Annonsørinnhold

CK_Sogndal_toppbilde-1.jpg
CK_Sogndal_toppbilde-2.jpg
CK_Sogndal_bildetilsitat-1.jpg

Å kjøre langs Norges lengste og dypeste fjord er et fantastisk syn i seg selv. Men kjører du helt til endes i en av fjordens mange armer, kan du oppleve Norge på sitt aller vakreste og villeste.

Vestlandet er stedet for de spektakulære opplevelsene i sommerUtforsk Vestlandet i sommer

(Bergen - Sognefjellet): Det er blå himmel og gradestokken er langt opp på 20-tallet når Rickard Sidetun (37), Malin Karlsson (36) og Felix Sidetun (10) nærmer seg ett av høydepunktet for bilferien. De er bare en snau time unna Nigardsbreen i Luster kommune, hvor de skal spenne på seg brodder og tråkke seg oppover en vaskeekte isbre.

De har allerede lagt bak seg en nydelig tur, nordover fra Bergen og innover langs Sognefjordens kriker og kroker. Og etter besøket i Breheimen skal de videre til rutens endelige mål: Sognefjellet.

Rickard er sjåfør, mens Malin og Felix titter ut av bilruta og leter etter fosser. Og dem er det nok av på langs de kronglete fjordveiene som er omringet av spisse fjell, noen av dem med en liten hatt av snø på toppen. 

– Se, der er det én til, Felix, bryter det ut fra Malin.

På Circle K sine sommersider kan du få flere gode reisetips.


Rickard (37)

Malin (36)

Felix (10)

Bilferie er frihet: Familien, som er bosatt på Østlandet, drar mye på bilferie. Malin og Rickard er opprinnelig fra Karlstad i Sverige og reiser mye dit. De har også reist tur-retur Lofoten med bil to ganger for å besøke slekt. Første gang da Felix var fem år. 

– Det som er så deilig med bilferie er kontrollen man har. Vi kan kjøre dit vi vil og ta pause der vi vil. Man er veldig fri, sier Rickard. 

Planlegg ferien din med Circle K sin nye reiseplanlegger her.
Klatreetappen: Familien hadde en overnatting i går, og sto opp tidlig i dag for å begynne utflukten. De la inn en pause på Circle K Sogndal for å handle inn litt sunn mat til turen og fylle opp kaffekoppen.

Klare til dyst tar de fatt på stigningen opp mot Nigardsbreen, en brearm av Jostedalsbreen. Malin, Rickard og Felix skal på brevandring. Etter en liten times kjøring åpner fjellene seg plutselig, og breen kommer til syne i det fjerne.

– Wow, jeg visste ikke at Norge kunne være så fint, sier Felix.

Veien videre

Veien mot Nigardsbreen går fra Sogndal, forbi tettstedet Gaupne og oppover Jostedalen langs elven Jostedøla.

«Det ser så nært ut» sier Rickard da familien møter guidene Kuba og Darja fra turselskapet Icetroll ved Breheimsenteret. Men det er mye lengre enn det ser ut til. Først legger familien ut på en kajakktur over det iskalde Nigardsbrevatnet. Den nydelige padleturen tar rundt en halvtime, og etter det venter en times gåtur opp gjennom dalen med skyhøye fjell på begge sider. 

Elven som renner fra breen til vannet har blitt så stor at den må krysses flere ganger på nervepirrende hengebruer og plankebruer. 

– Det er skikkelig overveldende, dette. Det er nesten vanskelig å ta inn alt, sier Malin mens hun ser seg rundt i denne levende dalen. 

Besøk Circle K i sommer og svar riktig på spørsmål for å vinne fine premier

LAST NED "STEMPELJAKTEN"

jakt_app.png

Vinn gratis is og drikke

Mens guiden Kuba hakker ut en trapp i isbreen, får Rickard, Malin og Felix lov til å gå inn i en hule som har oppstått mellom breen og bakken. Hulen er knallblå og det drypper fra hele taket. Når trappen er ferdig spenner familien og guidene på seg stropper, seler og pigger under skoene. Så er det bare å stole på utstyret.

– For en rar følelse. Jeg har aldri kjent et sånt underlag før. Og så unaturlig det kjennes ut å skulle gå rett opp og rett ned når man går på is, sier Rickard.

Familien får stå ved massive hull og sprekker i isen, og drikker vann rett fra små bekker oppå breen. Kontrastene er store. Her er det isbre, sol, fjell og vann – alt på samme sted. 

Få flere sommertips på Circle K sine sommersider.


0
– Det er ganske spesielt med en massiv isbre under føttene og 25 grader og blå himmel over hodet, sier Malin Karlsson

Brevandring har gjort familien slitne, og Rickard, Malin og Felix kjører tilbake til Sogndal, hvor de skal overnatte. Men før det svipper de innom den koselige Circle K-stasjonen i Sogndal for å kjøpe seg en velfortjent is, få i seg litt mat og drikke og fylle drivstoff på bilen.

Circle K Sogndal ligger lagelig til, omringet av fjell og fjord. Når familien går inn dørene til stasjonen blir de møtt av lukten av nystekte boller og to ansatte bak disken som smiler bredt og sier «hei hei!».

Det strømmer folk inn og ut av dørene – et vanlig syn den siste tiden, forteller stasjonssjef Eirik Trontveit. 

– Det er gøy når det er god kok her inne, og det har vært veldig bra med trafikk her nå de siste 14 dagene. Det er veldig mange turister innom og tar seg en liten pause før de skal videre opp på Sognefjellet eller etter de har vært der. 

– Vi har en ganske unik beliggenhet her. Du skal ikke kjøre så veldig langt i verken den ene eller andre retningen før det blir ganske spektakulært.

Eirik skryter veldig av sine ansatte. Han setter kundeservice høyt, og det merkes. De er hyggelige og imøtekommende, og deler mer enn gjerne av sin lokalkunnskap. 

– To ting kan jeg alltid garantere: utmerket service og upåklagelig renhold, konstaterer mannen som har drevet stasjonen i 11 år.

Lidenskapelig: – I dag tidlig sto jeg opp halv fem for å spyle uteområdet og vaske vindu. Da var det bare meg, fuglene og 14 varmegrader. Da koser jeg meg, sier den smilende stasjonssjefen.


CK_Sogndal_Slideshow-1 1.jpg
CK_Sogndal_Slideshow-3.jpg
CK_sogndal_Slideshow-5.jpg

– Med årene har stasjonen blitt en av landets største, både i areal og antall besøkende. Det er viktig for oss at vi har gode fasiliteter ute og inne, slik at de som ønsker det kan få tatt seg en pause på veien, sier stasjonssjefen.

Eirik Trontveits beste lokaltips

Eirik involverer de lokalkjente medarbeiderne sine når han kommer med sine beste tips. Sogndal er fjell, blir de enige om, og spesielt anbefaler de turer til Hesteggi og Storehaugen. Der får du den beste utsikten over Sogndal.

På Storehaugen er det faktisk et område for terrengsykling også, så hvis du er heldig kan du se noen ganske kule scener når syklistene suser nedover fjellsiden.

Her kan du få tips om flere lokale perler langs veien


– Vi blir jo bitt av basillen hver gang vi tar bilferie. Det er frihet hele veien. Man tenker liksom så mye på å reise utenlands, men glemmer av hvor mange muligheter man faktisk har i eget land, sier en fornøyd Malin. 

Felix er også positivt overrasket: 

– Dette var mye kulere enn jeg trodde det skulle bli. Det beste var isbreen og hengebroen over elven vi måtte krysse før vi kom dit. Den var skummel.

Familien er full av varme ord om opplevelsen så langt, og ser fram til å kjøre videre mot Sognefjellet etter en god natts søvn.


Før de sier seg fornøyd med dagen tar familien seg en liten spasertur i på Fjordstien som ligger like ved Circle K-stasjonen, mens de oppsummerer bilferien så langt.

Besøk Circle K i sommer og svar riktig på spørsmål for å vinne fine premier

LAST NED "STEMPELJAKTEN"

jakt_app.png

Vinn gratis is og drikke

De beste tipsene på veien:

1. Høyanger

Sett fartsrekord i vannsklien på badelandet eller ta en fottur i det flotte Bergefjellet.

Produsert av Schibsted Partnerstudio for Circle K

Til toppen

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2020 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)