Annonsørinnhold

Det etterlengtede året 2021 er endelig her. Har du planer om å revolusjonere økonomien din dette året? Da er kundenes favoritt innen boliglån noe for deg. Ikke bare vil det spare deg for tid og penger - det vil også gi deg en helt ny opplevelse av boliglån.

Hvor enkelt er det faktisk å bytte bank i dag? Aldri før har det blitt gjort på denne måten.

Adrenalinet pumper gjennom kroppen. Fredrik Bjerkeengen (32) har hoppet tusenvis av ganger i sin 28 år lange karriere som skihopper, men aldri har han gjort noe som dette:

SPENT: Skihopper Fredrik Bjerkeengen på vei opp i Holmenkollen. Snart skal han gjøre noe ingen andre har gjort før: Bytte bank i hoppet.

– Det er helt vilt, utbryter han mens han tråkker seg trinn for trinn 60 meter opp i luften og speider utover Oslo.

Fredrik har sagt ja til en utfordring helt utenom det vanlige fra Bulder Bank - den nye bankutfordreren tilknyttet Sparebanken Vest:

I nærmere 100 kilometer i timen, nedover Holmenkollen, skal han nemlig bytte bank!


GEBYRFRIHET OG BOLIGLÅN FRA 1,29 %

– Bank skal være så raskt og enkelt at hvem som helst kan gjøre det når som helst. Derfor setter vi banktjenestene våre på en real prøve, forteller Bulder Bank-sjef, Torvald Kvamme.

Foto: Y Oslo/Netlife

De siste ukene har Bulder Bank opplevd et kunderush. Bulder-sjefen kan melde om at de har mottatt søknader fra flere enn 10.000 kunder og gitt tilbud for flere milliarder.Endelig skal bankbyttet skje

Utallige tanker surrer gjennom hodet til Fredrik mens han går mot bommen. Han må bruke alt av både fysiske og mentale krefter på å bevare konsentrasjonen når mobilen plutselig er med og opptar all fokus.

– Det er helt surrealistisk å skulle vie oppmerksomheten til noe annet enn selve hoppet, forteller Fredrik.


Fredrik har aldri tidligere hoppet med en mobil i hånden. Og om ikke det var nok: I tillegg skal han bytte bank midt i svevet.

– Bankbyttet blir selve arbeidsoppgaven jeg skal utføre i en voldsom fart. Hopping kan jeg, så det må komme i andre rekke, sier han ettertenksomt.

Hvor raskt klarer du å bytte bank?

Prøvehopp uten telefon

Likevel er det en vanskelig rotasjon Fredrik må motvirke. Og det er først midt i svevet, i en fart godt opp mot 110 km/t, at han vil finne ut hvordan kroppen faktisk flytter seg. Derfor var prøvehoppet uten telefon avgjørende: 

– Det første forsøket på å gå fra normal flyposisjon til å flytte armen var en utfordring. Jeg ante ikke hvor sterk effekt jeg ville oppleve og hvordan jeg best mulig skulle motvirke dragningen, sier Fredrik.

 At han fikk sine første hoppski allerede som fireåring, kommer derfor godt med når vinden får skiene til å duppe på første prøvehopp.

Laster ned appen sittende på bommen

Så har sannhetens time kommet. Har Bulder Bank satt sin egen tjeneste på en litt for hard prøve eller kan det fungere?

Balanserende på bommen, dinglende med beina i 36 grader helling, blir appen installert og innloggingen gjennomført med BankID. Med et lite hull i hansken fungerer touchen, og et «ekstra ansikt» med skibrillene på er allerede satt opp for å unngå trøbbel med FaceID.

Alt som gjenstår er å sette utfor og bekrefte kundeforholdet med FaceID i svevet.

Electronic device, Technology, Gadget

SISTE SJEKK: Fredrik dobbeltsjekker at telefonen kjenner han igjen med FaceID selv med hopphjelm og store briller på.

– Ser nok lettere ut enn det er

– Det ser nok lettere ut enn det er å flytte en arm foran ansiktet, men den armen er ganske kritisk og det strider veldig imot det normale, sier Fredrik.

Mentalt har han sett for seg hvordan han har lyst til å gjøre det.

– Så det er egentlig bare på å kjøre på og gjøre den bevegelsen. Så får jeg bare ta konsekvensen av den etterpå, sier han like før han setter utfor.

Fryktløs slipper Fredrik bommen. Nå er det full konsentrasjon om skihoppingen ned tilløpet og ut i lufta. Deretter er det om å gjøre å finne kontrollen, før armen hentes fram foran ansiktet og den fysiske utfordringen med å motvirke en eventuell rotasjon begynner. 


«Velkommen til Bulder»

Fredrik svever nedover og venter på at lufta tar han imot. Armen flytter han så kontrollert mot ansiktet. Det er en trykket stillhet, før jubelen står i taket når han setter et skikkelig nedslag og veiver opprømt med mobilen som er limt fast i hansken:

 – Det er så lett! skriker han.

På skjermen lyser «Velkommen til Bulder» som er Bulder Banks velkomsthilsen når du offisielt har blitt kunde. Fredrik er i ekstase og utbryter: 

– Det gikk jo! Det å bytte bank viser seg jo faktisk å være en smal sak!


Se video: Bli med bak kameraet!

Hvor raskt klarer du å bytte bank?

OG HVA FORETREKKER DU?

Så enkelt å bytte bank at du kan gjøre det i et skihopp

Bakgrunnen for hopp-stuntet til Bulder Bank var å sette bankbyttet, som mange kvier seg for å gjøre, inn i en situasjon som virker helt umulig. Ved å demonstrere at det er så enkelt å bytte bank at det kan gjøres selv i et skihopp, håper bankutfordreren å motivere folk til å få tro på at de har det i seg også.

– Kanskje dette kan senke terskelen for at noen faktisk går til det skrittet å bytte bank? Er du misfornøyd med banken din, så gjør noe med det, oppfordrer Kvamme.


Tom Erik, far til skihopper Fredrik, kjenner seg igjen at det er en barriere å skulle bytte bank:

– Jeg har skiftet noen banker gjennom tidene, og det har vært en god del stress hver gang: Traske ned på filialen, be på sine knær og finne fram en haug med papirer. Bankene skal jo absolutt vite alt før man kan bli kunde, sier han før sønnen følger opp:

– Hos Bulder Bank er prosessen faktisk så enkel som det de sier. Med kun BankID og FaceID var jeg ferdig registrert kunde i banken. Den papirmølja fatter’n snakker om, den uteblir, konstaterer Fredrik.


FAR OG SØNN: Strålende fornøyd med at Fredrik har gjort noe ingen andre har gjort før: Byttet bank under et skihopp!

0

I 2021 utbetaler Bulder Bank

i kundeutbytte på et lån på 2 millioner

En annerledes bank

Hos Bulder fungerer alt kun på mobil, og de har perfeksjonert prosessen til å være automatisk.

– Helt automatisk henter vi inn nødvendig informasjon fra offentlige registre, både når du ønsker å bytte bank eller søker boliglån. Slik skal du slippe papirarbeid og for eksempel måtte hente inn din egen verdivurdering av boligen, forteller Kvamme.

Bulder Bank er et frisk pust i bransjen ved å være en annerledes bank som ikke er redd for å gjøre noe nytt. Derfor gjorde de allerede fra start noe ingen andre hadde tenkt på før: Automatisk lavere rente.

– Mange sitter med en følelse av å bli lurt når det kommer til bank. Det er en kjip følelse at naboen får bedre rente enn deg fordi han har bedre tid eller er flinkere til å prute. Dette har vi i Bulder gjort noe med, påpeker Kvamme.


- som knuses lenger nede-

Fem vanlige myter om boliglån

Det er en omfattende jobb å flytte boliglånet.

Lånet mitt er på mange millioner. Det er risikabelt å flytte det digitalt og på «egenhånd».

Jeg forplikter meg til noe jeg ikke helt vet hva er.

1

2

3

Jeg brenner broen til gamlebanken om jeg angrer.

Det er ikke sikkert det lønner seg å flytte lånet.

4

5

Det er en omfattende jobb å flytte boliglånet.

Lånet mitt er på mange millioner. Det er risikabelt å flytte det digitalt og på «egenhånd».

Jeg forplikter meg til noe jeg ikke helt vet hva er.

Jeg brenner broen til gamlebanken om jeg angrer.

Det er ikke sikkert det lønner seg å flytte lånet.

1

2

3

4

5

- som knuses lenger nede-

Fem vanlige myter om boliglån

Norges best likte boliglån

Helt siden Bulder Bank ble etablert høsten 2019 har positive kundeomtaler strømmet inn på Bytt.no. Det gjør at bankutfordreren, som har sitt utspring i Sparebanken Vest, leder rangeringen med klar margin.

– Det er våre brukere som har stemt frem denne plasseringen gjennom sine omtaler og stjernerangeringer av Bulder Bank, forteller Fritzman.


Han understreker at Bytt.no er en uavhengig og nøytral forbrukerportal, og at alle kåringer og rangeringer utelukkende baserer seg på data og tallgrunnlag fra brukernes brukeromtaler og/eller prissammenligninger.

Fritzman tror populariteten nettopp skyldes dialogen Bulder legger opp til med kundene sine, blant annet hos Bytt.no: 

Bulder Bank virker til å være selvsikre på at de leverer en god tjeneste og en god brukeropplevelse og inviterer derfor alle sine kunder til å dele sine erfaringer på Bytt.no.


❶ Automatisk lavere rente

Bulder Bank har utviklet Norges første smarte boliglån som automatisk nedjusterer renten i takt med at lånet nedbetales eller verdien på boligen stiger. Dermed har du hele tiden den renten som du fortjener, uten å måtte ringe banken. Denne tjenesten er dessuten kun til kundens fordel, for dersom boligen din synker i verdi, så blir ikke renten oppjustert.

Fem fordeler ved å flytte lånet til Bulder Bank

❷ Enkelt å bytte raskt

Bulder henter automatisk nødvendig informasjon fra offentlige registre, noe som gjør at du slipper å hente inn din egen verdivurdering av boligen eller ettersende papirer. Alt går smooth – helt av seg selv.

❸ Månedlig oppdatering av verdien på boligen din

Appen gir deg hele tiden oversikt over boligens verdi.

❹ Ingen hemmelige priser

Bulder Bank har bare åpne priser. Ingen hemmelige skuffetilbud eller lokkepriser. Du trenger ikke lure på om du har den beste renten du kan få. Den får du, til enhver tid - uten å måtte be om det.

❺ Mulighet for kundeutbytte 

Du kan få kundeutbytte. Et lån på 2 millioner i fjor, ga 3540 kr i kundeutbytte i år.

Bytt bank med et par swipes

Mange gruer seg for å starte prosessen med å flytte boliglånet. Mens noen tenker at det er for komplisert, tenker andre at det er for tidkrevende å hente inn ny verdivurdering av boligen og annen dokumentasjon.

Slik er det ikke hos Bulder Bank. Har du funnet ut at det er penger å spare og kundeomtalene faller i smak, så får du et helt uforpliktende tilbud etter kun et par tastetrykk.

Bulder henter inn all nødvendig informasjon automatisk fra offentlige registre, slik at du slipper å måtte løfte mer enn den ene hånden du bruker for å betjene telefonen din.

– Vi har lagt ned mye arbeid i å gjøre det så enkelt som mulig å søke lån hos oss. Du skal kunne søke fra mobilen din mens du er ute og går, eller er mellom to stopp på bussen, forteller Bulder-sjef Kvamme.

Bulder Bank er også den eneste aktøren i Norge som nedjusterer renten i takt med at lånet nedbetales eller at verdien på boligen stiger, helt automatisk:

Eff. rente 1,29 %, 2 000 000 kr, 50 % belåning, o/25 år, kostnad 379 934 kr, totalt 2 379 934 kr.

Til toppen

Annonsørinnhold for Bulder Bank

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2021 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)