Annonsørinnhold

Hva skjer egentlig

når hunden er hjemme alene?

«Voff! Skal du virkelig gå uten meg?» Mens de fleste av oss nå er tilbake på jobb, må hunden bli igjen hjemme alene. Derfor føles det trygt å kunne følge med på kjæledyret ditt på mobilen – via sikkerhetskameraet Google Nest Cam.
Hverdagen er tilbake. Blant Norges omkring 560 000 hunder er det mange som har blitt vant med eiernes hjemmekontor, med flere turer og mer kos. Overgangen merkes for både tobeinte og firbeinte. Mens du må på kontoret, er dyret hjemme og …? Ja, hva gjør egentlig Bambus og Dora hjemme alene mens du er på jobb?

Det ville vel vært fint å vite hvordan de har det?

Med dagens teknologi kan du det. Enkelt og greit. Går du innom Elkjøp kan du kjøpe med deg et sikkerhetskamera fra Google. Med appen på telefonen kan du sjekke om Bambus står på spisebordet, eller om Dora gjemmer kjøttbeinet i sofaen.

Dette er Google Nest Cam

Nest Cam er et trådløst sikkerhetskamera som du kan plassere hvor du vil, enten inne eller ute.

Gjennom Google Home-appen får du oversikt over det som skjer i sanntid og med toveis lyd.

Kameraet filmer i full HD 1080p og har 130° synsvinkel. I tillegg har det både nattsyn og bevegelsesregistrering.

Google Nest Cam er batteridrevet, og er enkelt å installere selv.

Google Nest Cam gir deg umiddelbart en oversikt, og kan få deg til å senke skuldrene når du ikke er hjemme – med mindre du ser at Rufus har hektet seg fast i taklampa, på jakt etter undulaten som kom seg ut fordi buret veltet. Men da er det uansett godt du kommer deg hjem i tide.

Det kan være betryggende å få oversikt over det som skjer hjemme, både når det gjelder ubudne gjester og kjæledyr som skal tilvennes alenetid.

Bra for eieren – bra for hunden

Selv om et kamera hjemme i stua ikke har så mye å si for Pluto, kan det gjøre eieren roligere, noe som igjen vil ha en positiv effekt på hunden.

Ifølge forskning.no reagerer hunder negativt når eierne deres stresser, og de tolker følelser i stemmen vår.

Rectangle

At eieren har det bra er bra for hunden. Samtidig vil en hund som har det bra påvirke eieren positivt.

Hundeeiere har faktisk mindre risiko for å dø av hjerte- og karsykdommer enn folk som ikke har hund, ifølge forskning.no.  Det er jo forutsatt at de tilbringer tid sammen.

Så er det dette med å kombinere hundehold med arbeidsliv, da. For tilbake på jobben, det må vi – og Rufus må øve seg på å være hjemme alene.

Overgang til en ny hverdag

Å trives med å være hjemme alene krever trening. Akkurat som barns tilvenning i barnehagen, må hunden vennes til å være alene. Eldre hunder må også tilvennes på nytt etter en lang periode sammen med familien.

– Man bør ikke starte for tidlig. Først etter seks måneder er de fleste hunder mentalt klare for å være alene, sier hundepsykolog Tess Erngren i GoodDog Academy.

Erngren forteller at det er viktig å vise tydelige tegn på at man skal gå, og etterlate hunden med noe positivt, som for eksempel noe godt å slikke på.

– Pass på at hunden er rolig mens du er borte, ved for eksempel å bruke et overvåkningskamera og en app, og kom alltid tilbake før hunden begynner å vise tegn på stress, sier Erngren.

Har du installert et Google Nest-kamera kan du følge med fra telefonen din – uansett hvor du er, bare du har dekning.

Men hvordan vet vi egentlig om Rufus har det bra eller ikke?

– En hund som har det bra, vil rolig gå og legge seg på ett av favorittstedene sine når du går hjemmefra. Den vil slappe av og sove mens du er borte, og hilse deg med glede når du kommer tilbake, forteller Erngren.

Hun sier videre at hvis hunden er overivrig når eieren kommer hjem, bruker lang tid på å slå seg til ro, eller at den piper eller tasser etter eieren overalt i huset, er dette et tegn på at hunden har vært for mye alene.

En hund som har det bra, vil rolig gå og legge seg på ett av favorittstedene sine når du går på jobben.

Dog breed, Flash photography, Smile, Carnivore, Plant, Happy, Mammal, Grey

Slik venner du hunden  til å være alene hjemme

🐶   Det er viktig å starte forsiktig. Begynn med ett sekund og øk tiden du er ute av døren gradvis, men bare hvis hunden er så rolig at den spiser eller ligger og hviler.

🐶   Så snart du ser tegn på stress (at den tasser rundt og ser etter deg) må du være klar til å komme tilbake.

🐶   Følg hele tiden med på adferden med hjelp av kameraet og appen.

🐶   Hundens stressnivå, og toleransen for å være alene, varierer dag for dag. Derfor må du være fleksibel og tilpasse treningen etter hundens dagsform.

🐶   Når du har nådd den magiske grensen på 1 time, går det som oftest an å øke tiden i lengre økter av gangen. Men vær forsiktig, her lønner det seg å ta tiden til hjelp.

🐶   Går du for fort frem, og hunden blir redd, må du starte på nytt.

(Foto: Cilje Moe)

Hundepsykolog Tess Erngren

Dagen er reddet

Etter hvert blir hunden vant med å være hjemme alene. Roen senker seg. Dokosten og dopapiret får være i fred. Putene i sofaen trenger ikke stoppes, og undulaten sitter trygt i buret sitt. Rambo har inntatt yndlingsplassen sin og myser ut av vinduet med dovne øyne. Nå kan du endelig gå på jobben med god samvittighet. Du trenger ikke bekymre deg så mye. Er du i tvil, kan du jo sjekke i Google Home-appen. Men husk at du ikke skal være borte for lenge.

Det endelige beviset på hvordan det har gått, får du hjemme. Logrende med et kroppsspråk det er umulig å ta feil av. Voff! Dagen er reddet. Pust ut og nyt turen.

Det finnes flere andre smarte produkter i Google Nest-serien. Dørklokka, for eksempel, kan være nyttig hvis du lurer på hvem hunden din bjeffer på når det ringer på døra. Nå kan du finne det ut!

Communication Device, Rectangle, Gadget

Se hvem som ringer på!

Er det hundelufteren,  den håpløse naboen eller hjelpsomme svigermor? Nå kan du se hvem det er før du åpner. Ikke bare det – du kan til og med forklare hvor du har lagt nøkkelen til nabojenta som skal gå tur med hunden, mens du er på jobb. Alt gjennom Google Home-appen.

Sjekk ut Google Nest Doorbell!

Output device, Camera accessory, Material property, Product, Peripheral, Gadget

Følg med på hva som skjer!

Har Dora slått seg til ro? Er Bambus på bordet igjen og spiser opp kaken fra onkel Per? Sitter Pippin på pianoet og venter på at Rambo skal sovne? – Med Google Nest Cam kan du se hva som skjer, mens du er på jobb.

Sjekk ut flere Google Nest-produkter!

Til toppen

Produsert av Schibsted Partnerstudio for Elkjøp

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2021 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)