Barnas beste sommerferie:

Her er årets nyheter i Dyreparken

Besøk Kaptein Sabeltanns Verden, som er større enn noen sinne, eller bo i en ekte safaricamp. Her er fire nye grunner til hvorfor du bør besøke Dyreparken i Kristiansand i sommer.


Produsert av VG Partnerstudio

1. Tidenes sjørøverfest

Når selveste Kaptein Sabeltann har 30-årsjubileum, slår Dyreparken på stortromma. «Den Sorte Dame» seiler over Grashavet for den 30. sesongen på rad, og du er invitert til den storslagne feiringen.

Kaptein Sabeltanns Verden er nå dobbelt så stor, med tre ganger så mange oplevelser. Kaptein Sabeltann har blant annet fått to nye hovedattraksjoner: Den Hemmelige Gullskatten og Grevens Forheksede Labyrint.

Kaptein Sabeltanns Smokarium er flyttet inn i et helt nytt hus, og Grevinnen har fått en helt ny brygge. Det legges også opp til et helt nytt seilas for skutene.

Se nyhetene i Kaptein Sabeltanns Verden her

2. Sjørøvernatt med Kaptein Sabeltann

I Kaptein Sabeltanns Verden er det mange opplevelser på dagtid, og på nattestid er det duket for en spektakulær oppsetning av Kaptein Sabeltann og Grusomme Gabriels skatt.

Showet fikk toppkarakterer i flere aviser i fjor, og blir igjen å se i Kjuttaviga i år.


OD1A3044.jpg

FIKK FEM OG SEKS: Publikum kan forvente et fantastisk show i Kjuttaviga. Mediene lot seg også begeistre med topp terningkast. Foto: Dyreparken
– Dette er en storslått oppsetning med flotte effekter, og det jeg kaller for «hakaslepp-scener», som folk vil snakke om når de går ut av parken om natten, sier Formoe.

Bestill billetter til den forrykende kveldsforestillingen her

– Målet er å overraske publikum. Jeg prøver å gi noe til alle – så både barn og voksne skal få en uforglemmelig opplevelse, sier han.

Årets oppsetning er en videreutvikling av det originale stykket fra 1990-tallet, men nå er det morsommere, mer spennende og enda mer spektakulært, ifølge Formoe.

– Det er et stort løft, og dette er den største oppsetningen vi har hatt noensinne, sier han.

Les mer om Kaptein Sabeltanns show her.

3. Eventyrlig overnatting

Få en helt unik overnattingsopplevelse sammen med familien din i Dyreparkens splitter nye Safaricamp.

I campen finner du 19 unike safaritelt, hvor dere kan drømme dere bort til savanner, stepper, jungel og tundra. Safaricampen ligger kun et steinkast unna inngangen til Dyreparken, og gjestene som bor der får benytte sin helt egne, ekslusive inngang til dyreparken.

Book overnatting i safaricampen her

Og Dyreparken har mange flere spennende overnattingssteder å by på. Merkevareansvarlig i Dyreparken, Elin Røinås, kan også avsløre at alle boende har egen inngang, hvor de kan gå inn en time før de andre besøkende.

– Som boende gjest får du unike opplevelser. Overnatter du for eksempel i Kardemomme by kan du snike deg opp om natten og besøke gauper og ulv i Nordens Villmark. I tillegg slipper du lange køer ved inngangen ved åpningstider, sier hun.

Hotellet

Med god utsikt og flotte fasiliteter, kan du få et fantastisk opphold med familien på Dyreparken Hotel.

– Hotellet ligger 50 meter fra inngangen til Dyreparken, og har utsikt til Abra Havn, Kaptein Sabeltanns Verden og Dyreparken. Alle rommene er nylig oppusset, og vi har fått flere rom med balkong. Her er det er lurt å bestille i god tid, sier Røinås.

Book overnatting på Dyreparken Hotel her

BO I PARKEN: Besøk Kardemomme by, og bo som Tobias, Camilla eller tante Sofie. Foot: Scanpix.

SØTE OG SMÅ: Husene du kan bo i hvis du overnatter i Kardemomme by er små og koselige. Foto: Dyreparken

STAS FOR HELE FAMILIEN: I disse husene kan du og familien faktisk overnatte. Foto: Dyreparken

KOSELIG INNENDØRS: Interiøret i Kardemomme by-husene er perfekt for en liten familie. Foto: Dyreparken.

SJØRØVERHOTELL I ABRA HAVN: Har du en liten sjørøver i familien, vil det være en ren drøm å bo som en ekte sjørøver i Kaptein Sabeltanns rike. Foto: Dyreparken.

BO I EVENTYRET: Her, i Kaptein Sabeltanns suite, kan du bo som en ekte sjørøverkonge. Foto: Dyreparken.

Kardemomme by

Er du ekstra glad i Egners verden, kan du og familien bo midt i den – i ett av de åtte overnattingshusene i Kardemomme by. Her våkner du opp til den deilige duften av nybakte boller fra bakeriet i byen. Du kan også bestille ferske bakevarer til frokost når du ankommer byen.

– Det er helt spesielt å bo her når parken er stengt og alle andre har dratt, sier Røinås.

Book overnatting i Kardemomme by her

Abra Havn

I Abra Havn får de besøkende nærkontakt med de kjente karakterene fra Kaptein Sabeltanns univers. Spesielt populært er det å spise frokost med sjørøverne.

– Her inntas frokosten på ekte sjørøvervis. Det innebærer blant annet mye bråk med bestikket.

Har du en liten sjørøverspire i familien, vil det være ekstra spesielt å bo her, når sjørøverne kommer seilende inn til Abra Havn på «Den Sorte Dame», for å vekke landsbyen klokken åtte om morgenen.

Book overnatting i Abra Havn her

4. Julius fyller 40 år

Apen Julius ble født i romjulen 1979, og varmet norske hjerter med sitt søte blikk og menneskelige manerer.

Nå er det snart 40 år siden, og hele 2019 vil Dyreparken markere fødselsåret hans.

Bli med og lad opp til den store bursdagsfeiringen til Julius

Julius og familien hans bor i en stor flokk i Apejungelen i Dyreparken. De klemmer mye og krangler litt, men stort sett hersker det fred og harmoni i sjimpanseflokken.

40-åringen er leder for de åtte andre sjimpansene i Dyreparken. Han retter mer oppmerksomhet mot mennesker enn sjimpanser flest. Dette kan ha noe med å gjøre at han vokste opp blant mennesker da han var liten.

Mange voksne husker nok Julius fra Barne-TV på begynnelsen av 1980-årene, hvor sangen «Her kommer Julius» ble en kjempehit.

Julis

Fakta om sjimpanser

Julius er ren vestafrikansk sjimpanse. Vestafrikansk sjimpanse er en underart av arten sjimpanse. Det er kun mellom 25.000 og 55.000 vestafrikanske sjimpanser igjen i hele verden, og dette er den nest mest truede underarten av sjimpanse i hele verden. Denne arten ønsker vi, sammen med mange andre, å bevare slik at de ikke dør ut. Vi ønsker nemlig å finne en vestafrikansk sjimpansehunn av samme art for paring. Fra Dyreparkens side er det ønskelig å innføre to hunner samtidig for å få dem lettere inn i flokken. Men innen den tid må vi utbedre dagens anlegg.

Foto: Dyreparken

VGs journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.
VG Partnerstudio
©2019 VG | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)