Annonsørinnhold

Vinnerhytta før og etter – se forskjellen!

Fra gul furu til sval sommerdrøm:


Kirsten Skylstad og Reidar Johansen vant oppgradering av hytta for over 400.000 kroner. – Det er helt magisk å se hvor fint det er blitt, sier Kirsten.

Over 7000 hytteeiere deltok i Elkjøps sommerkonkurranse om å få hytta si oppgradert. Engasjementet var stort, og juryen har kost seg med bilder og beskrivelser av sjarmerende hytter over hele landet. Tusen takk til alle som deltok – se de ti finalistene her!

Til slutt ble pensjonistparet Kirsten Skylstad og Reidar Johansen kåret til verdige vinnere av den gjeve premien. Deres gamle og slitne Hvaler-hytte har nå blitt et ferieparadis som kan brukes både sommer og vinter. De kan kose seg med et splitter nytt kjøkken, nye farger, varmepumpe og masse smart elektronikk.

Bli med på besøk og se den store forvandlingen! Du får også noen smarte tips til hvordan du selv kan oppgradere hytta.Produsert av Schibsted Partnerstudio

Fra gulnet furu til lyst og moderne! Paret gikk for kjøkkenfronten Trend. Dette oppsettet kostet 63 146 kr.

Bygget hytta selv

Vinnerhytta ligger vakkert til ved sjøen på Hvaler. Kirsten og Reidar ble pensjonister for et par år siden og har eid hytta siden de var studenter. Da var den bare en liten campinghytte, og siden har de bygget den ut til litt over 80 m² i grunnflate.

Dette skrev Kirsten til oss da hun meldte hytta på i konkurransen:

– Med seks barn og full jobb i disse årene, har vedlikeholdet blitt heller dårlig. Nå har vi åtte barnebarn, og hytta er i bruk fra tidlig vår til sent på høst. Nå er den rimelig sliten, og det er vi også.

Hvaler-paradiset fylles ofte opp av barn og barnebarn, og hver sommer tar Kirsten og Reidar barnebarna med på skjermfri uke på hytta.

Slik reagerte Kirsten og Reidar da de fikk vite at de var vinnere av Elkjøps hyttekonkurranse:
– Sommeren kommer stort sett til å gå med til fotball - både på banen og fra sofaen. Det blir digg å endelig kunne se kamper igjen! Til treningen ønsker jeg meg treningsklokke og trådløse hodetelefoner. Når jeg kobler av vil jeg gjerne spille.

Avdelingsleder på Home-avdelingen hos Elkjøp Storo, Karoline Bringslid.

Som å vinne i Lotto

– Det var en helt vanvittig følelse å få vite at vi hadde vunnet førstepremien! Bare det at vi har meldt oss på i en konkurranse er helt uvanlig for oss. Jeg har aldri tippet Lotto engang, for jeg tror aldri at man kan vinne, sier Kirsten. Reidar er enig:

– Det var en helt uvirkelig beskjed å få. Og det startet jo en prosess hvor vi begynte å drømme om hva som skulle gjøres på hytta.

Og sannelig har det blitt gjort mye: I løpet av høsten har paret fått tegnet og bestilt nytt Epoq-kjøkken hos Elkjøp Ullevål. De har fått gode råd om fargevalg hos Fargerike. Håndverkere har kommet og gått, varmepumpe og alskens elektronisk utstyr har blitt installert. Uke for uke har hytta blitt ny og fresh. Drømmen har blitt virkelighet.

Se mer fra Reidar og Kirstens hytte her!


Nytt kjøkken: Ville ha glatte flater

Det gamle furukjøkkenet på hytta var gulnet, slitt og utdatert. Paret gikk for samme oppsett, siden det var en effektiv løsning – men fjernet en liten skjenk og fikk satt inn oppvaskmaskin. På grunn av en smart kombinasjon av skuffer og skap, har de likevel ikke mistet noe av den dyrebare oppbevaringsplassen. Med innebygde hvitevarer fra Electrolux fikk rommet også et mer ryddig uttrykk.

Kirsten hadde en klar idé om hva hun ønsket seg på det nye kjøkkenet:

– Jeg ville ha det lettstelt, med glatte flater. Først tenkte jeg at det hadde vært fint med et blått kjøkken, men Elkjøps kjøkkenkonsulent anbefalte oss å gå for grå fronter for å få det litt lysere. Det er vi kjempefornøyd med, sier Kirsten. Reidar er enig:

– Sine hos Elkjøp var veldig flink til å gi oss råd. Hun leste behovene våre godt, og det var hun som tipset oss om den fine benkeplaten i bambus.

– Jeg har aldri tenkt på å få veiledning når vi skal pusse opp, men nå har jeg skjønt at det er verdt tiden og pengene. Ekspertene sitter med så mye kunnskap vi ikke har, mener Kirsten.

– Alle kjøkkenkunder er unike

En av disse ekspertene er kjøkkenkonsulent Sine Solberg hos Elkjøp Ullevål, som har vært tett på oppgraderingen på Reidar og Kirstens hytte.

– Alle kunder som skal ha kjøkken er unike, og det er alltid hyggelig å finne den optimale løsningen for dem. Kjøkkenet er tross alt hjertet i hjemmet, sier Solberg.

Vinnerparet kom godt forberedt til sin første tegnetime:

– De hadde allerede gjort seg opp en mening om hva slags design og funksjonalitet de ønsket seg. Jeg rådet dem til å velge lysegrått kjøkken, sier kjøkkenkonsulenten.

– I en sommerhytte som denne, vil det å velge lysere toner gi et luftigere og mer åpent uttrykk.

Epoq har et stort utvalg av farger til kjøkken. Dette kan bidra til å gi deg akkurat den looken du er ute etter.

TIPS: Sjekk ut disse tre ulike stilene til hyttekjøkkenet!

– Når du velger kjøkken til hytta, har du kanskje andre prioriteringer enn til kjøkkenet hjemme. Vi anbefaler at du går for et praktisk kjøkken som er lett å holde orden i. At alt har sin faste plass, gjør det lettere å finne fram og å rydde – for alle som bruker hytta. Et lettstelt kjøkken er også topp når du vil bruke tiden til å slappe av: Våre kjøkken er slitesterke, og en fuktig klut fjerner fort mat og fingerflekker, tipser Solberg.

Bestill gratis tegnetime på video eller i butikk!

HER FÅR FAMILIEN SE HYTTA ETTER OPPUSSINGEN:

Helt ny stil på hytta

Hvaler-hyttas makeover hadde ikke vært det samme uten nye, delikate farger. Tak og panelvegger er nymalte, og Reidar og Kirsten fikk også byttet ut gulvet på kjøkken og i gangen med slitesterkt laminat som tåler en trøkk.

– Om ikke Fargerike hadde kommet med tips til farger på veggene, hadde jeg bare sagt «mal alt hvitt», ler Kirsten.

– Jeg hadde aldri tenkt på grått og beige selv. Tove fra Fargerike kom også med gode innspill til valg av gardiner og stoffer.

– Ja, det har blitt veldig delikat, med ulike nyanser som skiller rommene fra hverandre, istemmer Reidar.

TIPS: Lær mer om ulike fargenyanser her!

Hett tips: – Spill på lag med naturen utenfor

På hytta vil vi gjerne slappe av og nyte livet. Da bør også interiøret og fargen gi deg roen du higer etter i en hektisk hverdag. Interiørkonsulent Tove Gulbrandsen hos Fargerike var fornøyd med å få malt over det «bråkete» trepanelet:

– Trepanel med kvist skaper mye visuell støy. Med maling blir uttrykket mye roligere.

– Kirsten og Reidar ville gjerne ha rolige farger som kan vare i mange år. Det er smart å spille på lag med fargene i naturen utenfor hytta – særlig om du har store vinduer, mener interiørkonsulenten. Hun likte godt at hytta hadde flere nivåer å boltre seg på:

– Jeg hadde lyst til å skape en forskjell på stue og kjøkken, siden disse ligger åpent mot hverandre, men på hvert sitt nivå. Kjøkkenet ble malt i en hakket mørkere grånyanse enn stua for å lage en egen sone, og for å ha en kontrast til den lyse gråfargen på kjøkkeninnredningen, sier Gulbrandsen. Panelmalingen som ble brukt heter Flyt og har en glansgrad på 10.

– Den er ikke helt matt, så den er lettere å holde ren. Med panel legger det seg fort litt støv mellom bordene, så det er greit å kunne vaske over veggene, tipser hun.

Les mer om interiørvalgene som ble gjort på hytta her!

Stiltips til hytta

LA FARGENE inne spille på lag med den utsikten du ser utenfor. Ikke slå den ihjel med sterke farger. BRUK FLERE NYANSER av den samme fargen. Det gjør rommet mer spennende. VELG VARME FARGER med gult og rødt i seg – det er alltid godt å være i varme rom. TEKSTILER er en enkel forandring som gjør hytta lunere. De virker i tillegg lyddempende, særlig med så stor takhøyde som hytta på Hvaler har. SKAP STEMNING med planter og pynt, og ikke ha så store, åpne flater.


Nå er hytta smartere: Låser opp hjemmefra med mobilen

Ikke bare har vinnerhytta nå blitt penere – den har også blitt smartere. En del av premien var nemlig en stor pakke sikkerhetsutstyr fra smarthusleverandøren Wattle.

– Vi har aldri vurdert slikt utstyr før, men det er faktisk overveldende hvor mye man kan kontrollere. Vi kan styre kontaktene og sette på varmen hjemmefra. Til og med lampene kan styres! Med sikkerhetskameraene kan vi se både inne og ute på hytta via telefonen, sier Reidar og fortsetter:

– Det er dessuten veldig praktisk å ha en dørlås med mulighet til å åpne døra for folk – enten fra telefonen eller med en kode.

– Vi har ikke tenkt sikkerhet på hytta før, for det har liksom ikke vært noe å stjele. Nå ser jeg jo at det kan være nyttig. Det har også hendt at vi har kjørt hele veien hit og så oppdaget at vi har glemt nøkkelen. Det er ikke kult! bedyrer Kirsten.


Kom i gang med smarthjem på hytta

Å kunne styre hytta hjemmefra er utrolig praktisk. Her er noen tips til hvilke produkter du bør starte med: MOBILT BREDBÅND: Et velfungerende nett er selve ryggraden for å få kontroll over hytta. ELEKTRONISK DØRLÅS: Ingen hyttenøkler som må utveksles – og mulighet for å lage engangskoder til f.eks. håndverkere. ALARM: Med boligalarm på hytta er du bedre sikret mot innbrudd. RØYKVARSLER: Du hører ikke en røykvarsler ule om du sitter hjemme. Men om røykvarsleren er smart, får du et varsel på mobilen. VANNSENSOR: Få mobilvarsel om eventuelle vannlekkasjer. Da slipper du søkkvåte overraskelser neste gang du kommer til hytta.

Les mer om smarthjem her!


Moderne tider på hytta

– Dere har jo hatt skjermfri uke her med barnebarna i sommerferien. Hvordan blir det nå som dere har fått en stor tv opp på veggen?

– Vi har klart oss i ti år uten tv og med litt skurrete internett. Tiden med barnebarna kan fortsatt være skjermfri, selv om vi nå har fått tv, mener Reidar. 

– Siden Samsung Frame ser ut som et kunstverk, trodde jeg kanskje ikke barna ville oppdage at vi hadde fått tv, men småungene tar seg ikke lure! Det så de med én gang, ler Kirsten.

– Nå som vi er blitt pensjonister, kommer vi til å være her mye mer. Og om høsten er det jo koselig med litt tv-tid, sier Reidar.  

LES MER: 14 smarte tips som gjør hytta di sikrere

Vanligvis avsluttes familiens hyttesesong når det lakker mot høst. Nå får ferieparadiset utvidet brukstiden sin, for på veggen henger også en splitter ny varmepumpe. I tillegg til å gjøre hytta god og varm, kan den også brukes til å kjøle ned hytta på hete sommerdager.

– Den varmepumpa gjør hele forskjellen. Det er to hemser her også, så de sluker mye av varmen, forteller Kirsten.

– Vi har vært her lite om vinteren, men nå som det er blitt så flott og varmt her, kommer vi til å forandre på det. Nå skal vi virkelig nyte hyttelivet, sier de fornøyde vinnerne.

Her er hele lista over premier Kirsten og Reidar vant i Elkjøps konkurranse!

Med butikker spredt utover hele landet, er det ikke lang vei fra hytta til din nærmeste Elkjøp. Du kan også bestille varer fra din lokale Elkjøp og få det hjemkjørt til hytta.

Finn din Elkjøp-butikk i nærheten av hytta her!

Til toppen

Produsert av Schibsted Partnerstudio for Elkjøp

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2020 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)