Annonsørinnhold

Billigmiddag,
jeg elsker det!


Nå er denne produktserien mer populære enn noensinne:

– Mange har fått øynene opp for våre billigste produkter


Økte levekostnader og prisfokus har ført til at salget av produkter i Xtra-serien skyter i været.

PRODUSERT AV SCHIBSTED PARTNERSTUDIO FOR EXTRA

Høyere utgifter har ført til at mange nordmenn nå ser seg nødt til å gjøre endringer i handlevanene sine. Og en av utgiftspostene folk flest har anledning til å slanke er den som går til dagligvarer. Men akkurat denne posten kan aldri fjernes helt.

– Man kan ikke bare slutte å handle dagligvarer. Dette er tross alt produkter vi er helt avhengig av, som mat, drikke og hygieneartikler.

Det sier Ole-Henrik Ravn, strategi-, salg- og konseptsjef i Extra. Han mener kundene er mer prisbevisste nå enn de var for bare et år siden, og at de som lavpriskjede har et ansvar for at folk får fortsette å ha råd til dagligvarene sine.

Extra er eid av kundene sine. I en tid med høy inflasjon er de derfor spesielt opptatt av å gjøre det de kan for å holde prisene så lave som mulig.

Motor vehicle, Product, Red

POPULÆR OG LETT GJENKJENNELIG: Produktene i Xtra-serien merkes med en hyllemarkør. På denne måten blir det enda lettere for kundene å velge det billigste alternativet.

I tillegg er de stadig ute med nye kampanjer og tilbud. Disse har det blitt enda mer populært å slå til på i det siste, sier Ravn.

– Produkter på salg rives ut av hyllene i et høyere tempo enn før. Vi ser også at kundene våre har blitt flinkere til å storhandle, og at de med det klarer å luke ut en del småkjøp. «2 for»-tilbudene våre har også blitt mer populære, noe som tyder på at kundene har blitt flinkere til å planlegge.

Han legger til at Extra som lavpriskjede opplever å få mange nye kunder for tiden, og at han tror mange av disse kommer fra dyrere kjeder.

Tror ny trend blir langvarig

Det er ikke bare tilbudsvarer, kampanjer og storhandling som har blitt mer populært hos Extra den siste tiden. Salget av deres billigste produktserie – Xtra-serien – har også skutt i været.


Dette er Xtra-serien:

Xtra-serien er Extras egen merkevare.
Den er det billigste alternativet og består av over 200 varer, som for eksempel:

  • Frukt og grønt, middag, lunsj og frokost.
  • Rengjøringsmidler og hygieneartikler.
  • Mineralvann, godteri og snacks.
– De siste månedene har vi sett at svært mange har fått øynene opp for de billigste produktene våre. Én ting det er lett å spare mye penger på, er nistepakken – flere har begynt å kjøpe servelat, gulost og brød fra Xtra-serien, sier Ravn.


Automotive design, Smile, Orange, Customer, Building

Ole-Henrik Ravn, strategi-, salg- og konseptsjef i Extra.

Han tror denne trenden vil bli langvarig, og at mange vil være mer opptatt av å ta økonomisk kloke beslutninger også etter at inflasjonen og prisnivået har fått roet seg ned.

– Bare de siste ukene har omsetningen i Xtra-serien økt med 30 prosent mot samme periode i fjor, og det er mange som nå tester produktene for aller første gang. Vi ser nå at nordmenn har blitt mer opptatt av å handle billig, og vi tror denne trenden vil fortsette i tiden fremover, sier han.

Blant produktene som har økt mest i volum finner vi basisvarer som brød og gulost. Det ser også ut til at mange har funnet ut at lørdagskosen er like koselig med Xtra-serien, da salget av både Xtra-potetgull og Xtra-kjeks har fått en stor oppsving.

Gjør det billig! Sjekk ut flere gode sparetips her.


Et bytte som kan spare deg for tusenlapper

Hvis du bytter ut én vare du vanligvis kjøper med en tilsvarende vare fra Xtra-serien, vil du spare noen kroner.

Bytter du fast over til Xtra-serien på den aktuelle varen kan du spare noen hundrelapper.

Men bytter du flere varer og kjøper Xtra-produkter over tid, kan du spare tusenlapper i året.


Pristak på 200 varer

Det skal være billig å handle hos Extra. Alltid. Men også Coops rimeligste kjede har sett seg nødt til å øke prisene på flere produkter etter prisstigningen i markedet. For at dette ikke skal ramme kundene altfor hardt, har kjeden innført pristak på 200 av sine mest populære produkter.

Dette gjør de for å sikre at prisen kundene må betale ikke blir for høy.

Varene det gjelder er typiske hverdagsprodukter og inkluderer både varer fra Xtra-serien og fra leverandørene. Blant pristak-varene fra Xtra-serien finner vi blant annet potetgull, fiskekaker, te og flere hygieneartikler.

Les mer: Disse produktene har fått pristak hos Extra

Hos Extra får du alltid 20 % på et kylling-, kjøtt,- fisk- og vegetarprodukt. Produktene byttes ut annenhver uke og er merket med Billigmiddag-symbolet i butikken. Extra har også en rekke tips til gode oppskrifter til Billigmiddag-produktene. På den måten er du sikret billig, god, enkel og variert middag for hele familien hver uke.

– Herlighet, så genialt, smiler Linn.

Picture frame, Glasses, Smile, Tableware, Table, Food, Dishware

Denne dagen er det 20 % rabatt på hjemmelagde fiskekaker, marinerte kyllingspyd, vegetarpølser og nakkekoteletter. Varene er tydelig merket med røde hyllemarkører i kjøleskapene, og plutselig er tre av ukens middager planlagt på stedet.

– Vil dere ha hjemmelagde fiskekaker eller kyllingspyd i dag, jenter?
– Kyllingspyd, sier Olivia.
– Is! Sier Silvia.

Ukeshandel uten planlegging

Storesøster Olivia (6) triller den lille handlekurven på jakt etter agurker i Coop Extra-butikken på Drengsrud i Asker.

– Jeg vil hente Elsa! Jeg elsker Elsa! Søster Silvia husker plutselig lovnaden om et Frost-blad, Olivias agurk er glemt, og de ruser gjennom butikken til magasinhyllene, mens mamma og pappa følger handlelisten til ukens Billigmiddager.

Denne dagen er det 20% rabatt på hjemmelagede fiskekaker, marinerte kyllingspyd, vegetarpølser og nakkekoteletter. Varene ligger godt merket med røde tilbudslapper i kjøleskapene, og plutselig er tre av ukens middager planlagt på stedet.

– Herlighet, så genialt, smiler Linn.


Se hvorfor Linn elsker Billigmiddag-konseptet fra Extra:

Søstrene sisters er på plass ved foreldrene igjen, Silvia kravler oppå nykål og fiskekaker i kurven. Samboerparet konstaterer at det er lettere å handle uten barn.

– Vil dere ha fiskekaker eller kyllingspyd i dag, jenter?
– Kyllingspyd, sier Olivia.
– Is! Sier Sylvia.






Face, Smile, Plant, Happy, Gesture, Iris, Interaction, Tree, Leisure

– Mange er glad i å få handelen levert på døra. Men vi liker å gå i butikken,
sier Manuel og Linn.  

Natural foods, Hand, Food, Shorts, Fruit, Shelf, Shopping, Customer

– Når du ser på oppskriften, så ser du at det er enkelt. Stek kyllingen, kok ris, kutt opp agurk, hakk koriander. Ferdig. Det er perfekt, mener familien Rojo/Røgler.

.

Font

Ryddig og raskt

Linn kaster et blikk på kjøkkenbenken som hun skal rydde etter middag, og legger fornøyd merke til at det blir mindre rot og gris når man lager Billigmiddag, fordi ingrediensene er få, og noe er ferdig preppet.
– Når Manuel lager alt fra bunnen uten oppskrift flyter det faktisk mye mer. Deilig!

Linn kikker på klokka, imponert over hvor kjapt både handel og matlaging gikk.
– Billigmiddag ble tidligmiddag også, bemerker hun, mens søstrene løper ut i hagen for å leke. Mamma blir med på trampolinen, og Manuel spøker om den fine arbeidsfordelingen som Linn snakket om i sted, mens han rydder av bordet.

Neste uke er rollene uansett byttet om, for da er det Linn som har kokkelert, med ukens Billigmiddag fra Extra.

1. Planlegg

Lag en liste over hva du skal ha til middag flere dager fremover og kjøp inn. Da slipper du å handle litt og litt, som ofte kan føre til at man handler mer enn det man trenger.

2. Se på prisen

Xtra-produktene er mye billigere enn tilsvarende produkter, så her er det mye å spare. Mange har kanskje en forestilling om at de billigste varene har dårligere kvalitet, men jeg opplever ikke det. På vaskemiddel har jeg ikke merket noen forskjell, på frukt og grønt varierer størrelsen og fasongen, men smaken er den samme og fiskepinnene er både gode og sertifisert med merket for bærekraftig fiske.

3. Brød

Kjøp flere brød av gangen, skjær opp i butikken og putt i fryseren. Da har du alltid brød og kan ta ut akkurat de brødskivene du skal ha. Du trenger heller ikke gå på butikken kun for brød, for da kommer man gjerne hjem med mer i handleposene. Brød er også en av verstingene på matsvinn.




4. Vei og mål

For å unngå restemat kan det være lurt å være påpasselig med mengder. Vi vet hvor mye vi spiser, og veier når vi lager mat for å få riktig mengde. Da trenger man for eksempel ikke koke for mye pasta. Hvis det likevel blir rester, spiser jeg dem ofte til lunsj.




5. System i kjøleskapet

Ved å ha et eget sted for pålegg, et sted for middager og for rester, får man bedre oversikt i kjøleskapet. Da unngår du å kjøpe ting du allerede har, samt reduserer matsvinn.




Produsert av Schibsted Partnerstudio for Extra

Til toppen

Font, Logo, Text, Red
Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2022 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)