Annonsørinnhold

Billigmiddag,
jeg elsker det!


Slik sparer du penger på mat som singel  


Med Billigmiddag fra Extra spiser du billig, godt og smart. Her er flere gode tips og oppskrifter som passer godt for deg som ønsker å spare penger og spise sunt.

PRODUSERT AV SCHIBSTED PARTNERSTUDIO FOR EXTRA

Kanskje du er singel, har barnefri annenhver uke, er student eller ukespendler? Ifølge Statistisk sentralbyrå bor godt over én million nordmenn alene.

Prisveksten på mat, drikke og andre levekostnader det siste året kan merkes godt for singelhusholdninger. I tillegg er det nok mange som kjenner seg igjen i å ty til enkle løsninger som brødskiver når man må lage middag til seg selv. Dette er Pål Robert Jahnsen opptatt av å snu, både for seg selv og andre.  

Dette er Billigmiddag:

Hos Extra får du alltid -20 % på et utvalgt kylling-, kjøtt-, fisk- og vegetarprodukt.

Denne uken får du blant annet -20% på alle produkter i Coop Fra Havet-serien.

Se ukens Billigmiddager her

Font

Singelkokkens tips

– Man må passe seg for å ikke føle seg verdt å lage middag til. Jeg lager ofte mat for familie og venner, men like ofte til meg selv. Og det koser jeg meg med, forteller han.

Han står bak Instagramprofilen og bloggen Singelkokken. Etter å ha bodd alene i 20 år, har han god erfaring med å lage middag til seg selv i sjette etasje i bygården i Bogstadveien.

Her deler han sine beste mattips, både for å spise godt og billig. Se oppskriftene lenger ned i saken.  

Singelkokkens tips

– Man må huske at en selv er verdt å lage middag til. Jeg lager ofte mat for familie og venner, men like ofte til meg selv. Og det koser jeg meg med, forteller han.

Han står bak Instagramprofilen og bloggen Singelkokken. Etter å ha bodd alene i 20 år, har han god erfaring med å lage middag til seg selv i sjette etasje i bygården i Bogstadveien.

Her deler han sine beste mattips, både for å spise godt og billig. Se oppskriftene lenger ned i saken.  

Unngå matsvinn selv om emballasjen er stor

Et av Pål Roberts råd er å følge med på tilbudene som finnes. Selv handler han ofte på Extra og sjekker derfor ukens Billigmiddag. Da får du alltid 20 % på et kjøtt-, fisk-, kylling-, og vegetarprodukter. I tillegg får du mange gode oppskriftstips for råvarene som er på tilbud denne uken, forteller han.  

En vanlig utfordring for aleneboende er at råvarene ofte kommer i større forpakninger enn det man klarer å spise opp på en middag. Dersom man ikke er flink til å spise opp restene, blir matsvinnet stort og middagen ekstra dyr. Og er det én ting single må tenke litt mer på, er det økonomien.

Med Billigmiddag har du allerede spart 20 % på proteinet, er du kreativ og planlegger uken sparer du enda mer, ifølge singelkokk Pål Robert.

Singelkokkens tips:

  • Fyll handlekurven smart med få, gode ingredienser som kan brukes til flere middager.
  • Bruk tilbudene som finnes og planlegg godt.
  • Lag mat som kan fryses. Unngå matsvinn.
  • Lag mat som gir rester for å lage en ny vri eller noe nytt neste dag.
  • Dekk på bordet med det fineste serviset, et pent glass med isbiter, og tenn stearinlys.

Unngå matsvinn selv om emballasjen er stor

Et av Pål Roberts råd er å følge med på tilbudene som finnes. Selv handler han ofte på Extra og sjekker derfor ukens Billigmiddager. Da får du alltid -20 % på et kjøtt-, fisk-, kylling-, og vegetarprodukt. I tillegg får du mange gode oppskriftstips for råvarene som er på tilbud denne uken, forteller han.  

En vanlig utfordring for aleneboende er at råvarene ofte kommer i større forpakninger enn det man klarer å spise opp på en middag. Dersom man ikke er flink til å spise opp restene, blir matsvinnet stort og middagen ekstra dyr. Og er det én ting single må tenke litt mer på, er det økonomien.

Med Billigmiddag har du allerede spart 20 % på proteinet, er du kreativ og planlegger uken sparer du enda mer, ifølge singelkokk Pål Robert.

En vanlig utfordring for aleneboende er at råvarene ofte kommer i større forpakninger enn det man klarer å spise opp på en middag. Dersom man ikke er flink til å spise opp restene, blir matsvinnet stort og middagen ekstra dyr. Og er det én ting single må tenke litt mer på, er det økonomien.

Med Billigmiddag har du allerede spart 20 % på proteinet, er du kreativ og planlegger uken sparer du enda mer, ifølge singelkokk Pål Robert.

– Rydd kjøkkenet før du begynner å lage middag, og rydd underveis, tipser Pål Robert.

Hos Extra får du alltid 20 % på et kylling-, kjøtt,- fisk- og vegetarprodukt. Produktene byttes ut annenhver uke og er merket med Billigmiddag-symbolet i butikken. Extra har også en rekke tips til gode oppskrifter til Billigmiddag-produktene. På den måten er du sikret billig, god, enkel og variert middag for hele familien hver uke.

– Herlighet, så genialt, smiler Linn.

En pakke fiskekaker kan bli flere ulike middager

Det kan være kjedelig å spise det samme to dager på rad, men hvis du planlegger litt, kan en pakke fiskekaker og en pakke kylling vare i mange dager.

– Det holder med 150-200 gram protein til en middag, og du kan spise variert med helt ulike smaker fra samme råvare.

Pål Robert forteller ivrig mens han kutter opp et par fiskekaker til fiskesuppen. De to andre fiskekakene sparer han – én til wok med fiskeburger og én til restene av suppen

Denne dagen er det 20 % rabatt på hjemmelagde fiskekaker, marinerte kyllingspyd, vegetarpølser og nakkekoteletter. Varene er tydelig merket med røde hyllemarkører i kjøleskapene, og plutselig er tre av ukens middager planlagt på stedet.

– Vil dere ha hjemmelagde fiskekaker eller kyllingspyd i dag, jenter?
– Kyllingspyd, sier Olivia.
– Is! Sier Silvia.

Ukeshandel uten planlegging

Storesøster Olivia (6) triller den lille handlekurven på jakt etter agurker i Coop Extra-butikken på Drengsrud i Asker.

– Jeg vil hente Elsa! Jeg elsker Elsa! Søster Silvia husker plutselig lovnaden om et Frost-blad, Olivias agurk er glemt, og de ruser gjennom butikken til magasinhyllene, mens mamma og pappa følger handlelisten til ukens Billigmiddager.

Denne dagen er det 20% rabatt på hjemmelagede fiskekaker, marinerte kyllingspyd, vegetarpølser og nakkekoteletter. Varene ligger godt merket med røde tilbudslapper i kjøleskapene, og plutselig er tre av ukens middager planlagt på stedet.

– Herlighet, så genialt, smiler Linn.


Bergensk fiskesuppe med fiskekaker

Antall: 1 person

Tilbredingstid: ca. 40 minutter

Ingredienser

  • 1 pk Toro Bergensk fiskesuppe (blir nok til rester dagen etter)
  • 2 stk Lofoten hjemmelagde fiskekaker
  • 2 dl kremfløte
  • En kvart purreløk

Slik gjør du

  1. Lag suppen som anvist på pakken, men bruk fløte i stedenfor melk.
  2. Kutt purreløken i tynne strimler og skyll dem godt i kaldt vann.
  3. Del fiskekakene i terninger.
  4. Ha fiskekakene og purren i suppen, og la det småkoke i 5 minutter.

Litt extra

  • Finsnittet gressløk og vårløk
  • Nystekte bagetter

Trykk på pilen for ingredienser og fremgangsmåte.

Slik gjør du

  1. Lag suppen som anvist på pakken, men bruk fløte i stedenfor melk.
  2. Kutt purreløken i tynne strimler og skyll dem godt i kaldt vann.
  3. Del fiskekakene i terninger.
  4. Ha fiskekakene og purren i suppen, og la det småkoke i 5 minutter.



Litt extra

  • Nystekte bagetter


Antall: 1 person

Tilbredingstid: ca. 40 minutter

Ingredienser

  • 1 pk Toro Bergensk fiskesuppe (blir nok til rester dagen etter)
  • 2 stk Lofoten hjemmelagde fiskekaker
  • 2 dl kremfløte
  • En kvart purreløk


Dette er Extra sin Billigmiddag-oppskrift.

Trykk på pilen for ingredienser og fremgangsmåte.

Leaf vegetable, Food, Tableware, Dishware, Ingredient, Plate, Recipe

Fiskeburger med wok og nudler

Antall: 4 personer

Tilbredingstid: ca. 20 minutter

Ingredienser

  • 1-2 pk Coop fiskeburger naturell à 480 g
  • 1 pk Coop kinesiske nudler fullkorn
  • 1 brokkoli
  • 1 pk Coop mais
  • 1 pk Coop Original wok-grønnsaker
  • 1 pk Blue Dragon teriyaki wok sauce

Slik gjør du

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 160 grader og stek fiskeburgerne i ovnen til de er gjennomvarme, ca. 10-15 minutter.
  2. Kok nudlene etter anvisning på pakken. Hell av vannet og sett til side.
  3. Del brokkolien i små buketter.
  4. Stek brokkoli og mais i 1 minutt på høy temperatur i en stekepanne eller wokpanne. Tilsett wokblandingen og stek videre i 2-3 minutter på høy varme.
  5. Skru ned temperaturen og tilsett nudler og teriyakisaus.
  6. Vend alt godt sammen og server.

Litt extra

  • Server med hakket frisk koriander og limebåter

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 160 grader og stek fiskeburgerne i ovnen til de er gjennomvarme, ca. 10-15 minutter.
  2. Kok nudlene etter anvisning på pakken. Hell av vannet og sett til side.
  3. Del brokkolien i små buketter.
  4. Stek brokkoli og mais i 1 minutt på høy temperatur i en stekepanne eller wokpanne. Tilsett wokblandingen og stek videre i 2-3 minutter på høy varme.
  5. Skru ned temperaturen og tilsett nudler og teriyakisaus.
  6. Vend alt godt sammen og server.

Litt extra

  • Server med hakket frisk koriander og limebåter

Antall: 4 personer

Tilbredingstid: ca. 20 minutter

Ingredienser

  • 1-2 pk Coop fiskeburger naturell à 480 g
  • 1 pk Coop kinesiske nudler fullkorn
  • 1 brokkoli
  • 1 pk Coop mais
  • 1 pk Coop Original wok-grønnsaker
  • 1 pk Blue Dragon teriyaki wok sauce

Dette er Extra sin Billigmiddag-oppskrift.

Se hvorfor Linn elsker Billigmiddag-konseptet fra Extra:

Søstrene sisters er på plass ved foreldrene igjen, Silvia kravler oppå nykål og fiskekaker i kurven. Samboerparet konstaterer at det er lettere å handle uten barn.

– Vil dere ha fiskekaker eller kyllingspyd i dag, jenter?
– Kyllingspyd, sier Olivia.
– Is! Sier Sylvia.






Face, Smile, Plant, Happy, Gesture, Iris, Interaction, Tree, Leisure

– Mange er glad i å få handelen levert på døra. Men vi liker å gå i butikken,
sier Manuel og Linn.  

– Når du ser på oppskriften, så ser du at det er enkelt. Stek kyllingen, kok ris, kutt opp agurk, hakk koriander. Ferdig. Det er perfekt, mener familien Rojo/Røgler.

.

Font

Hverdagsmaten får mest oppmerksomhet

På oppdrag fra Extra har han fått i oppgave å lage oppskrifter fra Extra med utgangspunkt i ukens Billigmiddager, og sin egen variant for å vise hvordan man kan være kreativ med råvarene to dager på rad. Med to ulike oppskrifter kan man oppleve mer matglede som singel ved middagsbordet, mener han.

På kjøleskapet henger oppskriftene, og Singelkokken svinger seg rundt med oppkutting av grønnsaker samtidig som risen koker. Han fikk lage husmannskost på kjøkkenet hjemme hos mamma som 10-åring og ser at det er hverdagsmaten han legger ut på Instagram som får mest oppmerksomhet.

– Mat må man ha, og klarer du å gjøre det sunt og godt også, er det nesten som å gå på restaurant. Gjør det lille ekstra med suppen, legg på en grønn persillekvast, drypp over litt olje. Dander det som om du skulle legge mesterverket ut på Instagram, og du får restaurantfølelsen med en gang, sier Pål Robert.

Ryddig og raskt

Linn kaster et blikk på kjøkkenbenken som hun skal rydde etter middag, og legger fornøyd merke til at det blir mindre rot og gris når man lager Billigmiddag, fordi ingrediensene er få, og noe er ferdig preppet.
– Når Manuel lager alt fra bunnen uten oppskrift flyter det faktisk mye mer. Deilig!

Linn kikker på klokka, imponert over hvor kjapt både handel og matlaging gikk.
– Billigmiddag ble tidligmiddag også, bemerker hun, mens søstrene løper ut i hagen for å leke. Mamma blir med på trampolinen, og Manuel spøker om den fine arbeidsfordelingen som Linn snakket om i sted, mens han rydder av bordet.

Neste uke er rollene uansett byttet om, for da er det Linn som har kokkelert, med ukens Billigmiddag fra Extra.

Laks i red curry-saus

Staple food, Barley water, Plum tomato, Tableware, Recipe, Ingredient, Rice, Lemon-lime

Antall: 4 personer

Tilbredingstid: ca. 15-20 minutter

Ingredienser

  • 1-2 pk Coop Laksefilet á 4x125 g
  • 3 dl Coop Jasminris
  • 1 paprika
  • 2 vårløk
  • 1 pk Coop Blomkålblanding
  • 3 ss Santa Maria Red Curry Paste
  • 1 boks kokosmelk, 400 ml

Slik gjør du

  1. Kok jasminrisen som anvist på pakken.
  2. Skjær fisken i store terninger og paprika og vårløk i strimler.
  3. Fres alle grønnsakene i litt olje i 1 minutt.
  4. Tilsett rød curry paste og kokosmelk og rør godt. La det koke i 2 minutter og tilsett fiskebitene.
  5. Kok det forsiktig videre i 2 minutter til. Server laks og grønnsaker i rød curry saus med jasminris til.

Litt extra

  • Topp med frisk koriander, finsnittet chili og en limebåt

Trykk på pilen for ingredienser og fremgangsmåte.

Slik gjør du

  1. Kok jasminrisen som anvist på pakken.
  2. Skjær fisken i store terninger og paprika og vårløk i strimler.
  3. Fres alle grønnsakene i litt olje i 1 minutt.
  4. Tilsett rød curry paste og kokosmelk og rør godt. La det koke i 2 minutter og tilsett fiskebitene.
  5. Kok det forsiktig videre i 2 minutter til. Server laks og grønnsaker i rød curry saus med jasminris til.

Litt extra

  • Topp med frisk koriander, finsnittet chili og en limebåt

Antall: 4 personer

Tilbredingstid: ca. 15-20 minutter

Ingredienser

  • 1-2 pk Coop Laksefilet á 4x125 g
  • 3 dl Coop Jasminris
  • 1 paprika
  • 2 vårløk
  • 1 pk Coop Blomkålblanding
  • 3 ss Santa Maria Red Curry Paste
  • 1 boks kokosmelk, 400 ml

Dette er Extra sin Billigmiddag-oppskrift.

Onepot med kylling og tomater

Antall: 1 person

Tilbredingstid: ca. 15 minutter

Ingredienser

  • 150-200 gram strimlet kyllingfilet
  • 125 gram pastaskruer
  • 1-2 tomater
  • ½ boks hakkede hermetiske tomater
  • 1 fedd hvitløk eller 1 ts hvitløkspulver
  • 1 neve hakket basilikum
  • litt olivenolje
  • parmesan
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Kok opp pastaen, behold 1 dl av vannet i bunnen av kjelen
  2. Fres raskt litt finhakket hvitløk
  3. Tilsett kylllingstrimler i pannen og stek til lett gjennomstekte og gylne.
  4. Ha i ferske hakkede tomater og de hermetiske tomatene.
  5. Bland innholdet i pannen oppi kjelen med pastaskruene. Gi det et oppkok.
  6. Tilsett salt, pepper og frisk basilikum etter smak
  7. Dryss over godt med parmesan når du serverer

Litt extra

  • Finsnittet gressløk og vårløk
  • Nystekte bagetter

Trykk på pilen for ingredienser og fremgangsmåte.

Slik gjør du

  1. Kok opp pastaen, behold 1 dl av vannet i bunnen av kjelen
  2. Fres raskt litt finhakket hvitløk
  3. Tilsett kylllingstrimler i pannen og stek til lett gjennomstekte og gylne.
  4. Ha i ferske, hakkede tomater og de hermetiske tomatene.
  5. Bland innholdet i pannen oppi kjelen med pastaskruene. Gi det et oppkok.
  6. Tilsett salt, pepper og frisk basilikum etter smak
  7. Dryss over godt med parmesan når du serverer

Litt extra

  • Dryss over en klype chiliflak hvis du liker det sterkt


Antall: 1 person

Tilberedingstid: ca. 15 minutter

Ingredienser

  • 150-200 gram strimlet kyllingfilet
  • 125 gram pastaskruer
  • 1-2 tomater
  • ½ boks hakkede hermetiske tomater
  • 1 fedd hvitløk eller 1 ts hvitløkspulver
  • 1 neve hakket basilikum
  • litt olivenolje
  • parmesan
  • salt og pepper


Dette er Singelkokkens oppskrift med resten av kyllingen.

Font

1. Planlegg

Lag en liste over hva du skal ha til middag flere dager fremover og kjøp inn. Da slipper du å handle litt og litt, som ofte kan føre til at man handler mer enn det man trenger.

2. Se på prisen

Xtra-produktene er mye billigere enn tilsvarende produkter, så her er det mye å spare. Mange har kanskje en forestilling om at de billigste varene har dårligere kvalitet, men jeg opplever ikke det. På vaskemiddel har jeg ikke merket noen forskjell, på frukt og grønt varierer størrelsen og fasongen, men smaken er den samme og fiskepinnene er både gode og sertifisert med merket for bærekraftig fiske.

3. Brød

Kjøp flere brød av gangen, skjær opp i butikken og putt i fryseren. Da har du alltid brød og kan ta ut akkurat de brødskivene du skal ha. Du trenger heller ikke gå på butikken kun for brød, for da kommer man gjerne hjem med mer i handleposene. Brød er også en av verstingene på matsvinn.




4. Vei og mål

For å unngå restemat kan det være lurt å være påpasselig med mengder. Vi vet hvor mye vi spiser, og veier når vi lager mat for å få riktig mengde. Da trenger man for eksempel ikke koke for mye pasta. Hvis det likevel blir rester, spiser jeg dem ofte til lunsj.




5. System i kjøleskapet

Ved å ha et eget sted for pålegg, et sted for middager og for rester, får man bedre oversikt i kjøleskapet. Da unngår du å kjøpe ting du allerede har, samt reduserer matsvinn.




Produsert av Schibsted Partnerstudio for Coop

Til toppen

Font, Logo, Text, Red
Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2023 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies).