Besøk Lalandia og kjenn suget i magen i den vanvittige sklien Turbo Racer. Kanskje frister det med en natt på årets store nyhet – eventyrlige LEGOLAND Castle Hotel?

Produsert av VG Partnerstudio

– Sydjylland har lenge vært et svært populært reisemål blant norske barnefamilier som besøker Danmark. LEGOLAND® Billund Resort og sensasjonelle LEGO® House er selvsagt store trekkplastre her, sier Nina Moland Andersen, Color Lines salgs- og markedssjef for Danmarkslinjene.

På barnas premisser

Fra Norge til Billund tar det bare noen timer – om du reiser med Color Lines hurtigferge SuperSpeed. Båten går både fra Larvik og Kristiansand og bruker henholdsvis 3 timer og 45 minutter og 3 timer og 15 minutter på overfarten.


STAS MED SUPERSPEED: Captain Kid spaserer rundt på skipet for å hilse på spente og ferieklare barn og voksne.

– SuperSpeed har sklier, klatrevegg og ballrom. Ekstra stas er det når Captain Kid stikker innom og lager mye liv og røre med sine kule «dansemoves», sier Silje Haarklau.

Hun har tatt med seg datteren Kamille (3) og hennes kompis Oskar (4) på en Danmarkstur.

Dobbelklikk for VGTV

Autoplay:

– Når vi reiser med Color Line SuperSpeed, slipper vi urolige barn i baksetet. Båtturen gir barna et avbrekk, hvor de kan boltre seg i lekerommet. Da går bilturen videre fra fergehavnen i Hirtshals til Legoland Billund Resort som en lek, sier småbarnsmammaen.

Et annet godt tips, ifølge småbarnsmoren, er å reservere sitteplass på fergen.

Bestill her: SuperSpeed tar deg til Danmark på bare noen få timer.

– I buffetrestauranten har du en fast sitteplass og kan forsyne deg med mat og drikke under overfarten. Her er utvalget av retter bredt og maten veldig god. I tillegg kan barna spise så mye softis de bare orker, sier hun.


Bo midt i smørøyet

– Det er ekstra attraktivt å bo i LEGOLAND® Holiday Village, Hotel LEGOLAND, Lalandia Feriehus og sist, men ikke minst - årets nyhet – LEGOLAND® Castle Hotel, sier salgs- og markedssjef på Color Lines Danmarkslinjer, Nina Moland Andersen.

– Her bor du i umiddelbar nærhet til alle attraksjonene. De flotte hotellene og hyttene her er blant Danmarks mest populære ferieboliger og blir fort utsolgt, sier hun.

Legoland® Castle Hotel er utelukkende for barnefamilier, fylt med magi og fengslende eventyr. Med både interaktive overraskelser, en stor utendørs lekeplass og innendørs lekeområde, er alt lagt til rette for uforglemmelige opplevelser. Hvert av rommene har et eget tema. Hva med å tilbringe natten i Prinsessens kongelige kammer? Eller la dere trollbinde i trollmannens magiske observatorium.

– Og om Legoland står på agendaen, gjør du lurt i å kjøpe pakketur gjennom Color Line, tipser markedssjefen.

Dobbelklikk for VGTV

Autoplay:
– Color Lines pakketurer til Legoland Billund Resort inkluderer to dager i Legoland for hele familien. Da slipper du lange køer ved inngangen. Bor dere i Lalandia Feriehus er også inngang til Lalandia Aquadome og Monky Tonky Land inkludert, sier Moland Andersen.

Les også: Dette kan du oppleve i LEGOLAND Billund Resort

– I tillegg finnes flust av morsomme aktiviteter for hele familien i nærheten av Billund. Åtte kommuner i Sydjylland kan by på spennende opplevelser som hvalsafari, dyrehagen Givskud Zoo, klatreparker, surfekurs eller deilig strandliv, minner Moland Andersen om.

Fra SuperSpeed legger til havn i Hirtshals til du parkerer bilen i Billund, går det i underkant av tre timer. Avstandene i Danmark er relativt korte, og det går raskt å kjøre sørover på de gode hovedveiene. Artikkelforfatteren erfarte at barna hadde godt av et pust i pakken etter all herjingen på skipet.

Hva venter du på? Bestill ferien her

Legoland fylte 50 år i fjor

Opplevelsesparken Legoland åpnet portene for første gang i 1968, og har siden den gang hatt godt over 50 millioner besøkende. Hvert eneste år legger 1,7 millioner ferien til opplevelsesparken i Billund, mange av dem er nordmenn.

Parken sør i Danmark kan, ved siden av å være verdens første og største Legoland, nemlig skilte med hele 55 ulike attraksjoner.

– Her finner du garantert aktiviteter, berg- og-dal-baner og karuseller som både du og poden vil elske. Legoland er i dag mye mer enn bare miniatyrbygningene mange kanskje husker fra egen barndom, sier Thomas Bruhn, salgs- og markedssjef i Legoland. Han tipser om at du bør sette av flere dager til å utforske alt familieparken har å by på.

– I dag er Legoland enormt – og du rekker ikke over alt på bare én dag. I høysesongen må du også regne med en del kø, så én dag i parken kan fort bli knapt, sier han.

Vil du også prøve nyheten Turbo Racer? Bestill ferien her

De beste ferietipsene

1. Er du redd årets familieferie til LEGOLAND kan gå hardt utover lommeboka? Color Line sitt pakketilbud inkluderer båtreise, overnatting og inngang til den populære parken.

2. Bestiller du opphold i LEGOLAND® Billund Resort gjennom Color Line får du 2 dagers inngang til LEGOLAND.

3. «Be Happy Pass» er helt gratis, og du får det når du bestiller overnatting i Legoland Billund Resort gjennom Color Line. Med dette kortet får familien gode tilbud på spennende opplevelser, og dermed enda mer ferie for pengene.

4. Ønsker du ubegrenset tilgang til alle opplevelsene i LEGOLAND Billund Resort, kan du kjøpe «Resort pass» som gir fri adgang til LEGOLAND, Lalandia, Aquadome TM, Monkey Tonkey Land og GIVSKUD ZOO under oppholdet ditt.

5. Til sommeren kan du, med «Be happy Pass 2019» for eksempel besøke dyreparken i Givskud Zoo, like utenfor Billund, der du kan hjelpe dyrepasserne med å mate nesehorn og andre eksotiske dyr.

De beste ferietipsene

1. Er du redd årets familieferie til LEGOLAND kan gå hardt utover lommeboka? Color Line sitt pakketilbud inkluderer båtreise, overnatting og inngang til LEGOLAND.

2. Bestiller du opphold i LEGOLAND Billund Resort gjennom Color Line får du 2 dagers inngang til LEGOLAND.

3. «Be Happy Pass» er helt gratis, og du får det når du bestiller overnatting i LEGOLAND Billund Resort gjennom Color Line. Med dette kortet får familien gode tilbud på spennende opplevelser, og dermed enda mer ferie pengene.

4. Ønsker du ubegrenset tilgang til alle opplevelsene i Legoland Billund Resort, kan du kjøpe «Resort pass» som gir fri adgang til LEGOLAND, Lalandia, Aquadome TM, Monkey Tonkey Land og GIVSKUD ZOO under oppholdet ditt.

5. Til sommeren kan du, med «Be happy Pass 2019» for eksempel besøke dyreparken i Givskud Zoo, like utenfor Billund, der du kan være med å hjelpe dyrepasserne med å mate nesehorn og andre eksotiske dyr.

Populær attraksjon

Ninjago World, som åpnet i 2016, er Legolands hittil største satsning – med en prislapp på 85 millioner danske kroner. Her kan du boltre deg i ninjaenes verden, blant 5000 kvadratmeter med morsomme aktiviteter og 1,5 tonn legoklosser. Test ninjaferdighetene dine i laserlabyrinten, tren på smidighet i klatreveggen, eller slåss mot ninjaer og sank poeng i «Ninjago The Ride».

For fireåringen Elmer var «Lloyds laser-labyrint» en soleklar favoritt.

NINJA-FAN: Elmer (4) Storkoste seg i «Ninjago World» i Legoland. Foto: VG Partnerstudio

Han ålte seg under, over og mellom 30 grønne laserstråler i en mørk tunnel, og vant overlegent over mamma og pappa, gang på gang.

– Kan jeg prøve mer? Vær så, vær så snill, sier Elmer.

Les mer: Opplev fantastiske Legoland

Verdens eneste LEGO® House

Midt i Billund sentrum, kun en liten spasertur fra Legoland, finner du Lego House, som åpnet med brask og bram i september 2017.

Huset kan friste med 25 millioner klosser og 12 000 kvadratmeter med opplevelser og aktiviteter for hele familien.

Lego House er delt inn i forskjellige farge-soner, som utfordrer både deg og barna på ulike måter. Her kan du bryne deg på alt fra kognitiv og logisk tenkning til lek med fokus på følelser og fantasi.

COLOR LINE + LEGOLAND: Bestill ferien her

– Det kommer ikke til å åpne lignende konsepter andre steder i verden. Vil du besøke Lego House, må du ta turen hit til Billund, sier Willy Christensen, markedssjef, Lego House.

Dyktige pedagoger har vært med på å utvikle de ulike sonene i huset, og tanken er at alle skal lære noe av besøket.


– Det er helt rått her

– Jeg er usikker på om det er jeg eller guttene som har det mest gøy akkurat nå. Det er helt rått, sier Linus Ågren, som har tilbrakt godt og vel fem timer blant 25 millioner Lego-klosser.

Elmer (4) og pappa, Linus, er i fyr og flamme i den blå sonen. Her tester de tyngdekraftens lov ved å konstruere egne racerbiler - og prøver å vinne over andre gjester på de ulike bilbanene.

Blir du sulten under besøket, kan du ta turen ned i første etasje. Der ligger en fantastisk restaurant både barn og voksne vil elske.

– Hæ? Skal vi bygge en figur i Lego?

Artikkelforfatteren prøver å forstå det som blir forklart av personalet i restauranten.

Og det er like sprøtt som det høres ut. Små og store i familien Ågren bygger bestillinger med legoklosser, skanner figuren, og følger med på tilberedningen ved hjelp av en animasjonsfilm på skjermen ved bordet.

SERVITØRENE: Elmer får lunsjen servert av roboter i Lego House. Foto: VG Partnerstudio

– Hvem er det egentlig som lager maten vår? Er det roboter helt på ekte? undrer fireåringene.

Det tar ikke lang tid før maten er klar, og bestillingen sendes på et rullebånd fra kjøkkenet og ned til robotene, som deler ut til sultne fireåringer og måpende foreldre, i tur og orden.

Og maten? Den gjemmer seg selvsagt inni gigantiske legoklosser.

SKULPTURER: Det er fascinerende å se hva man kan bygge av LEGO. Foto: LEGO HOUSE

Skjermbilde 2019-04-20 kl. 12.14.35.png
VGs journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.
VG Partnerstudio
©2019 VG | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)