Annonsørinnhold

CK_andalnestopp-4.jpg
CK_Andalsnes_toppbilde-3 1.jpg
CK_Andalsnes_toppbilde-2.jpg
CK_Andalsnes_toppbilde-4.jpg

Turen fra Sunnmøre til Trøndelag byr på luftige veier, skattejakt, spektakulær utsikt og et toalett litt utenom det vanlige. 


En biltur med eventyr, vakker natur og spektakulære toaletterUtforsk Midt-Norge i sommer


(Ålesund - Trondheim): Solen gløtter frem mellom de høye fjellene som omringer bilen på vei inn mot Åndalsnes sentrum. Linn (36) og Manuel (35) har kjørt hele veien fra Ålesund, og døtrene Olivia (5) og Silvia (1,5) har rukket å bli både sultne og tissetrengte på den halvannen time-lange bilturen. 

– Da må jo Circle K i Åndalsnes være helt perfekt. De har garantert mat som hele familien liker, og så har vi hørt så mye om de unike toalettene de skal ha der, sier Linn. 

På Circle K sine sommersider kan du få flere gode reisetips.


Manuel (35)

Silvia (1,5)

Linn (36)

Olivia (5)

Utforsker eget land: Linn og familien er som mange andre nordmenn på bilferie i Norge i år. I Åndalsnes tar de seg en velfortjent pause på den lange og spennende turen.

– Det er veldig spennende å utforske Norge. Ettersom mannen min er fra Spania har vi som regel tilbrakt somrene våre der. I år har vi en gyllen anledning til å få oppleve det beste Norge har å by på, sier hun.

Og ruten familien har lagt opp legger til rette for nettopp det: Den strekker seg først fra Ålesund til Åndalsnes, via Valldal og over den spektakulære Trollstigen med sine vakre fossefall og snirklete veier. Deretter går turen videre til Molde, over den majestetiske Atlanterhavsveien, via Kristiansund og til slutt Trondheim. 

Planlegg ferien din med Circle K sin nye reiseplanlegger her.


Godt bevarte hemmeligheter og spektakulære toaletter: Inne på Circle K-stasjonen i Åndalsnes blir familien møtt av Nils Ivar Heggem, som tar dem imot med åpne armer. Rauma sitt slagord er «Verdens beste kommune for naturglade mennesker», og stasjonssjefen strekker seg langt for at alle besøkende skal føle at nettopp det slagordet er treffende. Derfor tar han seg god tid når han forteller om alle de skjulte perlene i området.

– Jeg liker å si at Romsdalen er en like godt bevart hemmelighet i Norge, som Norge er i verden. Hadde flere folk visst hvor pent det var her ville det vært proppfult med mennesker, sier han.

Besøk Circle K i sommer og svar riktig på spørsmål for å vinne fine premier

LAST NED "STEMPELJAKTEN"

jakt_app.png

Vinn gratis is og drikke

DEN GODE PAUSEN

«Hel ved og cowboy»: En av attraksjonene på Circle K Åndalsnes er det berømte Åndalsnestoalettet. Der kan man, mens en gjør sitt fornødne, nyte 360 graders utsikt fra Bruraskaret øverst i Trollveggen. Også de andre toalettene på stasjonen skiller seg ut på hver sin måte, der veggene prydes av alt fra eventyr til avanserte klatrekart.


– Ja, vi er jo opptatt av at folk skal ha det litt moro når de kommer innom ranchen, sier Heggem.

– Ranchen?

– Ja, dette er ikke en vanlig bensinstasjon, men en ranch, humrer han.

Og det er lett å forstå hva han mener. Inne på kontoret har Heggem en statue av en hest i livsstørrelse, og over resepsjonsdisken i gangen står det med store bokstaver: “Hel ved og cowboy”. 

– Det er verdiene våre, sier han.

– Vi skal ha alt på stell, men samtidig bestandig ha det morsomt.


CK_Andalsnes_slideshow-1.jpg
CK_Andalsnes_slideshow-2.jpg
CK_Andalsnes_slideshow-3.jpg

Nils Ivar Heggem er tredje generasjons stasjonseier, noe som gjør Circle K Åndalsnes til landets eldste stasjon. Og ifølge stasjonssjefen selv har de også Norges flotteste beliggenhet.

Nils Ivars beste lokaltips

Gå opp til Rampestreken. Det utstående utsiktspunktet befinner seg 537 meter over havet, og gir en fantastisk utsikt til Åndalsnes, Romsdalsalpene og Romsdalsfjorden. 

– Og når du kommer dit må du gå 10 minutter videre oppover, det er da du får den beste utsikten. Det er det ikke mange som vet, sier han.

Her kan du få tips om flere lokale perler langs veien


Neste punkt på agendaen er klatring, for etter stasjonsbesøket drar familien til Norsk Tindesenter på anbefaling fra Heggem. På det kjente klatremuseet får barna prøve seg i klatreveggen, før de blir fortalt Sagnet om Trollveggen på et stort kinolerret inne på senteret. Eventyret viser seg å være startskuddet for en skattejakt familien skal ut på i fjellet.

– Dette var jo skikkelig gøy. Her har de virkelig gjort en innsats for at opplegget skal passe for absolutt alle, selv de aller minste. Ungene ble utstyrt med skattekart før vi begynte å bevege oss oppover i fjellet. De koste seg skikkelig, sier Linn.

Få flere sommertips på Circle K sine sommersider.

Vakre veier

Det er mange flotte veistrekninger i området, som denne broen fra Bolsøya til Skåla.

0
– Jeg føler vi fikk oppleve det beste Norge har å by på, sier Manuel.

Den forlengede Atlanterhavsveien: I stedet for å dra direkte til E39 fra Kristiansund tar familien en omvei ute langs kysten, via Aure kommune. Her finner de vakker skjærgård og kystfjell som stiger rett opp fra strendene. Etter de krysser fylkesgrensa finner de tilbake til hovedveien og kjører i retning reisens endestasjon: Trondheim.

Fra Åndalsnes kjører familien ut mot havet, til Atlanterhavsveien – kanskje verdens fineste biltur. Denne veien ble i 2005 kåret til århundrets byggverk i Norge, og blir av mange omtalt som verdens vakreste bilreise. 

– Wow. Denne turen ble skikkelig kul, sier pappa Manuel.

Han sier de vil anbefale den samme ruten til alle som reiser med små barn i sommer. 

– Ungene fikk klatre og dra på skattejakt, mens vi fikk se vakker utsikt og stilig arkitektur. Det har vært helt rått, sier han.

Besøk Circle K i sommer og svar riktig på spørsmål for å vinne fine premier

LAST NED "STEMPELJAKTEN"

jakt_app.png

Vinn gratis is og drikke

1. Atlanterhavsparken

Opplev sel, oter, pingviner og mange andre sjøskapninger på et av Nord Europas største og mest unike saltvannsakvarier.

De beste tipsene på veien:

Produsert av Schibsted Partnerstudio for Circle K

Til toppen

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2020 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)