Annonsørinnhold

Utstyret som hever grillopplevelsen

Ekspertens tips:

Utstyret som hever grillopplevelsen

Proffe tips:


Det er lite som skal til for å ta grillingen din til et helt nytt nivå – uansett om du griller med gass, kull eller elektrisitet. Her er tilbehøret som gjør deg til nabolagets grillmester!

Er det på tide å oppdatere grillrutinene dine? Hos Elkjøp finner du tilbehør som gjør matlagingen både enklere og morsommere – og som åpner for helt nye retter du kan imponere med på grillen. Hva med å for eksempel invitere til grillfrokost med egg og bacon på menyen?

Karoline Bringslid er avdelingsleder på Home-avdelingen hos Elkjøp Storo og er en dreven griller. Vi fikk henne til å vise oss det ekstrautstyret hun setter aller mest pris på selv.

Produsert av Schibsted Partnerstudio

– Når vi griller, går det ofte i pølser, hamburgere eller entrecôte. Husk at du kan grille det meste av mat som du vanligvis bruker stekeovn eller platetopp til inne, sier Karoline.

Nordmenn begynner å få øynene opp for røyking på grillen. Du har mange måter å få en deilig røyksmak på maten, litt avhengig av hva slags grill du har.

Røyking på grillen er både enkelt og morsomt, og maten får en helt spesiell smak. Det er bare fantasien som setter grenser for hva du kan røyke, så her er det helt lov å leke med maten.

– Det enkleste er å bruke en grillplanke eller røykeflis, men det finnes også røykeovner og røykepistoler.

– Det er populært å røyke spareribs for å få den klassiske, amerikanske barbequesmaken. Her passer det godt å bruke røykeflis av hickory. Du får flis og planker i ulike smaker, eple er for eksempel topp om du skal røyke fisk, tipser grilleksperten.

I en kullgrill plasseres flis over kullet, mens på gassgrillen plasseres de over en tent brenner. Både flis og planker må bløtlegges før bruk for å få den gode røyksmaken under tilberedning.

– Det finnes også egne røykeovner som plasseres på gassgrillens sidebrenner. Med en slik kan du lage din egen beef jerky, foreslår Bringslid. Les mer om røyking på grillen her!

Her er et lite utvalg røykeutstyr fra Elkjøp:

Weber Smoker sedertreplanker

Bløtlegg plankene i 2–3 timer før bruk. De kan gjenbrukes maks tre ganger og gir en medium til sterk røyksmak.

Sage The Smoking Gun

Med en røykepistol kan du kaldrøyke hva som helst av mat allerede før du legger det grillen.

Nordic Season tvehodet rengjøringsbørste til grill

Denne stålbørsten fjerner alle matrester effektivt fra grillen din. Husk å rengjøre både beskytterne til brennerne og under selve brennerne også. Lengde: 47 cm.

Les mer om produktet

Et Meater steketermometer er smart for å gjøre grillingen enklere. Da har du full kontroll over maten via en app på telefonen, og du slipper å åpne grillen så ofte. Dessuten blir maten perfekt stekt!

– Dette steketermometeret er såpass lite at du fint kan bruke det til kyllingfilet eller litt tykke laksestykker. Det er viktig å få plassert termometeret midt på det tykkeste stedet, og så kan du sjekke kjernetemperaturen via telefonen din. Meater har doble sensorer som både måler temperaturen i kjøttet og i selve grillen. Det har bluetooth med 50 meters rekkevidde, så du kan fint mekke en salat på kjøkkenet mens kjøttet koser seg på grillen, forklarer Karoline Bringslid.

Hamburgerpresse gir deg perfekte burgere

Alle burde ha en hamburgerpresse, det er et must-have for alle som har grill, synes Karoline Bringslid fra Elkjøp.

– Da får du laget en hamburger helt etter din egen smak, og det er fort gjort å lage perfekte burgere – og de smaker mye bedre enn dem du kjøper ferdig, mener hun.


DSC01694.jpg

Karoline Bringslid fra Elkjøp anbefaler langt skaft på grillbørsten for å komme lengst mulig unna varmen.


Det å starte matlagingen med en helt ren grill, uten fastbrente matrester, er viktig for en god matlagingsopplevelse. Her har også Elkjøp-Karoline noen gode tips:

– Det er spesielt én ting vi anbefaler alle som kjøper grill hos oss å ta med seg, og det er Webers Non-Stick Spray. Da setter ikke maten seg så godt fast, og rengjøringen etterpå blir mye enklere.

– Og så er det essensielt at du rengjør grillen etter hver gang. Skru varmen på fullt og legg igjen lokket, da er det stort sett bare å børste bort forkullede rester etterpå, sier Karoline.

Les flere tips om hvordan du rengjør grillen her!

Meater steketermometer

Bruker du steketermometer når du griller, får du et saftig og perfekt stekt resultat. Appen forteller deg når maten er klar!

Les mer om produktet

Weber non-stick spray

Det er lurt å smøre før du steker! Spray på non-stick-sprayen før du legger maten på grillen, så slipper du fastbrente matrester.

Les mer om produktet

Dette kan du også lage på grillen

Med det rette utstyret er det ingen sak å diske opp med pizza, helstekt kylling eller speilegg og bacon rett fra grillen. Stativer til å plassere hele kyllinger på gjør det enkelt å få saftig og helstekt kylling på grillen.

– Med en pizzastein eller form av støpejern kan du legge pizzaen rett på grillen og få skikkelig sprø bunn av restaurantkvalitet. Støpejernspanna er også fin å steke grønnsaker i, tipser grilleksperten fra Elkjøp.

Og hvorfor ikke invitere til frokostgrilling? På Elkjøp får du kjøpt matter som kan legges rett på grillen – perfekte til å steke både egg og bacon på.Her er grillen som vekker oppsikt!

Om du vil gå for noe helt spesielt på terrassen: Med en vedfyrt Ofyr-grill vil du garantert vekke oppsikt i nabolaget.

Det å lage mat med åpen ild er unektelig trivelig. Stekeplaten er i rustfritt cortenstål, og grillen kan stå utendørs året rundt.

DSC01860.jpg
DSC01844.jpg


Ofyr Island har en egen oppbevaringsplass for vedkubber, og kommer utstyrt med en solid fjøl og en praktisk beholder til olje og annet du trenger.

Denne grillen for viderekomne er et realt utekjøkken og en sosial samlingsplass i ett. Du får også kjøpt tilbehør som rist og stativ til kjeler – så i praksis kan du lage alt fra pannekaker til pølser og gryteretter på en Ofyr.

Ha en fortreffelig grillsommer! Om du vil utforske mer av hva grillsortimentet til Elkjøp har å by på, finner du hele utvalget her. Vi har stort utvalg i alle prisklasser – til gode priser!
Ofyr.jpg

Velg riktig vaskemaskin

Elkjøp har et betydelig stort utvalg av vaskemaskiner og tørketromler, med nye funksjoner som tidsstyring og Home Connect, som kan styres via smarttelefonen din. Disse vaskemaskinene anbefaler Elkjøp nå:

Elkjop_oppdag_FB_post_1080x10802.png

Bli med på premiejakt i sommer!

Hver dag i juli gjemmer Elkjøp flotte premier et sted i Norge – finn ut hvor og premien kan bli din!

Les mer om konkurransen
h her og meld deg på

Elkjop_oppdag_FB_post_1080x10802.png

Vinn premier for over 370.000,-!

Hver dag i juli gjemmer Elkjøp flotte premier et sted i Norge. Klikk deg inn på konkurransen, gjett dagens destinasjon og premien kan bli din! 

Delta her

Til toppen

Produsert av Schibsted Partnerstudio for Elkjøp

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2020 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)