Annonsørinnhold

Pakkesak-2.jpg
Pakkesak-6.jpg
Pakkesak-9 1.jpg

Skal du på bilferie med barn i sommer? Nina Maaø-Ruden (35) er syvbarnsmor og kjører ofte bil med hele familien. Her er hennes beste tips til hvordan du forbereder bilturen.

Slik forbereder du bilturer med barn


Syvbarnsmoren Nina (35)

(Jevnaker) I år skal «alle» feriere i Norge, og dermed er bilen for mange blitt det aller mest aktuelle fremkomstmiddelet. 

En som har mye erfaring med å kjøre bil med barn, er Nina Maaø-Ruden. I huset på Jevnaker har hun og ektemannen, Jan-Anders (39), syv barn fra 13 år til nyfødt. Samtidig har de familie 50 mil unna, og de har derfor ofte satt seg i bilen for å besøke dem. 

– Det viktigste vi har lært, er at ferien må begynne når du setter deg i bilen. Da er man mye mer tålmodig. Hvis man tenker at ferien begynner først når man kommer frem, blir man fort utålmodig. Det er lurt å tenke at bilturen er en del av ferieopplevelsen, sier Maaø-Ruden.

Finn inspirasjon til din bilferie på Circle K sine sommersider

Jan-Anders

Tobias

Amalie

Daniel

Nina

Jonatan

Markus

Oda

Matilde

Anbefaler å kjøre på dagen

Som regel har Maaø-Ruden-familien vært på tre-fire langturer med bil i året. Én annen ting de har funnet ut, er at det er lurt å kjøre mens man er mest opplagt – og det er ikke på kvelden. 

– Det er ingen fasit her, og det er sikkert mange som har gode erfaringer med å kjøre på kvelden. Men det har ikke gått så bra for oss. Vi har noen ganger gjort det og tenkt at barna sikkert sover da, men så er det ikke alltid de gjør det. Og da blir det fort dårlig stemning, sier syvbarnsmoren.

Derfor har ekteparet funnet ut at de foretrekker å reise fra morgenen av. Alt av pakking blir gjort senest dagen før, og på avreisedagen er det bare å stå opp, pusse tenna og kjøre avgårde. Frokosten tar familien i bilen.

0
Det viktigste vi har lært, er at ferien må begynne når du setter deg i bilen. Da er man mye mer tålmodig.

Pass på sikkerheten i bilen

Maaø-Ruden har jobbet med salg av barneutstyr siden 2010. Derfor er sikkerhet i bilen noe har god peiling på – og noe hun er veldig opptatt av. 

– Å sette seg inn i at barna er godt sikret i bilen, er vårt ansvar. Skal man som forelder tillate seg å være hysterisk på noe, så er det sikkerhet i bil, sier hun – og anbefaler alle å sette seg inn i rådene fra Trygg Trafikk. 

En typisk ting som mange ikke tenker på, er at løse gjenstander – som for eksempel nettbrett eller mobil – kan bli veldig farlig hvis man er uheldig og havner i en trafikkulykke. «Nettbrett i bilen kan potensielt være livsfarlig dersom de brukes løst», skriver Trygg Trafikk. Derfor bør man gå til innkjøp av en kollisjonstestet nettbrettholder, hvis barna skal få skjermtid på bilturen.

Planlegg ferien din med Circle K sin nye reiseplanlegger.


Besøk Circle K i sommer og svar riktig på spørsmål for å vinne fine premier

LAST NED "STEMPELJAKTEN"

jakt_app.png

Vinn gratis is og drikke

Ninas tips til hvordan du bør forberede biltur med barn:

Pakk egen bag: Ha en bag med tingene du trenger til kveldsstellet, så slipper du å pakke ut hele bilen før barna legger seg etter kjøreturen.

Pakkesak-3.jpg

1. Forutse de ubehagelige overraskelsene

Viktigst av alt er selvsagt å pakke trygt i bilen. Ha så lite løse gjenstander som mulig og sikre større last godt. Det som også er viktig å tenke på, er at man har det man trenger underveis lett tilgjengelig. Man vet aldri når man trenger et ekstra sett med klær når man har barn i bilen. Og dersom man kommer frem sent kan det være lurt å ha en egen bag med pysj og tannkost lett tilgjengelig i bagasjen, så man ikke må tømme bilen før pysjen er tilgjengelig.


Før langturer anbefaler Nina å gå til innkjøp av en ryggorganisator, der barna kan ha ting de trenger i bilen. Da kan de ha vann, litt mat og bøker og annen underholdning lett tilgjengelig.

Pakkesak-8.jpg

2. Inkluder barna

Man bør selvsagt ha noen overraskelser på lur, men det er også fint å inkludere barna i pakking til bilturen. En god ryggorganisator foran hvert av barna hvor de selv kan velge innhold kan være en god start. Det finnes også gode organisatorer med holder til iPad. En god bok, noen tegnesaker, en liten leke og litt drikke er kjekt å ha i umiddelbar nærhet.

3. Uten mat og drikke duger helten ikke

Mat og drikke må man ha på lengre turer. Det lønner seg å ta med noe du vet barna liker på veien. Lett mat, med lite sukker for å hindre bilsyke. Ved lengre turer kan kanskje første store måltid spises på farten, og neste ved en stopp for variasjon og lengre pauser.


Sunn mat hos Circle K

Halvparten av alle nordmenn ønsker et sunnere og grønnere mattilbud langs veien, og nesten 4 av 10 synes at det er for vanskelig å velge sunne alternativer når de handler på bensinstasjon, ifølge en undersøkelse utført av YouGov på oppdrag for Circle K.

Hos Circle K finner du et stort utvalg av god, fersk og sunnere mat langs veien. Klikk her for å lese mer.

Legg dopausen til Circle K

Circle K har et uttalt mål om at toalettene skal være både rene og gode. På noen Circle K-stasjoner har faktisk toalettet blitt en attraksjon i seg selv.

Klikk her for å se hvorfor.

Bruk pausene godt: Ha noen gøyale ting som du vet at barna dine liker, lett tilgjengelig i bilen, for eksempel såpebobler og en fotball. Så kan barna bruke energien sin på noe de gøy i pausene.

Pakkesak-11.jpg
Pakkesak-10.jpg

4. Pauser er like viktig

Å planlegge pausene kan fungere for noen, men å ta de på sparket kan være like lurt og spennende. Med barn i baksetet er risikoen høy for at man må stoppe når man kanskje ikke hadde tenkt, så det kan være utfordrende å planlegge stoppene. Sørg for å aktivisere barna godt i pausene: Ha noen såpebobler eller en ball lett tilgjengelig så barna har noe å løpe etter.


5. Ferien begynner i det motoren starter

Begynn ferien i det dere sett dere i bilen, framsnakk reisen selv om du kanskje selv har litt høye skuldre. Legg vekk mobiltelefonen innimellom, snakk sammen, syng sammen, se og opplev verden rundt sammen. Kos dere på veien og gjør bilturen til en god opplevelse barna gleder seg til.

Til toppen

Produsert av Schibsted Partnerstudio for Circle K

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2020 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)