Den store spa-guiden

Disse nordiske oasene varmer opp både kropp og sjel i høstmørket.

Går livet i hundre? Eller kom høstmørket med sin kalde luft litt vel fort? Da kan et spa-besøk være riktig for deg. Her er en oversikt over noen av de beste tilbudene i Norden, og tips til hvordan du bør benytte deg av dem.

Tenk deg at du etter en lang og hektisk arbeidsuke kan reise et sted der alt kun handler om å nyte. Et sted der du med god samvittighet kan koble av og senke skuldrene. Du er på spa.

Finn ditt favoritthotell på Choice.no!

Spa-idyll ved kysten:

SON SPA

Son Spa er et av de største spa-hotellene i Norge, og du finner det i vakre omgivelser, helt nede ved vannkanten i. Hit reiser du for å puste inn frisk sjøluft, få en luksuriøs spa-opplevelse og spise god mat basert på sesongens råvarer og lokale produsenter. Og det er en fin opplevelse uansett om du har en hel helg til rådighet, eller bare noen timer.

– Vi ligger veldig tilgjengelig til, kun 40 minutter fra Oslo. Så det går fort å komme seg hit. Men når du først er her, skal du bruke lang tid.
Petter Wilhelmsen, hotelldirektør ved Son Spa

Så du denne? Triksene du bør kunne: Slik bor du best på hotell!

Hotellet ligger med gangavstand til Son sentrum, som gir en idyllisk ramme og atmosfære preget av maritim kunst og historie.

– Det tar kun ti minutter å rusle inn til Son langs kyststien, og der er det ypperlig å ta kaffekopp og oppleve den lille byen før du tar turen inn på Son Spa, sier Wilhelmsen.

På spaet kan du nyte en rekke forskjellige bassenger, badstuer og utendørs jacuzzi – alle med magisk utsikt, enten solen lager gjenskinn i fjorden eller stormen raser utenfor de store vinduene.

Trenger du litt stell og pleie? Sjekk prisene for en deilig opplevelse på Son Spa!

På Son Spa har de også et eget spa-konsept som kalles «Son Magic Circle». Rundturen består av elleve ulike deler, og du får med et eget spa-kit slik at du kan være din egen behandler. Fiffig, ikke sant?

Ved å kombinere varme badstuer, steambad og basseng, med kalde isfontener, dusjer og kaldkulp, vil kroppen få seg en oppvekker som også kan ha en forebyggende og helsebringende effekt.

For de som liker å ta seg en treningsøkt før de skal slappe av, finnes det også et fitness-rom.

– Vi arrangerer også gruppetimer som yoga, spinning og tai chi, forteller Wilhelmsen.

Luftig avslapning:

FARRIS BAD

I Larvik, knappe to timer fra hovedstaden, ligger Farris Bad med sin utrolige utsikt over fjorden.

– Vi står med en fot på land og en fot i vannet med utsikt mot horisonten, og det gjør det til et helt spesielt spa-hotell, mener spa-sjef Fanny Andersson.

Badetrappen ned til Skagerrak brukes hele året, selv når vinterkulden biter som verst – etter at man han har varmet opp kroppen i en av badstuene på Farris Bad.

Trenger du litt ro? Sjekk priser og book ditt avslappende opphold på Farris Bad!

I tillegg til flere basseng, badstuer og boblebad, tilbyr Farris Bad over 50 forskjellige behandlinger. Blant dem finner du ulike kurbad, massasjebehandlinger, flere skrubb-behandlinger og kroppsinnpakkinger samt hamam, som er et tyrkisk bad.

– Hamam-behandlingen er en spesiell opplevelse. Her hviler du på en varm steinbenk mens terapeuten dekker kroppen med et silkemykt olivenoljeskum etterfulgt av en avslappende såpemassasje.

Avslutningsvis får kroppen en ordentlig skrubb fra topp til tå som fjerner tørr hud og gir en ny glød.

Spa-sjefen mener at det er flere ting som gjør Farris Bad verdt et besøk, men trekker frem beliggenheten som en av hennes favoritter.

– Når du trenger å finne litt indre ro og komme bort fra hverdagen litt, så bør du ta turen til Farris Bad, sier hun.

Fjellspa:

NOREFJELL SKI & SPA

På Norefjell blir du invitert inn i en rolig oase omringet av vakker natur. Oppe i fjellet kan du innta hyttefølelsen når kulden har satt seg, og nyte – enten du har en hel helg eller bare noen timer til rådighet. Et spa-besøk trenger nemlig ikke å ta lang tid før det har bidratt til senkede skuldre og fornyet energi, mener Sonja Wigert Næss, spa-sjef på Norefjell Ski & Spa.

– I dagens travle samfunn er det viktig å få ro og avkobling. Hos oss får du virkelig det. Her er man tett på naturen, kun én time og 40 minutters kjøring fra Oslo, sier Wigert Næss.

Hun beskriver arbeidsplassen sin som «Norges fineste fjell-spa». Om høsten er fine turmuligheter og seterbesøk noe av det som frister hotellgjestene. Vinterstid lokker langrennsløypene og alpinbakkene rett utenfor hotelldøren. Hva er vel deiligere enn å vrenge av seg varmt og svett turtøy – for så å bli tilbudt et par timers ren nytelse for slitne muskler?

– I og med at vi er et fjell-spa, har vi fokusert på varme og velvære. Vår massasje med varme steiner er veldig ettertraktet, det samme gjelder signaturbehandlingen «Vinterdrøm». Dette er en kombinasjon av kroppsskrubb, fuktighetsgivende innpakning, ansikt og hodebunnsmassasje, samt ryggmassasje, forteller Næss.

Frister det med en spa-tur til fjellet? Her kan du finne priser og booke en avslappende opplevelse!

Noen deler av spa-avdelingen har 18 års aldersgrense, men Norefjell Ski & Spa ønsker også barn velkommen til badebassenget, boblebadet og familiebadstuen.

– Dette er et sted for hele familien, og barna kan også få massasje. Mange barn synes det er veldig stas å få følelsen av å gjøre det samme som mamma og pappa. Vår mor/datter og far/sønn-massasje er kjempepopulær, sier spa-sjefen.

Japansk oase:

YASURAGI, STOCKHOLM

Én mil utenfor Stockholms travle gater finner du et japansk bad som kan roe ned både kropp og sjel.

– Yasuragi betyr utpust. Hit skal du komme for kjenne at angsten og stresset slipper taket, og du kan puste på ordentlig, sier spa-sjef Kersti Olophsdotter.

For å få den autentiske opplevelsen på Yasuragi bør du følge de klassiske japanske ritualene som tilbys. Opplevelsen begynner allerede før du går inn i spaet med et vaskerituale. Du sitter på en liten krakk og heller vann over deg selv med en bøtte. Det kan høres simpelt ut – men allerede her begynner prosessen om å roe seg ned.

Inne i badet finnes en rekke fasiliteter: Tørrbadstu, dampbadstu, basseng både inne og ute, sovebadstu og fotbad – nesten alt har utsikt over furuene på utsiden av hotellet.

– Vi tilbyr noe som vi kaller «tibetanske klangskåler» hvor du ligger på en madrass med pledd over kroppen og kun hører på lydene som runger i rommet. Vi har også «Heart Chakra Meditation» som er en form for bevegelsesmeditasjon, og badstuyoga i tørrbadstuen, sier Olophsdotter.

Hun fortsetter:

– Det er helt opp til en selv hvor mange eller få aktiviteter man ønsker å være med på. Mennesker trenger ulike ting for å nå punktet for total avslapping: Noen trenger ro og stillhet, og kan legge seg i sovebadstuen med en gang, mens andre ikke klarer å roe kropp og sinn like fort, og da vil nok badstuyogaen passe bedre, sier hun.

Vil du vite mer om Yasuragi? Her finner du priser og informasjon!

Spa på taket av byen:

CLARION HOTEL SIGN, STOCKHOLM

Du trenger ikke nødvendigvis å dra utenfor de store byene for å komme i spa-modus.

Clarion Hotel Sign i Stockholm er et storbyhotell, men byr samtidig på spafasiliteter nok til å finne roen mellom slagene. Hit kommer du for den herlige kombinasjonen av basseng, badstue og champagnebar på taket. På gateplan går du rett rundt hjørnet for shopping, restauranter og pulserende byliv.

På populære Selma City Spa på Clarion Hotel Sign finnes et deilig basseng med en utendørs-del hvor du kan nyte en slående utsikt. Inne kan du ta både damp- og tørrbadstu, og føler du for å få svetten i gang allerede før badstuen kan du kan du ta en tur innom treningssenteret også nyte velgjørende spa-behandlinger.

Klar for shopping og spa i den svenske storbyen? Les mer Clarion Hotel Sign og Selma City spa her

Dette er også et godt hotellvalg for deg som vil nyte ekstra god mat. Kjøkkenet serverer amerikanske retter med svensk vri – noe som uten tvil er en spennende miks.

Drømmer du om en deilig spa-reise? Her finner du en samleside med spahotell og tilbud i Norden!

Middelalder-spa:

CLARION HOTEL WISBY, GOTLAND

Det er ikke alltid man behøver å reise langt for å finne en helt annen verden enn den vi opplever i hverdagen her hjemme.

Clarion Hotel Wisby ligger på fantastiske Gotland, midt i Visbys eldste områder, bare et steinkast fra båthavnen. Visby er på UNESCOs verdensarvliste, og er omtalt som en av de best bevarte hansastadene fra middelalderen.

Hotelldirektør på Clarion Hotel Wisby, Cecilia Sahlin, forteller at også spa-avdelingen bærer preg av dette.

– Deler av spaet vårt ble bygget i middelalderen, noe som gir en helt unik opplevelse, og gjør spaet vårt intimt og utrolig stemningsfullt.

Hun fortsetter:

– Og det å dra på spa er en investering i seg selv. Spa gir tid for ettertanke og refleksjon. Man slapper av og finner roen.

Klar for en spatur til historiske Visby? Få gode tilbud her!

I Visby er det kort vei til alt: Bare 15 minutter fra hotellet finner du både Visby flyplass, havneterminalen og Wisby Strand, som er Gotlands møtearena og kongresshall.

– Gotland er et spektakulært reisemål. Øya ligger i midten av Østersjøen, omringet av vakker natur som er bygget på korallrev.

Svevende basseng:

CLARION HOTEL HELSINKI

På toppen av Clarion Hotel Helsinki i den finske hovedstaden kan du nyte byens beste utsikt – mens du er på spa!

På Roof Top Pool & Terrace-området finner du utendørs et basseng som er oppvarmet året rundt, og blir du litt kald i høstkulden så finnes det badstuer hvor du kan varme opp kroppen igjen.

Er du blant dem som liker å svette litt før du tar turen inn i badstuen, så finnes det også et toppmoderne treningsrom med både treningsmaskiner og utstyr for styrke- og kondisjonstrening.

Skal du til Helsingfors? Sjekk ut prisene og book din overnatting i den finske storbyen!

Spa ved flyplassen:

CLARION HOTEL COPENHAGEN AIRPORT

Du skal lete lenge etter et deiligere pusterom mellom flyvninger enn dette. På flyplass-hotellet rett ved Kastrup er det døgnåpent treningsrom året rundt, en spa-avdeling med oppvarmet saltvannsbasseng, aromabadstue og seks behandlingsrom.

Her kan du virkelig få ladet batteriene før, under eller etter en reise.

På tur til København? Ta en nærmere titt på hotellet her!

Smaksglade ganer kan også glede seg over restaurant Kitchen & Table, signert stjernekokken Marcus Samuelsson. Restaurant-konseptet tilbyr en multikulturell miks med innflytelser fra Manhattan, ispedd kjøkkenets egne tolkninger av moderne klassikere.

Samuelsson om Kitchen & Table: – «Delicious» er ikke et kompromiss

Naturligvis er det svært kort vei til flyplassen, med kun to minutters gange gjennom en overbygd gangvei fra hotellets lobby til knutepunktet Terminal 3.

Storby som ikke er hovedstad:

QUALITY HOTEL THE BOX

Hvem er det som sier at storbyferien må legges til de største byene? Hva med å oppdage en litt mindre perle neste gang dere er på jakt etter en opplevelse?

Omtrent midt mellom Göteborg og Stockholm ligger Linköping, hvor du finner Quality Hotel The Box som åpnet rett før sommeren. Inne på The Wellbox finner du en spa-avdeling som vil få deg til å roe ned og slappe av etter dagens aktiviteter, om det så er i innendørs- eller utendørs-bassenger, i badstuen eller i boblebadet. Valget er ditt!

Vil du vite mer om byen og hotellet? Sjekk priser og book ditt opphold her!

For de som liker å føle på storby-pulsen så ligger hotellet kun et par kilometer fra byens underholdning og aktiviteter. Det er også kort vei til flyplassen og E4, som gjør det lett å komme seg til hotellet uansett hvilket transportmiddel du reiser med.

Drømmer du om en deilig spa-reise? Her finner du en samleside med spahotell og tilbud i Norden!

VGs journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.
© VG | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Dette er VG Partnerstudio

Bilde av Gard Steiro

I samarbeid med utvalgte annonsører utvikler VG Partnerstudio AS innhold av høy kvalitet, som publiseres på VGs plattformer.

Innholdet fra VG Partnerstudio merkes tydelig og med annonsørens logo, så leseren klart kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert sammen med en annonsør.

Aksjeselskapet VG Partnerstudio er et separat produksjonsselskap uten tilknytning til redaksjonen. Ingen i studioet jobber samtidig i redaksjonen i VG.

VGs samfunnsoppdrag og rolle som uavhengig redaksjonell gransker påvirkes derfor ikke av VG Partnerstudio.

Gard Steiro

Ans. redaktør og adm. direktør

Annonsørinnhold
VG Partnerstudio

Dette er et kommersielt samarbeid mellom VG Partnerstudio og Nordic Choice Hotels Dette er innholdsmarkedsføring, og ikke journalistikk. VG Partnerstudio er en satsning underlagt VG som leverer innhold etter VGs kvalitetskrav og redaktøransvar, men innholdet er laget av innholdsprodusenter utenfor redaksjonen. VGs redaksjon har ingen rolle i dette samarbeidet. Derfor er VGs redaksjonelle produkt helt upåvirket av dette samarbeidet.