Annonsørinnhold

underholdningssak-7.jpg
underholdningssak-2.jpg
Underholdningssak-12.jpg

Det kan være utfordrende å holde barna fornøyd i bilen. Her er syvbarnsmor Nina Maaø-Rudens beste tips.

Slik underholder du barna på bilturen Underholdning på veien


(Jevnaker) – Det beste rådet jeg har, er å gjøre bilturen til noe annerledes og gøy for barna, sier Nina Maaø-Ruden (35). 

For familien på ni er ferien er i gang når de lukker bildøren og starter motoren. I bilen unner hun og barna seg det lille ekstra, som man jo ofte gjør på ferie. 

– Jeg pleier alltid å bake horn med ost og skinke, som barna mine er veldig glad i. Og da vet de at de får det på turen. Jeg må lage dobbel porsjon, for de spiser aldri så mye som de gjør på biltur, sier hun og ler.

Jan-Anders

Tobias

Amalie

Daniel

Nina

Jonatan

Markus

Oda

Matilde

Familien fra Jevnaker, med mor, far og syv barn, er stadig på langtur med bilen. Nina har nemlig familie 50 mil unna Jevnaker, og for å besøke dem er de nødt til å sette seg i bilen og kjøre. Da er ekteparet Maaø-Ruden helt avhengige av å være gode på å underholde barna. 

Se flere reisetips til din bilferie på Circle K sine sommersider

0
– Oppfordre barna til å se ut, gjør noe sammen og ha noen overraskelser på lur.

– Det er fort gjort å gi barna et nettbrett og underholde dem på den måten. Og bare så det er sagt: Jeg har ingenting imot skjermbruk i bilen, men samtidig er det ikke ønskelig at de sitter og titter ned i skjermen hele turen. Da får de jo ikke med seg noe av reisen, sier syvbarnsmoren.

Løse nettbrett i bil kan potensielt være livsfarlig, ifølge Trygg Trafikk. Derfor er det sterkt anbefalt å sikre nettbrettet med en kollisjonstestet nettbrettholder.

Hun fortsetter:

– Oppfordre barna til å se ut, gjør noe sammen og ha noen overraskelser på lur.

Planlegg bilferien med Circle K sin nye, interaktive reiseplanlegger.

jakt_app.png

LAST NED "STEMPELJAKTEN"

Vinn gratis is og drikke

Besøk Circle K i sommer og svar riktig på spørsmål for å vinne fine premier

Ninas fem tips til aktiviteter på veien:


Underholdningssak-11.jpg

1. Bilbingo

Det finnes mange varianter du enkelt kan printe ut, dersom du googler. Alternativt kan du bare lage det selv for hånd. Søppelbøtte, en hund, et rødt hus, en lastebil, kirke, en traktor, en skole, en buss, kan være eksempler å putte inn i bingoen.

Det er mange måter å lage bilbingo på. Én mulighet er å la barna tegne inn elementer i bilbingoen selv.

underholdningssak-3.jpg

2. Gjett sangen

Lag en spilleliste på Spotify med sanger dere kjenner og ta en runde Beat for Beat i bilen. Ekstra stas er det om det vanker en premie til slutt. Og som bonus blir det masse allsang og god stemning i bilen. Avslutt gjerne seansen med en lydbok for å roe ned stemningen.

Å la barna få lov til å synge og showe litt er et fint utløp for energi

3. Overraskelse på lur

Det er alltid stas med små overraskelser på lur på turen. Og på tur er selv de minste skattene store. En bok med flyttbare klistremerker, en ny tegneblokk, noen piperensere som man kan forme til de rareste ting … Du vet hva ditt barn liker best.

underholdningssak-9.jpg

Donaldbladet er en sikker vinner for Jonathan i baksetet


4. «Er vi fremme snart?»

Det kan være vanskelig å forklare hvor langt man egentlig skal reise, og ikke minst hvor langt man er på vei. «Er vi fremme snart» er en aktivitet som passer de største barna best. Tegn en tidslinje fra hjemmet til stoppestedet, på linjen markerer du steder dere kjører forbi. Underveis kan barna krysse av og dermed få en viss oversikt over hvor de er i løypa.


Lag din egen drømmereise med ferieplanleggeren til Circle K.


Prøv sommerspillet fra Circle K:

5. Hurra for skjerm

Sikrer man skjermen godt i bilen er dette en god redning og underholdning i bilen. Når sangene er sunget, bilbingoen fullført og tegneblokken skriblet full er det en god avkobling for hele gjengen med litt skjerm. I dag tilbyr de fleste streamingtjenestene at man kan laste ned innhold for å spille av offline.

Til toppen

Produsert av Schibsted Partnerstudio for Circle K

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2020 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)