismatiske kjøkkensjefen Luca, og dagene går travelt på skinner. Men så sjekker ungdomskjæresten Nick inn på hotellet, og Claires verden blir snudd på hodet.

Hør utdrag fra boken her!

1. En hemmelig allianse av Julia Quinn

Den bestselgende boken bak Netflix-suksessen Familien Bridgerton. Daphne Bridgerton er smart og vakker - likevel blir hun bare gjort kur til av menn hun ikke vil ha. Men til London kommer brorens beste venn, hertug Simon Basset, og alt forandres. Sammen legger de en elegant plan for hvordan Daphne kan tiltrekke seg de flotteste frierne på markedet.

Hør utdrag fra boken her!

3. Fra en fremmed kyst av
Jenny Colgan

Lorna bor på den lille skotske øya Mure. Når den lokale legen skal pensjonere seg, er det ingen som ønsker å overta jobben. Langt derfra, i en flyktningleir, behandler Saif en gutt som har skadet hånden alvorlig. Saif er flyktning selv, men han er også lege og akkurat det Mure trenger. Saif blir ønsket velkommen med åpne armer. Men vil han kunne komme seg videre til tross for tunge minner og vanskelige opplevelser?

Hør utdrag fra boken her!

Natural landscape, Cloud, Daytime, Sky, Water, World, Azure, Nature, Happy, Boat

4. August av
Victoria Hislop


Dette er oppfølgeren til "Øya", hvor vi endelig får møte karakterene Anna, Maria, Manolis og Andreas igjen. Øya har nå blitt evakuert - og Leprakolonien på Spinalonga er historie. Sykdommen er kurert, og beboerne kommer tilbake til fastlandet etter en hjerteskjærende atskillelse fra familie og venner. Men dramaet er ikke over ...

Hør utdrag fra boken her!

Boats and boating--Equipment and supplies, Body of water, Natural landscape, Boat, Vehicle, Watercraft, Wood, Travel, Sky

5. Jackie og Maria av Gill Paul


Jackie Kennedy er vakker, sofistikert og vurderer å forlate sin mann; en ung og ambisiøs senator. Maria Callas er verdens beste sopran, på høyden av karrieren. Gjennom møtet med verdens rikeste mann, Aristoteles Onassis, vikler Maria og Jackies liv seg litt og litt inn i hverandre i et farlig spill av hemmeligheter, skandaler og løgner.

Hør utdrag fra boken her!

Facial expression, Publication, Human, Fashion, Sleeve, Font, Poster, Happy

For deg som vil få godfølelsen

Feelgood-historier

TV-
suksess

Tips! Med et Fabel Familie-abonnement til 189 kr. kan to familiemedlemmer høre på hver sin bok samtidig. Er dere en større familie, kan et Familie Pluss-abonnement til 229 kr. være en god løsning. Da kan hele fire personer høre samtidig.

Sjekk ut abonnementene her!

2. Brillebjørn blir storebror
av Ida Jackson

Brillebjørn får en babybjørn. Babyen har vært i magen til mamma kjempelenge, og Brillebjørn har gledet seg sånn til å få noen å leke med hjemme. Men plutselig kommer den ut, og så blir det bare: «Vent litt, Brillebjørn, hysj, Brillebjørn, babyen sover, Brillebjørn, mamma kan ikke nå, Brillebjørn.» Og babyen kan jo ikke leke engang. Kanskje det ikke er så morsomt å være storebjørn likevel?

Hør utdrag fra boken her!

Organism, Font, Cartoon

1. Verdens verste biltur
av Marius Horn Molaug

Visste du at Kent hadde en søkkrik oldefar i Hammerfest? Nei, det visste ikke Kent heller. Da hadde han nok vært mer på besøk i nord. Men i sommerferien fyller oldefar 100 år, og på bursdagen sin skal han dele ut arven til et heldig familiemedlem. Ja takk, tenker Kent! Eneste lille problem? Det tenker resten av Kent-slekta også.

Hør utdrag fra boken her!

Mode of transport, Motor vehicle, Automotive design, Car, Wheel, Tire, Toy

3. Den falske enhjørningen
av Mona Grivi Norman


Hanna og Theo er tilbake i Lindegård dyrehage. Der får de plutselig se en rosa enhjørning. Helt på ordentlig! De vet det ikke kan stemme, men det var jo det de så! De voksne bare ler av dem, men Hanna og Theo vil til bunns i saken. Hva slags dyr har de sett? Og hvorfor vil noen at de skal tro at de har sett en enhjørning?

Hør utdrag fra boken her!

Cartoon, Vertebrate, Organism, Unicorn, Poster, Font

4. Verdens verste lærere av
David Walliams


Voksne er ikke like vemmelige, tåpelige og heslige som barn, tenker du kanskje? Det er FEIL! I Verdens verste lærere møter du 10 skrekkeksemplarer, lærere så fæle at alle historier du tidligere har hørt om skrekkelige lærere vil blekne.

Hør utdrag fra boken her!

Vertebrate, Orange, Font, Poster

5. Beistet og Bettina av
Jack Meggitt-Phillips

Ebenezer er en 511-åring med et beist på loftet, som han mater for å få eliksiren til evig lig. Men beistet blir stadig mer grådig og snart vil han kun smake et deilig, saftig barn. Så da Ebenezer møter på den foreldreløse jenta Bettina, ser det ut som hans (evige) liv vil fortsette. Men Bettina er langt ifra en normal foreldreløs jente ...

Hør utdrag fra boken her!

Green, Sleeve, Art, Font, Cartoon, T-shirt

For de aller yngste i familien

Barn

Tips! I Fabel-appen har du såkalt «sovemodus», hvor du kan stille inn lydboken til å pause etter en viss tid. Dermed slipper du å miste oversikt på hvor du er hvis du sovner under lytting.  

2. 304 dager av Douglas Stuart

304 dager er en roman om krig og vennskap, kjærlighet og familie. Den handler om måten livene våre er vevet sammen på, til en fortelling som strekker seg tusenvis av år bakover i tid. Mest av alt handler den om kampen for å komme seg gjennom et krigstraume og forsøke å overleve freden.

Hør utdrag fra boken her!

Natural environment, Terrestrial plant, Ecoregion, Nature, Wood, Vegetation, Font, Biome

1. Shuggie Bain
av Douglas Stuart

Handlingen i «Shuggie Bain» utspiller seg i Glasgows arbeiderklassestrøk på 80-tallet. Agnes Bain blir forlatt av mannen, og mens Agnes døyver smerten med et stadig økende alkoholmisbruk, forlater barna henne, en etter en. Den som holder ut til sist, er lille Shuggie Bain - gutten som ikke finner seg til rette og som elsker sin mor over alt.

Hør utdrag fra boken her!

Font, Line

3. Havets kirkegård av
Aslak Nore


Havets kirkegård er en storslått roman om et norsk familiedynasti og maktkampen som oppstår i dødens kjølvann. Det er en romantisk og tragisk reise langs norskekysten i både fortid og nåtid, og en fortelling der sannhet står mot familielojalitet, med konsekvenser så store at de kan føre til familiens undergang.

Hør utdrag fra boken her!

Publication, Book

4. Morfar pustet med havet
av Trude Teige


Et norsk skip blir torpedert  i 1943. Brødrene Konrad og Sverre er blant de få som overlever, men de kommer bort fra hverandre. Konrad ender opp på et sykehus hvor han forelsker seg i sykepleieren Sigrid. Begge havner i fangeleirer, og brått handler livet kun om å overleve. Begge kjemper for å bevare håpet om en bedre fremtid, men vil de noen gang treffes igjen? Og hva skjedde med Konrads bror?

Hør utdrag fra boken her!

Font, Publication, Poster

For deg som vil ha en bok å diskutere med venner

Sommerens snakkiser

*Tilbudet gjelder kun nye abonnenter. Etter 4 uker går prøveperioden automatisk over i et abonnement til ordinær pris.

Til toppen

Produsert av Schibsted Partnerstudio for Fabel

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2022 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)