Annonsørinnhold

Fornavn*

Etternavn

E-post*

Mobil*

Honda Jazz

Bestill prøvekjøring

Send

Vinteren er her! Med snø og kulde følger også en årlig utfordring: Nemlig hjulskift …

Produsert av VG Partnerstudio

På Furuset i Oslo ligger det som faktisk er Europas største dekkhotell. Og der, blant ti meter høye reoler med hjul, møter vi Dekkmann-ansatt og avdelingsleder Per Larsen – som har vært i firmaet de siste femten årene og i bilbransjen siden 1979. 

Mens vi står og snakker blant de mange tusen dekkene, ruller det inn en Mercedes E-klasse. Eieren har bestilt hjulskift og dekkhotell. Vi bestemmer oss for å bli med på dekkenes reise.

Men først: Hvorfor skal man egentlig «sjekke» dekkene sine inn på hotell?

– Det å bytte dekk har blitt langt mer avansert. For eksempel på grunn av nye, tekniske løsninger som bilens måling av lufttrykk. Skal man skal sørge for at trafikksikkerheten og komforten er på topp, er det viktig med rett kompetanse, sier Larsen.

– I tillegg til selve hjulskiftet får man med dekkhotell også en tilstandsrapport på dekkene. Dette gjør at vi kan komme med vår anbefaling til om du bør vurdere å gå til innkjøp av nye, sikrere dekk, legger han til.


Finn ditt nærmeste dekkhotell

teaser_image_skiftmed_dekkhotell.jpg

Må lagres riktig

Videre forteller Larsen at det er knyttet en del risiko til lagring av dekk. Nettopp derfor har enkelte borettslag og sameier regler for oppbevaring. Dekkene har også blitt vesentlig større og tyngre de siste årene, og mange sliter med å håndtere dem, i tillegg til at mange heller ikke har plass hjemme lenger.

– Dekk skal lagres riktig. Her har vi for eksempel et sprinkleranlegg som er strategisk plassert rundt om i lokalet for å redusere faren for at en brann skal spre seg.

Vurderer du nye dekk? Finn de som passer best til din bil.

Disse elbil-triksene bør du kunne

Vi nordmenn elsker elbilen høyere enn de fleste, men vet vi nok om hvordan den skal kjøres? Det er i hvert fall en god del ting du bør kjenne til for å sikre at eierskapet ditt blir så bra som mulig.

Derfor spurte vi Fredrik Stangeland om hans beste tips til hvordan du får mest ut av elbilen din.

Og ifølge selgeren er det mye rekkevidde å hente på fornuftig kjøring.


Skifte dekk selv eller dekkhotell? Se video under

Dette skjer med dekkene dine

4. Lagring

– Etter at dekkene er vasket, merkes de og legges til lagring. Da slipper du å tenke mer på dem før vi kontakter deg for hjulskift igjen. Noe som er verdt å tenke på er at hjul nå er langt større enn de var for bare få år siden. Det legger ytterligere føringer for hvordan det fungerer å lagre dem privat.

Nå er det kampanjepriser på vinter- og sommerdekk

1. Hjulskift

– Det første som skjer er at vi tar av hjulene som står på bilen og skifter til sesongens. Da sørger vi samtidig for å sjekke lufttrykket, slik at det er korrekt for akkurat dine dekk og din bil. Skulle vi oppdage skader gir vi selvfølgelig beskjed om det og kommer med forslag til utbedringer.

2. Inspeksjon

– Det er viktig for oss at kundene kjører med et hjulsett som er så bra og sikkert som mulig. Derfor sjekker vi alltid dekkets stand. Det er for eksempel ting som mønsterdybde, slitasje og hardhet på gummien. Med bakgrunn i dette kan vi da komme med en anbefaling om det er nødvendig med nye dekk. Dette tilbudet er selvfølgelig helt uforpliktende.

 3. Rengjøring

Hos Dekkmann vaskes dekk og felger enten i maskin eller for hånd – avhengig av hvilke dekk det er. Det er viktig at dekkene er ordentlig rengjort før de lagres for vinteren.

Men tilbake til E-klassen. For mens eieren av bilen sitter inne i resepsjonen og drikker en kopp kaffe, har en Dekkmann-ansatt startet på prosessen med å gjøre den klar for sesongen. Hvordan det forløper seg kan du se her:


HØYSESONG FOR DEKK: På Dekkmann Furuset, hvor de har Europas største dekkhotell, er det en travel tid i vente for Per Larsen (bildet) og hans kollegaer. Han anbefaler alle som måtte trenge hjelp til skift, inspeksjon og oppbevaring om å ta turen til en av Dekkmanns mange filialer rundt om i landet. Foto: VG PARTNERSTUDIO

VGs journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.
VG Partnerstudio
©2019 VG | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)
VGs journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.
VG Partnerstudio
©2019 VG | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)