Triksene du bør kunne:
Slik bor du best på hotell

Visste du at det finnes en enkel måte å få en gunstigere pris på, og at det ikke skal så mye til for å få en oppgradering?

Overnattingen er en stor del av en reise, og turens suksess avhenger ofte av at man har sovet godt - at man har startet og avsluttet dagene på en behagelig måte. Men hvordan skal du manøvrere deg rundt i en jungel av hoteller, og finne det som passer deg og din reise best – enten du skal på kjærestetur, jobbreise eller ferie med familien?

Hva bør du gjøre for å sørge for at du får den best mulige opplevelsen?

Her er noen insider-tips fra én som kan dem!

Comfort Hotel Grand Central, Oslo

1. Bestill direkte

Det vil alltid lønne seg å booke direkte på hotellets nettsider. Slik sikrer du deg at du får de beste rommene, og den beste servicen.

– Det skal være billigst å bestille på Choice.no, og vi har også en prisgaranti: Du skal alltid få de beste prisene gjennom oss, sier Silje Skaugen, teamleder drift hos Nordic Choice Hotels kundesenter.

Her kan du booke direkte på Choice.no!

2. Bli oppgradert

Et annet knep for å få godfølelsen på hotell, er å bli medlem av Nordic Choice Club. Da får du gode tilbud, og du opparbeider deg bonuspoeng.

– Etter hvert kvalifiserer du deg til gratisnetter, og du får tilbud hos samarbeidspartnerne eller restaurantene våre, forteller hun.

Nordic Choice Hotels har 1,5 millioner medlemmer, og er det mest voksende lojalitetsprogrammet i hotellbransjen. Som medlem får du alltid rabatt på overnattingene dine, og er du gullmedlem får du automatisk oppgradert rom når du sjekker inn.

Husk også at jo flere rom du booker gjennom medlemsprogrammet, jo flere eksklusive fordeler får du - både på hotell og med samarbeidspartnerne deres.

Skal du på tur til Stockholm? Her er de flotteste hotellene!

3. Liker du det enkelt? Bruk appen!

Ved å bruke appen, får du de samme mulighetene som når du bestiller på nett – men med noen fordeler.

– Den største er at du får en enkel oversikt over bookingene og tilbudene dine, sier Skaugen og fortsetter:

– Den passer også uansett om du reiser mye, eller lite.
Reiser du mye, vil du få god oversikt over dine kommende reiser og bookinger. Reiser du lite, vil den gi deg god oversikt over hotellet og kontaktinformasjon til resepsjonen. Den viser også akkurat hvor hotellet ditt ligger, hvor du må gå for å finne det. Du kan enkelt ringe resepsjonen for eventuelle spørsmål.

– I tillegg vil du i appen alltid være pålogget, og det er lett tilgjengelig siden du som regel har mobiltelefonen i nærheten.

Målet med appen er å gjøre reisen din så enkel som mulig, så håpet er at appen skal kunne både gi deg muligheten til å velge rom, sjekke inn, betale for oppholdet, samt bruke mobilen som romnøkkel. Sistnevnte mulighet er tilgjengelig på noen hotell allerede i dag.

Last ned appen til iOs
Last ned appen til Android

En annen mulighet som har dukket opp på Nordic Choice Hotels rundt om er Self check in-stasjoner – der du kan sjekke inn raskt og enkelt, helt selv.

Ved å bruke disse slipper du kø til resepsjonen, og du kan sjekke inn, betale og få romnøkkelen selv.

4. Få en mer personlig opplevelse

Når du bestiller direkte har du også muligheten til å gi hotellet litt informasjon om dere som reiser. Da vil de i større grad kunne skreddersy oppholdet, slik at du får en hyggelig opplevelse.

– Ønsker du et langt bad etter en lang konferanse, så spør du om de har et rom med badekar. Reiser dere med barn, vil de forsøke å gi dere et rom i nærheten av heisen. Hotellet ønsker å gi dere den beste servicen, så det skader aldri å spørre.

Trenger du hotellrom i Oslo? Her finner du et stort utvalg!

Quality Airport Hotel, Gardermoen

Men hvordan velger du riktig hotell for reisen?

– Det første du bør tenke på, er hva du trenger. Om det er beliggenhet som er viktig, eller hvordan selve rommet ser ut, sier Skaugen.

Formålet med turen er avgjørende for hvilket hotell du bør bo på. Dersom du skal til Bergen på jobbreise, er det nok raskt nett og god plass på rommet som du er ute etter, mens du på kjærestetur til Stockholm nok mer opptatt av komfort og sentral beliggenhet.

– Er det uteliv og kafeer som trekker, velg et enklere og mer urbant hotell. Dersom du har tenkt til å tilbringe en del tid på hotellet, er det kanskje komfort og stil som bør være avgjørende, sier hun.

I jakten på drømmehotellet er det viktig å kartlegge egne behov og ønsker, før du bestiller. Men det er fort gjort å gå seg vill i alle tilbudene, og nettopp derfor har Nordic Choice Hotels skreddersydd tre ulike konsepter som passer for ulike behov.

Ut på tur i Norge? Her finner du et perfekt hotell for reisen!

Clarion Hotel Admiral, Bergen

Comfort Hotel: For deg som vil bo sentralt til en billig penge

Dersom du skal på storbyferie med vennegjengen, kjæresten eller familien, er det greit å bare kunne rusle ut av hotellet og befinne seg midt i den urbane kjernen.

Comfort Hotel er «casual». Du får god standard, gode senger og sentral beliggenhet. Som oftest ligger hotellene midt i smørøyet. I tillegg er det rimelig, og du får mye for pengene. Da kan du heller bruke pengene på det du faktisk vil. Du finner alltid en hyggelig bar, og det arrangeres ofte konserter, after work og utstillinger for den livlige og sosiale hotellgjesten på Comfort Hotel, forteller Skaugen.

På jakt etter hotell i Sverige? Her finner du en oversikt over hotell!

Quality Hotel: For familie og konferansegjester

Quality Hotel har 60 hotell rundt om i Skandinavia. Hotellene er familievennlige, og har ofte både lekerom og god plass. Men Quality Hotel er også tiltenkt forretningsreisende, med sentral beliggenhet i mindre byer, eller litt utenfor de større byene og med gode parkeringsmuligheter.

– Quality Hotel er veldig fine hoteller å arrangere møter og konferanse på. Litt sånn: «Kom som kollega, dra som kompis»-konsept med morsomme ting som popcorn, shuffleboard og softis i pausene, sier Skaugen.

For de som har litt overskudd igjen etter en lang dag på konferanse, finnes det på de fleste Quality Hotel et treningsrom eller en bar hvor man kan runde av kvelden i.

– De som liker å trene finner også ofte arrangerte treningsturer i nærområdet.

Clarion Hotel: For deg som vil ha det lille ekstra

Clarion Hotel passer for de som ønsker litt luksus i hverdagen. Alle hotellene tilbyr 24 timers room service, og ett restaurant-konsept inspirert av New York i samarbeid med mesterkokken Marcus Samuelsson. Hotellene ligger også sentralt til i bykjernen, eller ved en flyplass.

– Clarion Hotel er veldig sentralt og stilsikkert, og du får full service fra alt fra roomservice til rens av klær, forklarer eksperten.

Clarion Collection er en del av Clarion Hotel, og disse populære og sentrumsnære hotellene tilbyr en personlig stemning i hyggelig atmosfære. På Collection er kveldsmaten alltid inkludert i prisen, hele uken.

Dersom du fortsatt er usikker på hvilket hotell du skal velge, har Skaugen et siste tips:

Du finner mye informasjon på Choice.no, og dersom du trenger litt inspirasjon til din neste reise, finner du tips om både destinasjoner og hoteller på nettsidene.

– Vi har også 190 hoteller i seks land. Kanskje dere kan legge neste venninnetur til Jönköping? Vi tenker veldig ofte at vi skal reise til storbyene som Stockholm, København og Oslo - men plutselig kan en tur til en litt mindre by være ypperlig for en helgetur! Så med mindre du skal besøke en venninne i Stockholm, kan det være verdt å ta et sveip på Choice.no for å se på hoteller i andre spennende byer, sier Skaugen.

Tenk på barna i desember

I Norge finnes det nesten 100.000 fattige barn, og hvert år gjør Nordic Choice Hotels julen litt hyggeligere for familier som ikke har det så bra.

I seks år har de gjennom julekampanjen «Ensomt juletre søker gaver» samlet inn nesten 300.000 julegaver som går til et veldedig formål hvert enkelt hotell velger ut. Konseptet er også så enkelt at du kjøper en pakke og legger det under juletreet på ditt lokale Clarion, Quality og Comfort Hotel i Norge, Sverige, Danmark, Finland eller Baltikum. Gavene kan leveres til og med julaften.

De siste årene har både Frelsesarmeen, Røde Kors, Kirkens Bymisjon, Blå Kors og Barneavdelingen ved St. Olavs Hospital kunne glede familier ved å bidra med gaver.

Julegavene kan leveres inn på alle Quality, Clarion og Comfort Hotel, som alle er en del av Nordic Choice Hotels.

For hver gave som legges under juletreet, gir Nordic Choice Hotels også 10 kroner UNICEFs «Sweet Dreams»-prosjekt.

Annonsørinnhold
Nordic Choice Hotels

Dette er et kommersielt samarbeid mellom VG Partnerstudio og Nordic Choice Hotels Dette er innholdsmarkedsføring, og ikke journalistikk. VG Partnerstudio er en satsning underlagt VG som leverer innhold etter VGs kvalitetskrav og redaktøransvar, men innholdet er laget av innholdsprodusenter utenfor redaksjonen. VGs redaksjon har ingen rolle i dette samarbeidet. Derfor er VGs redaksjonelle produkt helt upåvirket av dette samarbeidet.

VGs journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.
© VG | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Dette er VG Partnerstudio

Bilde av Gard Steiro

I samarbeid med utvalgte annonsører utvikler VG Partnerstudio AS innhold av høy kvalitet, som publiseres på VGs plattformer.

Innholdet fra VG Partnerstudio merkes tydelig og med annonsørens logo, så leseren klart kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert sammen med en annonsør.

Aksjeselskapet VG Partnerstudio er et separat produksjonsselskap uten tilknytning til redaksjonen. Ingen i studioet jobber samtidig i redaksjonen i VG.

VGs samfunnsoppdrag og rolle som uavhengig redaksjonell gransker påvirkes derfor ikke av VG Partnerstudio.

Gard Steiro

Ans. redaktør og adm. direktør