Annonsørinnhold

Skal den være liten og lett eller superrask? Eller er kanskje lang batteritid det viktigste for deg? Her får du tips til gode, rimelige laptoper som dekker litt ulike behov.

Produsert av Schibsted Partnerstudio

William og familien har testet Lenovo IdeaPad 3.  

Til surfing, skolearbeid, e- post og videomøter.

Ikke minst underholdning.  


De vanlige tingene vi gjør hver dag.

Men vil den rimelige maskinen innfri familiens forventninger?

– Jeg er faktisk imponert over hvor rask den er!

– Jeg er faktisk imponert over hvor rask den er!

William Silfver-Ramage (16) bruker PC-en til skolearbeid, surfing, e-post og strømming av serier på Netflix. Og til å se sport, særlig fotball, inkludert egne kamper. Kravene hans til en PC er strengt tatt moderate.

– Jeg er egentlig bare opptatt av at den funker, at jeg slipper å vente på alle prosesser hele tiden, forklarer den travle tenåringen.

Ved siden av skolen spiller han på et av Vålerengas elitelag, noe som innebærer et tett trenings- og kampprogram. Når han først synker ned i sofaen med laptopen, vil han ikke kaste bort et eneste sekund på venting.

– Det første jeg oppdaget med denne maskinen, er hvor rask den er. Og det er det jeg liker aller best med den, sier han.

På PC-en kan William se på opptak fra trening og kamper.

– Opptakene har ikke så høy kvalitet, men denne skjermen sørger i hvert at jeg får det beste ut av det.
William er eldst i flokken til Don Kenneth Ramage og Emma Silfver, som også teller Maja (14) og Alva (11).

Familien bor på Skedsmokorset like utenfor Oslo, og etter jobb og skole går det slag i slag med lekser, aktiviteter og trening, før det som regel blir en sen middag.

At PC-en står på kjøkkenbenken, er et helt vanlig syn hos Emma og Don:

Godt førsteinntrykk

En lett og slank maskin, tenkte familien da de åpnet esken med laptopen Lenovo IdeaPad 3. Batteritiden på rundt 5,5 timer synes de heller ikke det er noe å utsette på.

– For meg er ikke batteritid så viktig når maskinen skal brukes hjemme. Og her gikk det flere dager før jeg ladet første gang.

Så langt er det han som har brukt den nye maskinen mest, og han liker det han ser – inkludert Windows 11, som er den nyeste versjonen av operativsystemet.

– Jeg så med en gang at det er nytt design og at det var en litt annen struktur enn på den gamle. Uansett var det lett å komme i gang, kommenterer han.

     Dette er Windows 11

  • Nytt design og ny startmeny. Organiseringen er enkel og navigasjonen intuitiv.
  • Oppgavelinjen er flyttet inn mot midten, og oppsettet ditt beholdes når du kobler til og fra eksterne skjermer.
  • Med Windows 11 brukes arbeidsminnet (RAM) slik at maskinen laster opp raskere.
  • Snap Layout en spennende nyhet i Windows 11: Med et tastetrykk får du  forslag til organisering av vinduene du jobber med - og dermed bedre arbeidsflyt.
  • Windows 11 er mer driftssikkert og har færre bugs.

Søstrene til William har nesten ikke fått utforsket IdeaPad-en, men når storebror drar på trening, får de sett nærmere på den. Eller rettere sagt på Netflix.

– Vi pleier å finne filmer og serier vi har lyst til å se sammen. Nå ser vi på «Stranger Things».

– Laptop erstatter jo ofte TV

Maja og Alva har akkurat avsluttet serien «Lincoln Lawyer». Det samme har de tre andre familiemedlemmene; mor og far har sett den sammen, mens William har sett den alene – på PC.

– Det er jo litt typisk at vi like gjerne ser på en PC hver for oss.

Hun er opptatt av at nettopp skjermen er god. Og når det kommer til akkurat skjerm, kan Lenovo IdeaPad 3 faktisk skilte med noen spesielle egenskaper:  

Full HD, selvsagt, men også såkalt IPS-panel som sørger for svært god bildegjengivelse og bredere innsynsvinkler. Sistnevnte betyr blant annet at en som sitter ved siden av personen med laptopen også ser godt på skjermen.

Men er den så god at den også fungerer utendørs?


– Jeg hadde ikke testet om jeg kunne se på skjermen ute, men det funker faktisk bra

Det familien ikke visste, er at Lenovo IdeaPad 3 også har teknologi som skåner øynene. Skjermen har enkelt forklart et lag over seg som filtrerer ut noe av det blå lyset som blant annet kan føre til dårligere søvn.

– Det er greit å vite, for det er ikke helt uvanlig her i huset at Netflix blir med til sengs, kommenterer Emma.

– Her får vi bare innrømme at vi voksne har de samme vanene som barna, sier Don.

Lenovo IdeaPad 3 er også ustyrt med styreplate med multitouch. At han selv kan legge inn ulike touch- og sveipbaserte kommandoer, var ikke William klar over, men han vipper raskt opp en plan.

– Jeg skal legge inn snarveier til Spotify, Netflix og Gmail, utbryter han.

Han oppdaget derimot raskt den integrerte lukkemekanismen for webkamera. Både William og familien synes den er smart:

 – Den mekaniske lukkeren foran webkameraet oppleves som ekstra trygghet med tanke på personvern. Dessuten slipper man merker og lim etter tapebiter.

Familien Silfver-Ramage opplever at det er godt å ha en PC til i huset, for å få hverdagen med skole og jobb til å fungere.  

– Med denne PC-en får man mye for pengene, fastslår Don.

Hand, Gesture, Finger, Eyewear

En av mine favoritter

Ørjan Østensvik, salgsleder for data på Elkjøp Ullevål, er ikke overrasket over at William og familien er fornøyde med Lenovo IdeaPad 3.

– Den er den raskeste i det utvalget vi presenterer her og en av mine favoritter, innrømmer han.

Både den og andre maskiner i samme prisklasse vil antakelig dekke behovet for mange tenåringer og deres familier, mener Ørjan. Han er enig med William i at vekt og batteritid ikke er det viktigste når laptopen først og fremst skal flyttes mellom ulike rom hjemme.

– Når du skal kjøpe laptop, får du ikke i pose og sekk – du må velge hva som er viktig for deg og ditt bruk.

Også når det gjelder arbeidsminne, er det bruken du må ta hensyn til.

– Skal du jobbe med Microsoft Office-pakken, er 64 GB minne nok. Trenger du plass til bilder og film, bør du gå opp til 128 GB dersom du ikke har en god skylagringsløsning. Det siste kan for øvrig vi i Elkjøp hjelpe deg med, avslutter han.

FEM GODE LAPTOPER TIL UNDER 5000 KR


LENOVO IDEAPAD 3

En av de raskere gutta i budsjettklassen! Lenovo IdeaPad 3 er nemlig utstyrt med Pentium-prosessor og SSD-disk. Her kan du mulitaske i høy fart! Skjerm med IPS-panel, Full HD og ny øyebeskyttelsesteknologi som blant annet slipper ut mindre blått lys. Minus for batteritid på 5,5 timer, men ekstra pluss for lukkemekanismen for webkameraet.

Personal computer, Input device, Space bar, Laptop, Touchpad, Netbook, Peripheral

SUPERRASK:


LENOVO IDEAPAD 1

Dette er den superpopulære lillebroren til Lenovo Ideapad 3. Den viktigste forskjellen er at den har halvparten av lagringskapasiteten og kun er rask, ikke lynrask. Men ingen fare, prosessoren og minne holder i massevis til alt av hverdagslige oppgaver og ikke minst til underholdning. Dessuten er den litt rimeligere og har 8 timers batteritid!


Personal computer, Output device, Space bar, Laptop, Touchpad, Peripheral, Netbook, Product

BESTSELGER:


ASUS LAPTOP 14 E410MA

Førstevalget for deg som er på jakt etter en lett og rimelig pc med super batteritid. Her kan du holde det i gang mellom 10 og 12 timer, avhengig av bruken! Fungerer supert til alle de hverdagslige oppgavene og har en liten finesse tallknusere vil like: Innebygd NumberPad i styreflaten! Veier bare 1,3 kg og får pluss for 128 GB lagring, men får et lite minus for litt begrenset ytelse.
Personal computer, Output device, Space bar, Laptop, Touchpad, Netbook, Peripheral

BEST BATTERITID:


ACER ASPIRE 1 PEN


Dette er «firehjulstrekkeren» i utvalget! Utstyrt med firekjerners Pentium-prosessor er dette rett og slett en litt snappy maskin. Med 8 timers batteritid og 128 GB lagring er dette en god kompis i hverdagen for deg som er mye på farten og som samtidig trenger en viss ytelse. Skjerm med full HD og IPS-panel for lynskarp bildegjengivelse og bredere innsynsvinkler. Acer Aspire 1 Pen er litt dyrere – fordi ytelsen er litt bedre!


Personal computer, Output device, Space bar, Laptop, Touchpad, Netbook, Peripheral, Gadget

STØRST MUSKLER:


ASUS VIVOBOOK

Denne lille rakkeren er laptopen for deg som er mye på farten. Asus Vivobook veier bare 1 kg, har 11,6 tommers skjerm og sammenslått er den bare 1,7 cm tykk. Dessuten har den mer enn 9 timers batteritid og en rekke ulike innganger. Noter også at den har lavt strømforbruk. Ulempen med denne maskinen er den samme som fordelen – en litt liten skjerm.Personal computer, Output device, Space bar, Touchpad, Laptop, Netbook, Peripheral

LITEN OG LETT:

Til toppen

Produsert av Schibsted Partnerstudio for Elkjøp.

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2022 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)