Småbarnsmamma Linnea Wagnerius har prøvd «alt» som finnes på markedet innen hudpleie. Etter et svangerskap med dårlig hud, fant hun en rimelig redning på apoteket.

Som kvinner flest er Linnea fra Asker opptatt av å holde huden sin ren og ung så lenge som mulig. Hun elsker å teste nye renseprodukter og deilige hudkremer, og har prøvd flere store, kjente merker innen hudpleie.

– Jeg har kjøpt produkter til flerfoldige tusen kroner tidligere, og det verste er at effekten ikke alltid har vært den beste.

Som mamma til to barn på syv og ett år, har hun ikke mange minutter daglig til egenpleie. Men den lille renserutinen morgen og kveld tar hun seg alltid tid til.

I 2018 gikk Linnea gravid, og var bekymret for at huden hennes ville ende slik som i forrige svangerskap – uren og kvisete.

– En venninne sa at jeg måtte gå på apoteket og få eksperthjelp. Det var der jeg ble anbefalt produktene fra Dr. Greve pharma, forteller hun.

Mange synes ofte det er vanskelig å finne produkter som passer for seg, og kanskje er det ord og ingredienser man ikke forstår effekten av. I serien fra Dr. Greve pharma er det enkelt å se hva de aktive ingrediensene er – og hva de gjør!

– Jeg har falt helt for skrubben, rensevannet og dagkremen i serien, sier Linnea.

Selv bruker Linnea, som er i 20-årene, kremene for normal og kombinert hud, men nå på vinteren har hun prøvd seg frem med kremene for tørrere hudtype.

– Skrubben føles så mild, så den kan jeg bruke flere ganger i uken. På morgenen «vasker jeg av natten» med micellar-rensevannet, før jeg smører på den deilige og rike dagkremen.

Hudpleie som funker

De ulike hudtypene har ulike kjennetegn og behov. Tørr hud trenger tilførsel av fett, mens en fet hud trenger tilførsel av fuktighet, men minimalt med fett.

– For at hudpleierutinen skal gi ønsket resultat, er det avgjørende å ta hensyn til disse forskjellene og velge produkter tilpasset sin hudtype, sier kjemiker og produktutvikler for Dr. Greve pharma, Mia Holden.

TESTER OG UTVIKLER: Kjemiker og produktutvikler for Dr. Greve pharma, Mia Holden. Foto: Orkla.

De nye, eksklusive produktene inneholder flere aktive ingredienser med dokumentert effekt.

Holden forteller at den effektive hudpleieserien er grundig testet og selges eksklusivt på apotek.

– Vi fokuserer på å gi deg akkurat det du trenger, og bruker smarte ingredienser som har flere virkninger.

Alle produktene i serien ligger på under tre hundre kroner, og vitner om at dyrt ikke nødvendigvis er best.

– Vi har også fokusert på kostnadseffektiv emballasje, som tuber og pumpeflasker, som både gir god effekt og god pris, sier Holden.

Serien har gjort underverker

Etter Linnea byttet til hudpleieserien fra Dr. Greve pharma, har hun merket stor forskjell på huden. Hun har fått tilbake den fine spensten hun hadde før første graviditet, og føler at huden har holdt seg stabil uten utbrudd siden hun begynte med serien.

– Jeg har brukt Dr. Greve pharma slavisk, og holdt meg til den samme serien. Det har gjort underverker, sier hun, og trekker spesielt frem at hun har fått en ekstra glød.

Linnea kjenner godt til merket, og har brukt Dr. Greve pharma i mange år, også på barna sine.

– Jeg vet at produktene er trygge, så jeg kjøpte hele hudpleieserien og prøvde den da jeg fant den på apoteket. Det var veldig enkelt å finne frem i produkthyllene, fordi alle ingredienser og virkningen av disse står på emballasjen!

Se en oversikt over produktene i serien, og finn riktig hudpleie for din hud:

Tørr hud

krem1.png

Dersom huden din føles matt, finporet eller stram, har du mest sannsynlig tørr hud. Det er ikke uvanlig at kvinner over 35 år føler at de har tørr hud i perioder. Årsaken til dette skyldes nedgangen i hudens egen oljeproduksjon. Denne produksjonen synker jevnt med årene, og jo eldre man blir, desto mer opplever man huden som tørr.

RIKE PRODUKTER FOR TØRR HUD: Spesielt på vinteren er det mange som sliter med tørr hud. Disse produktene kan redde deg. Foto: Dr. Greve pharma.

– Det er viktig å tilføre både fuktighet og fett til en tørr hud, og det anbefales derfor å bruke rike kremer og oljer. Det anbefales også å bruke renseprodukter som ikke tørker ut huden, sier Mia Holden.

En rik nattkrem kan også bidra til at huden holder riktig fuktighetsnivå.

NORMAL / KOMBINERT HUD

Normal hud kjennetegnes av en god balanse mellom fukt og fett, jevn og fin tekstur og en normal talgproduksjon. Huden er klar, med rosa tone og er samtidig myk. Selv om normal hud har relativ få problemer, er det fortsatt viktig å behandle den riktig. Beskytt huden mot sol og kulde, tilfør fuktighet og rens huden hver dag.

Med kombinert hud, er det vanligste å ha en kombinasjon av fet hud i t-sonen og normal til tørr hud i kinnene. For kombinert hud anbefales det derfor at man kombinerer produkter tilpasset de ulike hudtypene man har i ansiktet.

– Bruk gjerne en sebumregulerende fuktighetskrem i t-sonene og en krem tilpasset tørr hud i kinnene. Veksle også mellom dyptrengjørende og fuktighetsgivende renseprodukter, sier Holden.

MANN

Disse produktene er spesielt utviklet for mannen, som ofte har høy sebumproduksjon, tykkere hud og som kanskje barberer seg daglig. Rensegeléen rengjør effektivt uten å tørke ut huden. Kremen tilfører fuktighet uten å gjøre huden blank og beroliger huden etter barbering.


ANTI-AGE

krem.png

Fine linjer, ujevnheter og slappere hud er vanlige tegn på aldring. En dagkrem spesielt tilpasset anti-age vil aktivt jobbe med aldringstegn og gi huden din fuktigheten den trenger for å bevare gløden.

Dr. Greve pharma har utviklet en anti-age dagkrem med N-peptider og hydra-vital som bekjemper aldringstegn og gir fukt og glød til huden.

– Serumet inneholder flere typer hyaluronsyre som gir fuktighet, fasthet og elastisitet til huden, samtidig som hudens evne til å beholde og produsere hyaluronsyre stimuleres, forteller produktutvikler Mia Holden.

ALLE HUDTYPER

Disse produktene kan brukes av alle, og tilfører det lille ekstra til hudpleierutinen. Ansiktsskrubben gir en jevnere og glattere hud med naturlig glød, og micellarvannet tilfører ekstra fuktighet.

GOD RENS: Linnea sverger til micellar-rensevannet som passer for alle hudtyper. Det etterlater huden hennes fuktig etter rens. Foto: Schibsted Partnerstudio.

– Serumet inneholder vitamin C, en ingrediens med mange fordeler. Serumet gir en friskere og jevnere hudtone, samtidig som det bekjemper aldringstegn og tilfører fuktighet.

Til toppen

VG Partnerstudio

VGs journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.
VG Partnerstudio
©2020 VG | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)