Annonsørinnhold

Klør du deg i hodet over ulike funksjoner, modeller, design og prisklasser? Her kan du ta quizen og finne ut hvilken pc som passer best for deg!

Velger du en Windows-PC, kan du være sikker på at du har valgt en maskin med et trygt og velkjent operativsystem. De nye PC-ene tar blant annet automatisk back-up i One-Drive. Da slipper du å tenke på at bilder, videoer eller dokumenter går tapt. En sikker vinner i eksamenstiden!

Som student kan det også være nyttig å vite at en Windows-pc har en svært rask oppstart, noe som gjør at du er kjapt i gang med jobbingen. I tillegg er den tynnere og lettere enn noen gang – perfekt for studenter på farten.

En Windows-PC er også optimal for deg som liker å game. Med avansert grafikkytelse og tilgang til tusenvis av spill er Windows den mest populære og allsidige spillplattformen i verden!

Navn: Bror

Alder: 21

Studium: Fysikk


– Det jeg studerer, er jo ganske teknisk, så jeg bruker PC-en til mye programmering. I tillegg trenger jeg den til mindre ressurskrevende ting, som å vise bilder og tekst.


– Jeg har tenkt til å kjøpe meg ny PC nå som jeg skal begynne på masterstudiet, og da er det først og fremst viktig med et godt tastatur. Det er jo selve interaksjonsleddet mellom person og PC! I tillegg trenger jeg en rask prosessor og en god del minne.

Lenovo Yoga Slim 7 Pro 14" tar bærbarhet til et nytt nivå – denne kraftpakken av en laptop veier faktisk bare 1,45 kilo! Prosessoren er rask, og du får mer enn nok RAM til å takle tunge oppgaver. Laptopen fikk «best i test» i fjor høst da Tek.no testet bærbare under 10.000 kroner. Denne maskinen passer godt for en som skal programmere!

Personal computer, Output device, Space bar, Laptop, Peripheral, Touchpad, Netbook, Webcam

Til den tekniske:
Lenovo Yoga Slim 7 Pro 14"

Dette er en arbeidshest som er lett å ta med seg overalt – siden den er så tynn og lett. Prosessoren takler krevende oppgaver og kan sette inn et ekstra gir med egen turbomodus. Skjermen har svært god oppløsning samt et kraftig grafikkort, noe som gjør at Windows-PC-en også passer perfekt til en som studerer film eller grafisk design. PRIS: 9990 kr.

Navn: Marita

Alder: 26

Studium: Journalistikk


– Jeg bruker PC-en aller mest til oppgaver i forbindelse med studiet, men også hverdagslige ting som å se på film og serier. Noen ganger må den også takle litt shopping, hehe.


– Siden jeg blant annet redigerer en del film i forbindelse med studiet, er det også viktig at den har god lyd- og bildekvalitet. Den bør heller ikke henge seg opp midt i arbeidet, for det synes jeg er sykt irriterende!


Lenovo IdeaPad Flex 5 er et eksempel på en 2-i-1-pc som også kan brukes som et nettbrett. Perfekt for en student på farten!
Personal computer, Output device, Space bar, Laptop, Touchpad, Netbook, Gadget, Gesture

Til allrounderen:
Lenovo IdeaPad Flex 5

Denne Windows-laptopen har touch-skjerm og kan brukes både som PC og nettbrett. Batterilevetiden er opptil 10 timer, noe som gjør at du kan være produktiv selv om du har lange dager. PRIS FRA 4987 kr.

Asus VivoBook med en 14" Full HD IPS-skjerm er en kraftplugg med et godt integrert grafikkort. Prosessoren er effektiv og gjør at du kan veksle mellom krevende programmer og fortsatt ha høy ytelse. Den passer også til deg som studerer kreative fag og redigerer mye bilder og film.Navn: Jesper

Alder: 26

Studium: Elkraft


– En PC som klarer å «multitaske» er veldig viktig for meg. Spesielt nå som vi har levd i en pandemi, har jeg brukt den mye mer enn tidligere. Da har det blant annet blitt en god del gaming.


– Jeg har også blitt veldig opptatt av batteritid. Det er veldig greit å slippe en PC som jeg må lade hele tiden!

Personal computer, Output device, Space bar, Laptop, Touchpad, Netbook, Plant, Webcam

Til den kravstore:
Asus VivoBook S 14 14"

Denne laptopen har en 14" IPS-skjerm i Full HD-oppløsning. Dermed har skjermen en bred innsynsvinkel, og lysstyrken i den er såpass bra at den også kan brukes utendørs. På denne kraftige Windows-PC-en blir multitasking en lek! Laptopen er også stilren og ikke minst lett – den veier kun 1,4 kilo. PRIS: 10.995 kr.

– En god pc trenger ikke koste skjorta

– Fordelen med en Windows-laptop er at de har et godt og velutviklet operativsystem som er trygt å bruke. De er brukervennlige og finnes i mange prisklasser. En god PC trenger nemlig ikke å koste skjorta, sier André Gullbekk Nummestad, assisterende salgsleder hos Elkjøp Fornebu.

– Hos Elkjøp har vi et stort utvalg av PC-er. Er du usikker på hva du trenger, er det alltid hjelp å få hos oss, lover André.  

PC-problemer er til for å løses! Med en supportavtale har du alltid en Elkjøp-ekspert for hånden om du trenger hjelp. Vi kan også løse teknisk trøbbel over nettet.
Dress shirt, Flash photography, Street fashion, Outerwear, Shoulder, Tie, Neck, Sleeve

Sjekkliste for alle som skal kjøpe laptop

Microsoft 365-programvaren har det meste du trenger til både jobb og studier. Her får du programmer som Word, Excel, Teams og Powerpoint.

– Dette er den enkleste softwaren å bruke, og mange universiteter og høyskoler baserer seg på disse. Et abonnement på Microsoft 365 er dermed et must for alle studenter, mener Nummestad.

– Når du skal kjøpe en bærbar PC, er det også noen generelle spesifikasjoner alle studenter bør tenke over, forklarer Nummestad. Her er hans sjekkliste for alle som er på jakt etter laptop:

 Dette er nytt i Windows 11

  • Nytt design og ny startmeny. Organiseringen er enkel og navigasjonen intuitiv.
  • Oppgavelinjen er flyttet inn mot midten, og oppsettet ditt beholdes når du kobler til og fra eksterne skjermer.
  • Med Windows 11 brukes arbeidsminnet (RAM) slik at maskinen laster opp raskere.
  • Snap Layout er en spennende nyhet i Windows 11: Med et tastetrykk får du forslag til organisering av vinduene du jobber med – og dermed bedre arbeidsflyt.
  • Windows 11 er mer driftssikkert og har færre bugs.

Hva menes med RAM?

Hva er vel mer irriterende enn en PC som jobber for harde livet, men som likevel ikke klarer å utføre de oppgavene du ber den om å gjøre?

Da kan det være lurt å vite hva RAM står for.

Vi kan dele inn PC-er litt på samme måte som med hjernen. Vi mennesker har korttidshukommelse og langtidshukommelse. Det samme har en PC.

Harddisken er langtidshukommelsen. Det er her alle de lagrede bildene og dokumentene dine befinner seg.

 Når vi snakker om RAM, er det snakk om hvor mange programmer PC-en kan håndtere samtidig – og hvor raskt?

Har PC-en høy innebygd RAM, altså en god korttidshukommelse, så klarer den å kjøre mange ulike programmer samtidig. En laptop som skal brukes til videoredigering eller grafikktunge spill, bør f. eks. ha 16 GB RAM. Til enklere programmer og surfing holder det fint med 8 eller til og med 4 GB RAM.


Visste du dette?

Bærbare PC-er kommer i to ulike innfatninger (chassis). Plast og metall.

En innfatning av plast kan i noen tilfeller lage mer lyd og bli fortere varm.

Har PC-en en innfatning av metall, forhindrer dette maskinen i å bli for varm.

Dette er også med på å øke levetiden til den bærbare PC-en.


* Alle priser i artikkelen er hentet fra elkjop.no 29.06.22

Til toppen

Produsert av Schibsted Partnerstudio for Elkjøp

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2022 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)