Annonsørinnhold

Selma (25) og Aise (22): 

– Er det fordi vi ikke skal kaste plast i havet?

Jon (52): 

– Smaker akkurat som før!

Coca-Cola fester korkene: 

Nå blir den nesten umulig å miste

«Vri, vipp og klikk» skal straks bli den nye hverdagen til norske brusdrikkere. Nå festes nemlig korkene til flaskene, for at enda mindre plast skal komme på avveie.

Fra september vil flaskene Coca-Cola produserer i Norge få nye korker – deriblant Coca-Cola, Fanta og Sprite. Korkene er festet til flaskene slik at de blir hengende fast også etter åpning.

Hvorfor?

Nordmenn er helt i verdenstoppen når det gjelder panting og de aller fleste er også flinke til å pante med korken på. Med de nye festekorkene vil enda færre korker mistes, kastes eller glemmes.

Samtidig reduseres plastforbruket med 270 tonn i året.

Men hva tenker det norske folk om at korken sitter fast? Vi tok med flaskene ut på gata for å få folks reaksjoner.

Se reaksjonene her

Åse Berit (76): 

– Den henger fast, det er eneste forskjellen!

Armin (20): 

– Okey, den åpner bra!

Coca-Cola er den første store brusaktøren i Norge som introduserer festede korker på plastflaskene sine.

Kommunikasjonsdirektør Inger Marie Ingdahl forteller at Coca-Cola er opptatt av at all emballasje de selger skal havne der den hører hjemme – i panteautomaten.
Coca-Cola først i Norge

ET AV FLERE TILTAK: Kommunikasjonsdirektør Inger Marie Ingdahl forteller at Coca-Cola med denne endringen innfrir EU-direktivet for engangsartikler som trer i kraft i 2024.

– Vi vil ikke at noe skal havne på avveie, og det å feste korken til flasken er et av mange tiltak som kan bidra til dette. Én kork på avveie er nemlig én for mye, sier hun.

I 2024 kommer EU-direktivet for engangsartikler som krever at alle engangsflasker har korkene festet til seg. Coca-Cola ønsker å gjøre dette så raskt som mulig, men innen 2024 må også alle andre ha gjort denne endringen.
Slik fungerer den nye korken

Smile, Shoulder, Sleeve, Gesture

1.

Du eller noen du kjenner har helt sikkert opplevd å miste korken og tenkt: Søren, nå må jeg drikke opp raskere enn jeg hadde sett for meg. Med den nye festekorken elimineres problemet med forsvunne korker.
Tre umiddelbare fordeler

2. Se, bare én hånd

Den nye festekorken gjør det mulig å bruke bare én hånd under hele brusdrikkingen. Korken henger jo på uansett!

Font
Black, Gesture, Finger, Thumb, Font

3. Panting blir enda lettere

Det er få land hvor det er lagt så til rette for at man kan pante brukte flasker som her i Norge – og korken skal alltid følge med. De fleste er flinke til dette, og nå blir det enda lettere siden den er festet til flasken. Husk å skru den ordentlig på før du sender den inn i panteautomaten.

Material property, Font, Oval

Korken forsvinner ikke lenger

Til toppen

Produsert av Schibsted Partnerstudio for
Coca-Cola Company

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2022 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)