Annonsørinnhold

CK_Nord_Toppbilde-1.jpg
CK_Nord_Toppbilde-2.jpg
CK_Nord_Toppbilde-3.jpg

Helgelandskysten: De fleste nordmenn kjører rett forbi på vei til Lofoten. Men denne kyststrekningen er minst like vakker, og byr på øyhopping, vakre strender og storslått utsikt som tar pusten fra deg.

Denne perlen er Nord-Norges uoppdagede øyparadisUtforsk Nord-Norge i sommer

(Brønnøysund - Bodø) – Oi, se så klart vannet er! Jeg får litt lyst til å bade, men det er sikkert kaldt. Eller hva tror du, mamma?

Ti år gamle Emma stikker hodet over bryggekanten og titter ivrig ned på det blå og grønne havet noen meter ned.

De er på Horn fergeleie, like utenfor Brønnøysund. Bilen står parkert i fergekøen og familien fra Jessheim har litt tid til å utforske brygga før ferga går. De beundrer utsikten mot de snødekte fjellene der fremme.

På Circle K sine sommersider kan du få flere gode reisetips.

Ida (13)

Line (44)

Emma (10)

Hugo (46)

– Det er utrolig vakkert. Tenk at vi aldri har vært her før. Barna har ikke vært i Nord-Norge tidligere og heller aldri vært på en ferge, sier Line Oseberg (44) denne solfylte ettermiddagen.

– Vi er glade i å kjøre bil, men har vært lite på bilferie annet enn til Bergen og med bobil til svenskegrensen. Om sommeren reiser vi ofte til Spania, men det passer egentlig fint at vi får sett mer av Norge i år. Med bilferie kan vi kjøre etter været og er fri til å gjøre hva vi vil. Vi er glad i å gå på fjellet og i marka så dette passer oss veldig bra, sier Hugo Troberg.


Familien på fire skal kjøre nordover langs Helgelandskysten. Bilferien starter i Brønnøysund og går via Sandnessjøen og Mo i Rana. Målet er Bodø. På veien venter majestetiske fjell, øyparadis på rekke og rad og sjarmerende tettsteder. De har også lagt inn et stopp på Circle K for å fylle magen og kaffekoppen.

Planlegg ferien din med Circle K sin nye reiseplanlegger her.

Visste du at:

Circle K i Korgen selger mest is blant alle stasjonene i landet? Her befinner du deg også i innfallsporten til Okstinden og den spektakulære Rabothytta.

Adrenalin-kick på Herøy: Etter en overnatting i Sandnessjøen går veien videre med ferge over til øyene Dønna og Herøy. Herfra har du kanskje den beste utsikten mot den majestetiske fjellrekken De Syv Søstre.

Helt nord på øygruppen ligger Seløy Kystferie hvor familien skal på RIB-safari blant holmer, skjær og små øyer som tidligere var fiskevær. Turoperatøren er populær for sine båtturer i den ytterste skjærgården, og opplevelsen familien har booket er blant de mest ettertraktede aktivitetene i området.

Besøk Circle K i sommer og svar riktig på spørsmål for å vinne fine premier

LAST NED "STEMPELJAKTEN"

jakt_app.png

Vinn gratis is og drikke

0
moiranaCircleK-3.jpg
moiranaCircleK-3.jpg
– Haha, du ser ut som en bompibjørn i den der, sier Hugo idet Emma får på seg den tykke dressen og de er klare til å gå om bord.

– Nå kjenner jeg i magen at jeg er ganske spent. Disse båtene ser fryktelig raske ut. Men med dette været og omgivelsene rundt oss må det jo bli en bra tur, sier en smånervøs Line mens familien finner plassene sine i den sorte gummibåten.

Veien videre

Etter en fartsfylt båttur i skjærgården med mye adrenalin og familiens første møte med havørn, går veien videre forbi kritthvite strender, grønne jorder, blomstrende grøftekanter og ruvende fjell i horisonten.

Neste stopp er Mo i Rana og her kan familien ta en velfortjent pause.

– Du skal ikke undervurdere hvor viktig det er å ha lett tilgjengelige stoppesteder underveis. I hvert fall når man reiser med barn. Å kunne ta en is i sola, slappe av med en kaffe eller å få påfyll med mat er superviktig, og gjør at stemningen holder seg oppe, sier Line mens familien betrakter den ene bobilen etter den andre som kommer rullende inn på stasjonen.

Populær blant turistene: Ved Circle K i Mo i Rana venter stasjonssjef Trine Gabor storinnrykk denne sommeren. Stasjonen ligger rett ved E6 og er svært populær blant sommerturistene som ferierer langs Helgelandskysten.

– Det er mange barnefamilier som stopper her. Vi ligger strategisk plassert, har stor uteplass og god plass til bobiler. I tillegg har vi et godt ladetilbud og Teslaladere rett over veien, sier Gabor.

Besøk Circle K i sommer og svar riktig på spørsmål for å vinne fine premier

LAST NED "STEMPELJAKTEN"

jakt_app.png

Vinn gratis is og drikke

DEN GODE PAUSEN

Egen dusj på stasjonen: Stasjonen er kjent som en ordentlig varmmatstasjon, og selger så mye som 13 tonn burger i året. Med store, luftige lokaler og gode sitteplasser både ute og inne, er dette et attraktivt sted å stoppe langs veien. 

– Vi har i tillegg et eget dusjrom her. Det er det få stasjoner som har, men vi synes dette er viktig for å ivareta for kundene våre. Det gjør oss ekstra populære blant turister, backpackere og sjåfører, sier stasjonssjefen, og håper enda flere får øynene opp for Helgeland og alt regionen har å tilby. 

Få flere sommertips på Circle K sine sommersider.

Det er kort vei til havet hvor du kan dra på øyhopping, uten at du trenger båt. Folk tror vi er et veikryss på vei til Lofoten. Det er vi ikke. Det er så flott her, med matservering i høy klasse og god infrastruktur langs hele kyststrekningen, sier Trine Gabor, stasjonssjef ved Circle K Mo i Rana.


CK_Nord_slideshow-1.jpg
CK_Nord_slideshow-2.jpg
CK_Nord_slideshow-3.jpg

Godt bevart hemmelighet: – For turismen er vi fremdeles en liten hemmelighet, tror jeg. Helgelandskysten er en magisk perle med hvite strender og slående natur.

Trine Gabors beste lokaltips 

Mo i Rana er kjent som grottebyen og tilbyr vandringer for besøkende i alle aldre. Mest populære er Grønligrotta og Seterligrotta. Ikke langt fra Mo I Rana finner du også Svartisen, en av de gjenværende isbreene i Norge.


Her kan du få tips om flere lokale perler langs veien.

Videre mot Bodø fortsetter naturopplevelsene og familien er fulle av lovord om alle oppdagelsene de har gjort så langt nord.

– Vi har sett midnattssol, mange dyr, veldig klart vann, masse fine fjell, fossefall, reinsdyr, andunger, havørn, kjempefin natur. Det er skikkelig, skikkelig fint her. Og mye mer å se på her enn hjemme på Jessheim, sier Ida og Emma.

Line er også veldig begeistret over alle nye inntrykk familien har fått på turen. 

– Vi kunne ikke hatt det bedre. Det er utrolig hvor mye man rekker å se på Norgesferie uavhengig av hvor mye tid man har. Du trenger ikke mer enn et par dager på veien og det føles som du har vært borte lenge.

De beste tipsene på veien:

1: Torghatten

I Brønnøysund kan du gå til det unike fjellet med hull tvers igjennom.

Produsert av Schibsted Partnerstudio for Circle K

Til toppen

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2020 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)