Unngå grå vinterhud –

disse ingrediensene kan gi deg gløden tilbake

Kombinasjonen av blek og tørr, er dessverre oppskriften på en hud som ser «død» og gusten ut. Slik kan du vekke huden til liv igjen.

Huden alle misunner; den glødende, lett skinnende, som ser frisk og naturlig ut. Men når speilbildet viser tørr panne, blank nese og poser under øynene i samme farge som himmelen, virker perfekt hud like fjernt som minnene av svaberg og sommervarme. Er det virkelig mulig å få glødende hud også på vinteren?

– Ja, sier skjønnhetsekspert og hudpleier Sonja Wigert.

EKSPERT: Hudekspert Sonja Wigert mener god hudhelse er en viktig investering. Hun råder alle til å ta litt ekstra vare på huden sin i vinter. Foto: Eir Scandinavia

EKSPERT: Hudekspert Sonja Wigert mener god hudhelse er en viktig investering. Hun råder alle til å ta litt ekstra vare på huden sin i vinter. Foto: Eir Scandinavia

– Den kalde utetemperaturen, kombinert med den tørre inneluften, gjør sitt for at huden blir tørr og irritert nå på vinteren. Heldigvis er det mye vi kan gjøre for at huden skal fremstå sunn og frisk – også når kulda er som verst.

Gusten hud? Se Eir Scandinavias hudpleieserie her

Første bud: Gode renserutiner

Det kan være fristende å smøre inn huden med massevis av dekkende «foundation» og pudder når vinteren setter inn. Men ofte gjør det mer skade enn nytte. Vil du ha glødende hud er første bud at du må stelle huden godt, forteller Wigert.

SKRUBB: Ansiktsskrubben fra Eir Scandinavia kan gjøre underverker for blass hud. Foto: Eir Scandinavia

SKRUBB: Ansiktsskrubben fra Eir Scandinavia kan gjøre underverker for blass hud. Foto: Eir Scandinavia

– Å ta rensen til et grundigere nivå kan være avgjørende for å få frem frisk glød i huden din. Rens to ganger istedenfor én, gjerne med en rens som inneholder fruktsyrer, og la renseproduktet ligge på i et par minutter mens du pusser tennene.

Hudeksperten anbefaler også å bruke en mild skrubb to ganger i uken. Skrubben vil fjerne døde hudceller og øke sirkulasjonen i huden slik at den fremstår friskere. I tillegg må du tilføre huden rikelig med fuktighet. En gjennomfuktet hud vil automatisk se yngre og friskere ut, råder Wigert.

– Unn deg selv og huden din gode produkter som gir deg følelsen av litt «hverdagsluksus» – på den måten blir rutinen litt morsommere.
Sonja Wigert, skjønnhetsekspert og hudpleier

Naturlige ingredienser kan gi glød – også i vinter

At «du blir hva du spiser», er en velkjent påstand. Og ifølge hudeksperten bør vi tenke på samme måte når det gjelder hva vi smører utenpå huden.

– De viktigste ingrediensene man bør se etter i vinter, er gode oljer, som raps-, havre- eller nyperoseolje. Disse er rike på sunne fettsyrer, som bidrar til å tilføre huden fuktighet. I tillegg bør du fylle på rikelig med antioksidanter.
Sonja Wigert, skjønnhetsekspert og hudpleier

Det er også viktig å huske på at det ikke er én ingrediens alene som vil gi huden din glød, forteller Ulf Åkerstrøm, som er produktutvikler for Eir Scandinavia.

Han forteller at Eir Scandinavias produkter inneholder et utvalg av det beste naturen har å tilby. Tanken er at alle råvarene skal «jobbe» sammen for å holde huden din sunn og frisk gjennom hele året – selv i tøft nordisk klima.

– Ved å påføre ingredienser som blåbær og multer direkte på huden, absorberes antioksidantene raskere enn ved å spise masse bær, forklarer Åkerstrøm.

Les mer om ingrediensene i Eir hudpleieserie her

Her er ingrediensene ekspertene anbefaler:

Blåbær:

Blåbær er en naturlig del av manges kosthold, men også en viktig ingrediens i hudpleie. Blåbær er stappfulle av antioksidanter som kan bidra til å beskytte huden din.

Les mer om Eir Bueberry Cleanaser her

Multer:

Bæret er naturlig rikt på antioksidanter, som vitaminene A, C og E, som skal kunne bidra til å bygge opp og fornye huden.

Les mer om Eir Cloudberry Face Cream her

Nyperoseolje:

Olje fra nyperose har blitt en stadig mer populær ingrediens i hudpleieprodukter. Nyperose inneholder rikelig med omega 3- og 6 som skal bidra til å opprettholde fuktighet.

Les mer om Eir Rosehip serum her

Havre:

Oljen fra havre er rik på omega 3 og vitamin E som skal kunne berolige og hjelpe huden med å gjenvinne sin naturlige tekstur og mykhet. Havreolje skal ifølge ekspertene virke ekstra bra om vinteren, da huden ofte er tørr eller irritert.

Les mer om Eir Oat Cream her

Frisk luft

Kom deg ut i naturen og la huden puste. Ingen ting ser friskere ut enn en hud med roser i kinnene!

VGs journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.
© VG | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Dette er VG Partnerstudio

Bilde av Gard Steiro

I samarbeid med utvalgte annonsører utvikler VG Partnerstudio AS innhold av høy kvalitet, som publiseres på VGs plattformer.

Innholdet fra VG Partnerstudio merkes tydelig og med annonsørens logo, så leseren klart kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert sammen med en annonsør.

Aksjeselskapet VG Partnerstudio er et separat produksjonsselskap uten tilknytning til redaksjonen. Ingen i studioet jobber samtidig i redaksjonen i VG.

VGs samfunnsoppdrag og rolle som uavhengig redaksjonell gransker påvirkes derfor ikke av VG Partnerstudio.

Gard Steiro

Ans. redaktør og adm. direktør