Annonsørinnhold

Dette må du ikke gå glipp av på norgesferie

VG:

AP:

BT:

Aftenbladet:

FVN:

Adressa:

E24:

Water resources, Natural landscape, Cloud, Sky, Mountain, Lake, Highland, Bank, Terrain
Body of water, Cloud, Sky, Daytime, Light, Building, Window, Architecture, Lake
Water resources, Sky, Cloud, Atmosphere, Azure, Building, Dusk, Lake, Afterglow
Water, Cloud, Building, Boat, Sky, Mountain, Watercraft, Nature, Blue, House
Dog sled, Snow, Sky, Mountain, Carnivore, Tree

Selv om vi endelig kan reise som normalt igjen, er ikke tiden over for å oppleve hva Norge har å by på. SAS flyr til hele 17 norske destinasjoner, og her har vi samlet en rekke unike opplevelser i vårt langstrakte land.

Red sky at morning, Natural landscape, Cloud, Plant, Flower, Afterglow, Water, Dusk, Orange

Foto: SAS/Philip Gundersen

Coastal and oceanic landforms, Water, Cloud, Sky, Mountain, Watercraft, Lake, Boat, Watercourse, Bank

Tromsø

Foto: SAS/Philip Gundersen

Foto: SAS/Philip Gundersen

Tromsø

Flyr du til den arktiske hovedstaden, er det en god sjanse for at opplevelsene står i kø allerede under innflyvningen mot Tromsø. Turen er nydelig i klart vær, med rå natur som omkranser byen. Ankommer du når det er mørkt, kan det til og med hende du blir ønsket velkommen av et grønnskjær på himmelen – nemlig nordlyset.

En av dem som elsker Tromsø, er flyvertinne i SAS, Ragnhild Mofoss. Hun har gjennom jobben reist til utallige destinasjoner, men det er hjemme i Tromsø hun trives aller best.

– Tromsø har alt: Det er en kystby og universitetsby, med et rikt kulturliv. Samtidig har man kort vei til flott natur sommer som vinter, spesielt på Kvaløya. Denne perlen av en øy rett utenfor Tromsø har mange fine fjell og ellers flott turterreng for alle nivåer.
- Ragnhild Mofoss, flyvertinne i SAS -

Ragnhild Mofoss, flyvertinne i SAS (Foto: Philip Gundersen/SAS)

Street fashion, Chin, Hairstyle, Eye, Sky, Travel

Ta Fjellheisen for flott utsikt over Tromsø. Foto: Philip Gundersen/SAS

Sky, Window, Building, Tree, Cloud

Mydlandpølse hos den lille kiosken Raketten er ifølge Ragnhild Mofoss et must om man er i Tromsø.

En natt i det fri

Mofoss sitt beste tips til Tromsø-turen er å ta en natt ute i det fri.

– Sov i telt eller under åpen himmel. Tenn et bål i fjæra, og nyt solnedgangen eller midnattssola i Grøtfjorden på yttersiden av Kvaløya.


Reiser du til Tromsø på vinterstid, råder Mofoss deg til å komme deg litt ut av byen for å nyte nordlyset uten så mye lysforurensning. Og nei, du trenger ikke leie bil! Buss funker fint som fremkomstmiddel.

– Kjører du bil, anbefaler jeg å kjøre ut til Sommarøya, eller ta ferga til Vannøya og kjøre ut til fiskeværet Torsvåg. Er du heldig får du kanskje kjøpt fersk torsk eller kveite på veien, tipser Mofoss.

Reis til Tromsø med SAS - book billetter her!

Foto: Vegard Stien/Visit Tromsø, Kari Schibevaag/Visit Tromsø og Philip Gundersen/SAS

Coastal and oceanic landforms, Water, Cloud, Sky, Mountain, Watercraft, Lake, Boat, Watercourse, Bank
Cloud, Atmosphere, Sky, World, Green, Nature, Human, Lighting, Aurora, Water
Boats and boating--Equipment and supplies, Sports equipment, Water, Boat, Sky, Watercraft, Paddle, Cloud, Vehicle, Lake
Street fashion, Building, Window, Tree, Plant, Temple, House, Travel, Sunglasses, Leisure
Atmospheric phenomenon, Water, Sky, Atmosphere, Liquid, Moon, Fluid, Sunlight, Lake, Cloud

Morgenbad og sauna

Er du på Kvaløya, anbefaler hun også en tur til kafeen og den lille butikken Bryggejentene i bygda Ersfjordbotn. En tur hit kan for eksempel kombineres med en fjelltur opp til Nattmålsfjellet eller Buren.  

Er du av den mer urbane typen, kan du nyte en god frokost eller lunsj på Helmersen Delikatesser, som ligger i hjertet av Tromsø. Og kanskje tar du deg tid til et morgenbad med påfølgende sauna ved Pust midt i Tromsø havn?

– Jeg vil også anbefale å gå eller sykle deler av Tromsøya på langs, fra Prestvannet og sørover til Telegrafbukta, så rundt Sydspissen og tilbake mot byen.
- Ragnhild Mofoss, flyvertinne i SAS -

Ønsker du fantastisk utsikt over Tromsø, bør du ta Fjellheisen opp til Stor­stei­nen, 421 meter over havet. Vil du gå til topps, kan du følge sherpatrappene fra Fløyvegen.

Sist, men ikke minst, anbefaler Mofoss å besøke Tromsø Villmarkssenter.

– Dette er et utrolig kult sted som i tillegg til blant annet sledeturer med hund og nordlyssafari, også tilbyr overnatting. Her får man virkelig den autentiske villmarksopplevelsen!

Fleksibel og komfortabel reise

Ønsker du en ekstra behagelig reise, velg SAS Plus! Billettene kan både ombookes og refunderes, og du får i tillegg flere fordeler, blant annet tilgang til SAS lounge, fast track, mat og drikke ombord, priority boarding, priority baggage og ekstra EuroBonus-poeng.

Body of water, Tower block, Cloud, Sky, Building, Daytime, Nature, Sunlight


Water resources, Natural landscape, Tower block, Building, Skyscraper, Cloud, Sky, Blue, Dusk
Flower, Daytime, Photograph, Light, Nature, Infrastructure, Branch, Twig, Architecture, Building

OsloOslo

Hovedstaden er et populært reisemål og kan by på noe for alle, enten du er ute etter god mat, kulturopplevelser, flott natur, shopping eller historie.

Start dagen med en skikkelig god frokost, for eksempel på nabolagsrestauranten GRÅDI. Her finner du en nydelig frokostmeny med favoritter som eggs benedict, skagentoast og stabler med pannekaker midt på trendy Tøyen.

Residential area, Sky, Plant, Daytime, Window, Building, Azure, Neighbourhood

Vespa og Humla er verdt et besøk.


Water resources, Sky, Cloud, Atmosphere, Azure, Building, Dusk, Lake, Afterglow

Ekte helgeluksus

Vespa og Humla får du god kaffe og frokost på en fjøl. Det høres kanskje enkelt ut, men dette er ekte helgeluksus. Velg dine favoritter og få servert eggerøre, bacon, yoghurt med granola, frisk frukt og ferske croissanter, for å nevne noe. Her, midt i hjertet av Grünerløkka, får du også lunsj og pizza.

Kjøkkenet fokuserer på å bruke råvarer i sesong og har gode vegetariske valgmuligheter. Fra restauranten er det heller ikke langt til Akerselva, så hva med å ta en spasertur i mer landlige omgivelser oppover mot Nydalen etter maten?

Bildetekst 2

Foto: Getty Images/Visit Oslo

Bicycles--Equipment and supplies, Bicycle wheel, Sky, Daytime, Tire, Building, Window, Cloud
Natural landscape, Road surface, Sky, Cloud, Plant, Branch, Asphalt, Tree, Shade, Vegetation

Det nye Munch-museet byr ikke bare på kunst, men også god mat og fantastisk utsikt over Oslofjorden. Museet har flere spisesteder, blant annet Bistro tolvte. Når du først er i området, bør du også ta deg tid til å rusle langs vannkanten og mellom byggene på Munchs brygge mot Sørenga. Kanskje vil du også stikke innom flotte Deichman Bjørvika, eller teste ut en av de populære flytende badstuene i Oslofjorden?

Reis til Oslo med SAS - book billetter her!


Historie og trening

For skihistorie og et skikkelig adrenalinkick anbefales en tur til Holmenkollen. Her kan du først gå gjennom Skimuseet, før du avslutter med zipline ned fra toppen av hopptårnet. Morsomt for både store og små, og garantert kiling i magen! Er du lysten på en treningsøkt, kan du også benytte muligheten til å løpe i trappene.

Mer mat må til, men en lunsj på ærverdige Grand Café er mer enn bare en lunsj. Den ikoniske restauranten ble bygd i 1874, og veggene prydes av historiske kunstverk. Her kan du forvente store smaksopplevelser i unike omgivelser. Kafeen som i sin tid var stamstedet for blant andre Henrik Ibsen, Roald Amundsen, Knut Hamsun og Fridtjof Nansen, fikk i 2016 en skikkelig oppgradering. I dag fremstår den i ny drakt, men de historiske linjene er vel bevart.

Water resources, Natural landscape, Sky, Ecoregion, Light, Plant, Afterglow, Building, Dusk


Road surface, Sky, Plant, Cloud, Building, Window, Infrastructure, House, Tree, Neighbourhood
Sky, Mountain, Cloud, Nature, Highland, Slope, Building, Sunlight, Landscape

BergenBergen

Byen omkranset av de syv fjell er stor nok til å gi en følelse av at du kan gjemme deg vekk, men samtidig liten nok til at du enkelt finner frem. Yngvild Hjetland er vokst opp i Bergen. I løpet av studietiden bodde hun mange steder i verden, men det var ingen tvil om at det var i vestlandsbyen hun skulle bosette seg da hun skulle slå seg til ro.

– Bergen har alt, og naturen her er helt unik, med tilgang til både hav og fjell, sier Hjetland. Hun er bosatt i Åsane med fire barn og samboer. Som yngre jobbet hun i turistinformasjonen i Bergen, og hun har dermed god innsikt i alle mulighetene byen byr på.

– Det er utrolig mye å gjøre her, både gode shoppingmuligheter og mange hoteller å velge blant. Ønsker du opplevelsesferie kan du gjøre alt fra ribtur til å besøke Troldhaugen, som var hjemmet til Edvard Grieg.  
- Yngvild Hjetland -
People in nature, Human body, Water, Smile, Photograph, Blue, Azure, Building, Travel

Yngvild Hjetland

Outdoor recreation, Cloud, Sky, Plant, Mountain, Bedrock, Slope, Terrain

Er du av den sporty typen kan du ta trappene opp til Ulriken 643 moh.

Bergen byr på mange fotturer med flott utsikt mot byen.

People in nature, Natural landscape, Cloud, Sky, Plant, Mountain, Highland, Tree, Slope

Ny gondolbane

Hjetland trekker frem Fløyen som et must om du besøker Bergen for første gang.

– Det er en grunn til at det er en av Norges største turistattraksjoner. Ikke bare er det en flott utsikt fra toppen, du kan også gå ned i Sandviken og titte på den gamle bebyggelsen der.


I fjor åpnet den nye gondolbanen opp til Ulriken. På toppen finner du «Skyskraperen», Bergens høyestliggende restaurant. Her venter nordisk fine dining, og de ønsker alle velkomne, enten du kommer i tursko eller pensko. Er du i det spreke hjørnet, kan du ta trappene opp og gondolen ned - garantert en god treningsøkt!

Båttur ut i skjærgården er en annen anbefaling fra Hjetland. Og har du med barn, er både Akvariet og Vitensenteret VilVite å anbefale.

Reis til Bergen med SAS - book billetter her!


Water, Cloud, Building, Boat, Sky, Mountain, Watercraft, Nature, Blue, House
Water resources, Natural landscape, Cloud, Sky, Plant, Ecoregion, Afterglow, Nature, Highland

Bildetekst 2

Colonialen 44 er virkelig å anbefale, det samme med Bare, som kan smykke seg med en Michelinstjerne. For en ekstra god lunsj kan jeg anbefale Bergen Brunsj, eller Afternoon Tea på Hotel Opus. Uansett anbefaler jeg å gå for sjømat når du er i Bergen.

Reiser du i mai, kommer Hjetland med en sterk anbefaling om å få med seg Nattjazz eller Bergenfest.

– Da er det virkelig liv her. Ellers er desember også en kjempefin måned i Bergen, med både julemarked og pepperkakebyen. Jeg og mannen min har en årlig tradisjon i desember der vi bor en natt på hotell og nyter byen med god mat, julemarked, julegater og juleshopping, avslutter Hjetland.

Michelinrestaurant

Bergenseren er glad i gode matopplevelser, og der har Bergen mye å by på.

Moderne komfort

SAS har gjort store investeringer i nye fly og har nå en av Europas mest moderne flyflåter. Omlag halvparten av SAS sine avganger innenlands, går med Airbus A320neo. Dette flyet har 15-20% lavere drivstofforbruk sammenlignet med flyene det erstatter.


People in nature, Atmospheric phenomenon, Sky, Mountain, Cloud, Plant, Ecoregion, Happy, Highland, Travel

LofotenLofoten

Det er ikke uten grunn at Lofoten er et yndet reisemål for både nordmenn og utenlandske turister. Fotograf Ørjan Aslaksen er en av dem som falt pladask for øygruppa der spisse fjell skyter rett opp fra havet.

– Jeg ble rett og slett forelsket i naturen og stillheten der oppe. Så begynte jeg og noen kompiser å drømme, vi dro på visninger på noen hus, og nå har vi endt opp med å investere i vårt eget lille fristed. Vi jobber alle i filmbransjen, og utnytter rolige tider til å reise opp dit.

Aslaksen mener naturen er den viktigste grunnen til å besøke Lofoten.

– Det er mye bra i hele Norge, men Lofoten er i en egen liga. Der får du fire årstider på et kvarter. Om du vil oppleve det beste Norge har å by på naturmessig, er Lofoten “the place to be”.
- Ørjan Aslaksen, fotograf -
People in nature, Water resources, Sky, Cloud, Mountain, Shorts, Plant, Lake, Travel

Ørjan Aslaksen, Fotograf

People in nature, Natural landscape, Sky, Cloud, Water, Plant, Mountain, Flower, Ecoregion

Det er lett å roe ned i vakre Lofoten. Foto: Lofoten Cabin

Ørjan Aslaksen falt pladask første gang han besøkte Lofoten.
Foto: Lofoten Cabin

Water resources, Natural landscape, Cloud, Sky, Mountain, Plant, Building, Nature, Highland

Verdens beste kanelboller

Selv om Lofoten egner seg som reisemål hele året, anbefaler Aslaksen å reise i mai.

– Da er det ikke så mye folk der, det begynner å bli grønt, samtidig som du fortsatt kan finne snø på fjelltoppene.

Unstad strand er for mange kjent som et skikkelig surfeparadis, men den lille plassen huser også kafeen som ryktes å ha verdens beste kanelboller. Et annet insidertips fra Aslaksen er å stoppe på parkeringsplassen like etter Kåkernbrua på vei mot Reine og ta frem kikkerten.  

– Hvis du ser utover havet herfra, er det stor sjanse for å se spekkhoggere, for her er det ofte mye aktivitet.


Er det noe Lofoten har mye av, er det rorbuer. Disse var opprinnelig bygget for fiskerne, men huser nå turister fra hele verden. I tillegg til Solsiden kan du for eksempel sjekke ut Reine Rorbuer eller Nusfjord Arctic Resort.

For nydelig mat anbefales Kvitnes gård i Vesterålen. Dette er en skjult perle, der du får kortreist mat av ypperste kvalitet. Godt.no trillet faktisk en sekser på terningen da de besøkte plassen sommeren 2021.

Et Lofoten-besøk er ikke komplett uten en tur innom Børsen spiseri i Svolvær. Her serveres fersk skrei, lutefisk, boknafisk og tørrfisk, fisket og foredlet av den lokale fiskeren. Restauranten er innredet i ei gammel brygge fra 1828, og det er lagt stor vekt på å bevare det originale preget.

Reis til Lofoten med SAS - book billetter her!

Skjult perle

Det sjarmerende fiskeværet Ballstad er også verdt et besøk. Her kan du prøve fiskelykken på en skikkelig fiskeskøyte. Etterpå bør du ta turen innom Solsiden Lofoten. Den koselige restauranten tilbyr en nydelig meny, fantastisk atmosfære og en perfekt beliggenhet for å nyte et godt måltid på bryggekanten. Her kan du også overnatte i moderne rorbuleiligheter og designersuiter, og nyte en rolig ettermiddag med sauna og stamp. Er du av den mer eventyrlystne typen, tilbyr Solsiden utleie av kajakk og SUP. De hjelper deg også gjerne med å booke en fartsfylt rib-tur mellom de spektakulære fjellene og særegne holmene. Er du heldig kan du få et glimt av havørn også!


Body of water, Cloud, Sky, Daytime, Light, Building, Window, Architecture, Lake

TrondheimTrondheim

I Trondheim får du en herlig storbyfeeling, samtidig som du har gåavstand til det meste. En sterk anbefaling er å sjekke ut de ulike bydelene, blant annet sjarmerende Bakklandet. Her finner du koselige spisesteder, lokale småbutikker, fargerike småhus - og det er nesten bilfritt langs brosteinsgatene.

Lad batteriene på Britannia

Ønsker du en eksklusiv opplevelse, bør du ta turen til flotte Britannia Hotel, som første gang åpnet dørene i 1870. Få en god natts søvn før du nyter en lang og god frokost i Palmehaven. I hotellets egne spaanlegg kan du lade batteriene og velge blant en rekke ulike behandlinger.

Og som om ikke det var nok, kan du nyte en bedre middag i hotellets restaurant Speilsalen, som i 2020 mottok sin første Michelinstjerne.  

Ikoniske Britannia Hotel.

Gamle Bybro i Trondheim.

Se byen på en ny måte

Men Speilsalen er ikke den eneste restauranten i Trondheim med Michelinstjerne: Også Fagn og Credo har fått plass i den ettertraktede guiden.

Er du av den eventyrlystne typen som ønsker en opplevelse litt utenom det vanlige, bør du sjekke ut Trondheim Kajakk, som tilbyr kajakk eller SUP langs Nidelva. Dette er en unik mulighet til å se Trondheim på en ny måte, og du får se både Nidarosdomen, Gamle Bybro og Bryggene på nært hold.

Reis til Trondheim med SAS - book billetter her!

Til toppen

Produsert av Schibsted Partnerstudio for SAS

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2022 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)