Annonsørinnhold

Coca-Cola fester korkene:

Derfor sitter den fast

Nå kommer alle flasker Coca-Cola produserer i Norge til å få nye korker, men hvorfor? Her får du vite alt du trenger om de nye festekorkene, og hvordan de fungerer.

– I Coca-Cola er vi opptatt av at all emballasje vi selger skal havne der det hører hjemme – i panteautomaten. Vi vil ikke at noe skal havne på avveie, og det å feste korken til flasken er et av mange tiltak som kan bidra til dette, sier kommunikasjonsdirektør i Coca-Cola, Inger Marie Ingdahl.

Smile, Shoulder, Sleeve, Gesture

ET AV FLERE TILTAK: Kommunikasjonsdirektør Inger Marie Ingdahl forteller at Coca-Cola ville være tidlig ute med å innfri EU-direktivet for engangsartikler som trer i kraft i 2024.

I 2024 kommer det et EU-direktiv for engangsartikler av plast. Det krever at alle engangsflasker skal ha korker som er festet. Ingdahl forteller at Coca-Cola ville gjøre dette så raskt som mulig, men innen 2024 må også alle andre ha gjort denne endringen.

De fleste nordmenn er allerede flinke til å pante, og med korken på. Ja, faktisk panter nordmenn over 90 prosent av flaskene de kjøper.

– Det er likevel sånn at én kork på avveie er én for mye. Med de nye festekorkene vil enda færre korker mistes, kastes eller glemmes før panting, påpeker Ingdahl.

I tillegg til at det skal mer til for at de nye korkene havner i naturen, reduserer de selskapets forbruk av fossil plast med 270 tonn i året. Dette har også vært et viktig mål i arbeidet med utformingen av den nye korkløsningen.
Er mistede korker egentlig et problem?

Slik fungerer den nye korken

I starten kan det være litt uvant, men intensjonen er enkel: Korken skal bli værende på flasken. Bare vri den opp og vipp korken bakover. La den klikke på plass, og nyt. Skru på igjen før du panter. Drikken smaker akkurat som før.

Coca-Cola har et mål om å samle inn all emballasje de selger innen 2030, en strategi de kaller World Without Waste. De nye festekorkene er et av flere tiltak som skal sørge for at mindre plast havner på avveie.

Her i Norge er de på god vei, godt hjulpet av at nordmenn er så gode på panting. Nettopp panting er måten enkeltpersoner kan bidra til en mer sirkulær verdikjede, der plasten som samles inn kan brukes igjen og igjen.

Mindre plast på avveie

– I flere land jobbes det med å utvikle ulike gjenbruksløsninger, og vi utforsker hele tiden nye måter å tilby drikkene våre på. Et annet viktig tiltak her i Norge er at Coca-Cola i fjor gikk over til å lage alle våre drikkeflasker av resirkulert plast. Det vil si at 90 prosent av plasten som ble brukt i Norge i 2021 var resirkulert, avslutter Ingdahl.

Sjekk hvordan det gikk da vi tok den nye flasken med ut på gaten

Plastic bottle, Liquid, Fluid, Drink

Til toppen

Produsert av Schibsted Partnerstudio for
Coca-Cola Company

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2022 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)