Reiseappen som gjør at du kan spare tid og penger

Nå trenger du ikke å ta taxi, sitte i kø eller få mobiltommel av å lete gjennom alle reiseappene dine - for du har alt samlet i én app!

Har du også i villrede lurt på hvor bussholdeplassen du skal til egentlig er? Eller blitt forsinket og ikke rukket toget du skulle på, og tenkt «Hva gjør jeg nå»?

Det er det slutt på nå - takket være appen Entur som samler hele kollektiv-Norge på ett sted.

Vinterferien er rett rundt hjørnet, og hadde det ikke vært deilig å kunne suse forbi bilkøen mens du sitter på toget på vei til hytta? Eller ha stålkontroll når du som student skal bli kjent i en ny by?

Det har nemlig aldri vært enklere å reise kollektivt. Og før du tenker: «Det gjelder sikkert bare i Oslo og de store byene», så må vi få lov til å stoppe deg. Appen samler hele landet, slik at du nå faktisk kan planlegge en tur fra Mandal til Kirkenes - med ett søk!

Dette måtte vi selvfølgelig teste ut, men vi ville ikke gjøre det i hovedstaden. Vi satte derfor fingeren tilfeldig på kartet, og endte opp i Ulefoss i Telemark. Vel fremme var det bare å ta frem appen for å se hvordan vi kom oss hjem. Klarte appen å få oss over de tre fylkesgrensene, og alle 160 kilometerne hjem?

Se hvordan det gikk i videoen under!

Last ned appen i App Store eller Google Play, og prøv det selv!

Bli verdensmester på bortebane

I dag finnes det 60 kollektivselskaper i Norge, og det er ikke lett å vite hvilket selskap du skal bruke, eller hvordan du kommer deg fra A til B i en by du er lite kjent i.

Gjennom Entur-appen, som gjør at du kan planlegge hele reisen på ett sted, kan du bli verdensmester på bortebane. Du kan spare mye tid og trøbbel.

– Vi nordmenn er vanligvis godt informert om hva som er kollektivtilbudet i nærheten av der vi bor. Når vi kommer til et nytt sted eller en ny by er kollektivtilbudet en godt bevart hemmelighet. Da tyr man ofte til taxi eller leiebil, sier Johnny Welle, administrerende direktør i Entur.

I tillegg til at Entur-appen lar deg velge mellom ulike reisemåter, prioritere reisetid eller pris i tillegg til å fortelle akkurat hvor lang tid du vil bruke, vil den også være til hjelp når du ikke nødvendigvis har planlagt reisen i detalj. I appen får du nemlig oversikt over landets 60.000 holdeplasser, og den forteller deg også hvor langt det er til nærmeste holdeplass.

Og visste du at du med 60.000 holdeplasser har 3,6 milliarder reisealternativer? Da er det greit å ha én app som samler alle mulighetene.

«Tenk deg at du ønsker å reise kollektivt
på et sted eller i en by i Norge hvor du
ikke er kjent. Du føler deg likevel helt
trygg. Ikke bare skjønner du hvor
busstoppet er -
du vet også hvilken perrong bussen
går fra, hvor lang tid det tar å gå dit
og eventuelle hindringer som måtte
forsinke deg»

- Johnny Welle,
administrerende direktør i Entur

Med AR ser du akkurat hvor stoppet er

Det er stor sannsynlighet for at denne appen blir din nye bestevenn, mye takket være AR-teknologien, ikke ulik den i Pokémon Go. I dag kan du nemlig åpne AR-kameraet i appen dersom du er iOS-bruker, og se alle holdeplassene rundt deg. Når du holder kameraet på en holdeplass vil du se når neste buss, bane, båt, tog eller trikk går - slik at du vet om du må løpe for å rekke det, eller om du kan ta en rolig spasertur.

Allerede nå er det mulig å planlegge en reise fra sør til nord, og du kan bruke appen til både planlegging og kjøp av billett i Oslo og Akershus.

– I løpet av året kommer muligheten til å kjøpe billett i flere andre fylker, sier Welle.

Last ned appen i App Store eller Google Play!

PS: AR-teknologien blir etter hvert også tilgjengelig for Android-brukere!

Er du fortsatt ikke overbevist om at dette er en reise-app du må ha?
Da skal du få tre grunner til hvorfor du burde laste den ned:

Du sparer tid

Tenk på all den tiden som går med til å sitte i kø til og fra jobb i rush-tiden. Hadde det ikke vært mer behagelig å ta deg en kaffekopp og lese avisen på vei til jobb? Ellers er det ypperlig å ta igjen igjen de seriene eller podcastene du ikke rukket å se kvelden før.

Du sparer også tid på å slippe å veksle mellom flere apper for å planlegge reisen! Entur funker nemlig på tvers av fylkesgrenser.

Du sparer penger

Å reise kollektivt koster penger, det er klart, men det er fortsatt rimeligere enn å hive seg i en taxi når du skal noe sted.

Etter hvert som appen blir videreutviklet vil det komme muligheter for ikke bare å planlegge reisen, men også kjøpe billett til hele turen i Entur-appen. Der kan du også samle de billettene du trenger.

Livet blir enklere

Familie, venner og bekjente bor som regel litt spredt rundt om i landet, og da er det jo greit at du nå kan planlegge et besøk kun ved hjelp av Entur-appen.

Det er også behagelig å kun trenge å forholde seg til én app når du skal planlegge en tur.

Annonsørinnhold
VG Partnerstudio

Dette er et kommersielt samarbeid mellom VG Partnerstudio og Entur. Dette er innholdsmarkedsføring, og ikke journalistikk. VG Partnerstudio er en satsning underlagt VG som leverer innhold etter VGs kvalitetskrav og redaktøransvar, men innholdet er laget av innholdsprodusenter utenfor redaksjonen. VGs redaksjon har ingen rolle i dette samarbeidet. Derfor er VGs redaksjonelle produkt helt upåvirket av dette samarbeidet.

VGs journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.
© VG | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Dette er VG Partnerstudio

Bilde av Gard Steiro

I samarbeid med utvalgte annonsører utvikler VG Partnerstudio AS innhold av høy kvalitet, som publiseres på VGs plattformer.

Innholdet fra VG Partnerstudio merkes tydelig og med annonsørens logo, så leseren klart kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert sammen med en annonsør.

Aksjeselskapet VG Partnerstudio er et separat produksjonsselskap uten tilknytning til redaksjonen. Ingen i studioet jobber samtidig i redaksjonen i VG.

VGs samfunnsoppdrag og rolle som uavhengig redaksjonell gransker påvirkes derfor ikke av VG Partnerstudio.

Gard Steiro

Ans. redaktør og adm. direktør