Annonsørinnhold

Kristiansand-30-1.jpg
Kristiansand-3.jpg
CK_Sorlandet_toppbilde-4.jpg
Kristiansand-2.jpg

Bilferie til Sørlandet er supert for barnefamilier, og i Kristiansand ligger den perfekte badeferien bare en kort båttur unna. Langs E18 sørover fra Oslo kan du også besøke Norges nyeste og største Circle K-stasjon.

Denne bilturen byr på Norges største Circle K og Sørlandets kanskje fineste strand


Utforsk Sørlandet i sommer

(Drammen - Stavanger): – Jeg synes bilferie er kjempegøy, for da kan vi stoppe der vi vil og når vi vil. Vi kan gå på do når vi må, og vi slipper å stresse med å rekke noe. Og så kan vi ha masse gøy i bilen på veien, sier Kristin (10). 

Hun er nest eldst i en søskenflokk på fire. Foreldrene Hedda Kolle Bøhmer (42) og Einar Bøhmer (52) har planen klar: biltur fra Drammen og nedover Sørlandet mot Kristiansand på badeferie. 

På veien skal de sjekke ut den splitter nye Circle K-stasjonen i Bamble.

Flere gode reisetips finner du på Circle K sine sommersider.

Einar (52)

Erik (1)

Hedda (42)

Einar (8)

Kristin (10)

Knut (13)

Norge perfekt for bilferie: Familien Kolle Bøhmer har feriert mye i Norge. De har hytte ved sjøen, som de ofte drar til om sommeren, og de leier gjerne også hytte på fjellet. 

– Norge er veldig godt egnet for bilferie, for vi har så utrolig stor variasjon i terreng her. Noen ganger er man bare en 5-6 timers biltur mellom gode skiforhold på fjellet og nydelige badeforhold i den sørlandske skjærgården, sier pappa Einar.– Jeg prøver å formidle det til barna – at vi er veldig heldige som får oppleve alt dette i ett og samme land.

På veien til den sørlandske skjærgården legger de inn et stopp på helt nye Circle K E18 Bamble, som åpnet 3. juli

DEN GODE PAUSEN

Noe for alle: – Her var det veldig innbydende. Skikkelig fint, og store og rene toaletter med stellebord. Det er skikkelig praktisk når man reiser med små barn, sier Hedda.

Barna springer til alle kanter når de kommer inn dørene. Men lyden av stemmene deres gjaller i veggene på stasjonen: «De har taco!», «Åh! Slush med kullsyre», «Jeg vil ha hamburger!»

– Dette er jo neste generasjons Circle K, med masse mat, hurtigladere og et friskt utseende. Denne kommer til å bli et bra stopp for folk, sier Einar. 

Finn flere gode stoppesteder i Circle K sin nye reiseplanlegger.

Haukedal har virkelig gått gradene. Fra deltidsansatt i 2004 til å bli stasjonssjef for Norges største Circle K, 16 år senere. 

– Det er stort og skremmende på samme tid, men det er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg har gått Circle K sitt talentprogram, og målet var å kapre lederstillingen på den nye Bamble-stasjonen. 

Hun elsker jobben sin, spesielt når det er mye folk på stasjonen.

– Kundemøtet er det beste jeg vet. Det ene minuttet står jeg der og ler med kundene, andre tider plastrer jeg barn eller hjelper eldre inn døra. Det er så givende, sier den smørblide stasjonssjefen.

Kristiansand-8.jpg
Kristiansand-7.jpg
Kristiansand-6.jpg

– Denne stasjonen er det naturlige stoppestedet mellom Oslo og Kristiansand. Vi er Norges største stasjon, og har alt fra park og lekeplass til et enormt matutvalg og en drøss hurtigladere, sier stasjonssjef Lindy Haukedal.


Lindy Haukedals beste lokaltips

Haukedal, som er født og oppvokst i Bamble, er full av lovord om hjemtraktene sine: her finner man de dypeste skogene og den flotteste skjærgården. Man trenger ikke syden når man har Bamble. 

Til besøkende har hun følgende tips: Rognstranda. Her er det både nydelig sandstrand og flotte svaberg på samme sted, i tillegg til at det faktisk er gode sanitæranlegg og butikk. 

Her kan du få tips om flere lokale perler langs veien


Eldstemann Knut (13) gleder seg mest til de kommer fram, og er ikke i tvil om hva som er den beste sommeraktiviteten.

– Jeg elsker å bade, og spesielt hoppe og trikse. Jeg både stuper, tar backflip og dødser, forteller den sprudlende 13-åringen.

God stemning i bilen: Familien vet hvordan de koser seg i bilen. Einar (8) leser bok og Kristin (10) forsvinner inn i øreproppene sine. Men av og til blir hele familien med, forteller Hedda. 

– Vi har en nynnelek, hvor vi nynner en melodi og så er det førstemann å gjette hvilken melodi det er.

Besøk Circle K i sommer og svar riktig på spørsmål for å vinne fine premier

LAST NED "STEMPELJAKTEN"

jakt_app.png

Vinn gratis is og drikke

Veien videre

Fra Bamble går veien videre sørover langs E18. Det er enkelt å legge inn avstikkere til kystperler som Kragerø og Risør, eller følge veien helt ned til Kristiansand. 


Skjærgårdstur med «Badebåten»: Etter en overnatting i Kristiansand skal familien ut i båt. De skal ta MS Bragdøya, «Badebåten» på folkemunne ut til flere øyer utenfor kysten. Øyene kan skilte med fantastiske bademuligheter og slående landskap.

– På Bragdøya kan man kan følge stien opp bak sjøbuene. Da kommer du opp i et skikkelig kulturlandskap. Og det er faktisk villsau der også, forteller Geir, som er skipper på båten


MS Bragdøya ankommer øya den er oppkalt etter, og familien haster bort til badebukta som er omkranset av rødmalte båthus, rorbuer og skog. Noen er ute i robåter, andre hopper fra flytebryggen. 

– Fy søren så fint det er her. Og bare en så kort båttur fra byen, sier Hedda.

Guttene går i gang med å spille strandtennis, mens Kristin hjelper pappa Einar å blåse opp en stor badering, en hai og hovedattraksjonen: en diger, oppblåsbar flamingo med plass til hele familien.

– Jeg elsker sånne flamingoer. De er så utrolig fine og morsomme, sier Kristin. 

Når den rosa flytefuglen er på vannet flokker familien seg rundt og oppå den, og kampen om tronen er i gang.

0
– På bilferie får vi sett landet på en ny måte, og ikke minst hvordan landet vårt forandrer seg underveis på turen, sier Einar med Erik (1) på armen.


Etter en badeøkt og en god piknik er det på tide å ta Badebåten videre. Måkene skriker og det blåser friskt i håret når pappa Einar peker og kommenterer:

– Jeg synes det er spennende å se at både industrien og det dagligdagse ligger så tett opp til det idylliske. Det ser man ikke så mange andre steder. 

Familien ankommer etter hvert Dvergsøya, hvor skipper Geir kan informere om at kronprinsparet har et landsted. De følger en grønn og vakker sti opp til en liten høyde, hvor de kjøper iskrem hos den koselige kiosken. 

Få flere sommertips på Circle K sine sommersider.

– Hæ, hvordan kom du på den setningen, spør Kristin.

Så suser familien av gårde ut av Kristiansand og inn på E39 i retning turens endestopp: Stavanger. Og Einar junior er ikke i tvil: 

– Jeg vil stoppe på Circle K! På mange bensinstasjoner har de bare pølse, men på Circle K hadde de alt mulig!


Etter den flotte båtturen setter familien seg inn i bilen igjen og gjør seg klar for siste etappe av bilturen. Første del av ferien er snart over, men det er mange uker igjen enda, og det synes Einar junior er herlig:

– Det er deilig å slippe å tenke på regnestykker og heller bare la hodet seile litt fritt, sier den reflekterte åtteåringen.

Besøk Circle K i sommer og svar riktig på spørsmål for å vinne fine premier

LAST NED "STEMPELJAKTEN"

jakt_app.png

Vinn gratis is og drikke

De beste tipsene på veien:

1. Langesund

Langesund byr på strender og badeland, øyhopping ut til Langøytangen fyr, og den tradisjonsrike Wrightegaarden som har god mat og flotte konserter gjennom hele sommeren. Foto: Scanpix

Produsert av Schibsted Partnerstudio for Circle K

Til toppen

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2020 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)