Annonsørinnhold

Det etterlengtede året 2021 er endelig her. Har du planer om å revolusjonere økonomien din dette året? Da er kundenes favoritt innen boliglån noe for deg. Ikke bare vil det spare deg for tid og penger - det vil også gi deg en helt ny opplevelse av boliglån.

Rentehevinger på løpende bånd får mange til å uroe seg for økonomien, men noen bankkunder kan ha lavere skuldre enn andre. Se hvordan Henrik (44) har sikret seg ro i sjelen i rentekaoset.

– Etter at jeg byttet til Bulder, har jeg ikke lenger like høyt behov for å orientere meg i markedet. Jeg stoler på at de fikser den renten jeg fortjener, sier Henrik Brandstadmoen.

Han er én av nærmere 35.000 nordmenn som er kunde i Bulder Bank.

Den heldigitale bankutfordreren er Norges eneste tilbyder av automatisk lavere rente.
PENGER Å SPARE: Henrik Brandstadmoen sparer penger ved å ha flyttet boliglånet til Bulder. Foto: Fredrik Myhre

Bulder sparer deg for penger

Mange nordmenn går en usikker og travel fremtid i møte etter at Norges Bank nok en gang hevet styringsrenten.

Da er bare et spørsmål om tid før bankene følger etter, og de fleste må starte forhandlingen med banken for å sikre at boliglånet ikke blir dyrere enn nødvendig.

Hos Bulder derimot, trenger du hverken å prute eller lure på om du har den beste renten de kan gi deg. Den får du – til enhver tid, og uten å måtte be om det.

– Man kan jo spørre seg hvorfor ikke flere banker gjør dette i dag, påpeker Brandstadmoen.


Spar penger på boliglånet – helt automatisk

– Vi justerer automatisk ned renten i takt med at du betaler ned lånet ditt eller at verdien på boligen stiger, forklarer Bulder-sjef, Torvald Kvamme.

Bulder sitt smarte, gebyrfrie boliglån er det eneste av sitt slag i Norge. Hver eneste måned tar de en gjennomgang av alle sine kunder for å se om de kvalifiserer til lavere rente. Renten blir justert ned når det er til fordel for kunden, og justeres ikke opp igjen selv om boligverdien skulle synke.

– Bulder garanterer deg alltid den beste renten du kan få hos oss. Vi oppdaterer boligverdien din hver måned, og beregner da ny belåningsgrad. Dermed kan vi flytte deg automatisk, sier Kvamme.
BULDER-SJEF: Torvald Kvamme og Bulder Bank ønsker å gjøre kundenes bankliv både enklere og gøyere. Foto: Y Oslo/Netlife

Brandstadmoen synes det er spennende å følge med i appen som hele tiden holder ham oppdatert på hvor han befinner seg i rentestigen.

– Jeg liker veldig godt at noen jobber for meg slik at jeg slipper å ta forhandlingsrunden som jeg har vært vant til å gjøre hos andre storbanker, sier han.

Det tar minst seks uker fra bankene varsler at boliglånsrenten stiger til endringen trer i kraft for lånet ditt. Det betyr at renteøkningen fra i august gjør seg gjeldende i disse dager. Samtidig kan bankene komme til å varsle ny renteheving i tråd med Norges Bank seneste rentehopp.Priseksempel

💰 Et lån på 2.000.000 kroner, for en bolig som er verdt 4.000.000 kroner. ⏳ Som skal betales tilbake over 25 år. 🔥 Vil ha en effektiv rente på 2,56%.* 💸  Over 25 år blir dette 700.774 kroner i rente. ✅  Totalt betaler du 2.700.774 kroner tilbake for lånet inkludert renter.
🏡  Dette eksempelet viser til et boliglån med 50 prosent belåningsgrad.
*fra 7. oktober gjelder nye renter.


Unngå å bli lurt i rentekaoset

– Jeg vet at Bulder gir meg den renten som er riktig for meg, basert på belåningsgrad og boligens verdi. Det er godt å vite at det ikke skyldes tilfeldigheter eller at jeg ikke har vært flink nok til å forhandle, sier Brandstadmoen.

Slik er det imidlertid ikke alltid når man er kunde i en tradisjonell bank.

– Da må du selv passe på at banken gir deg riktig rente. Det finnes tilfeller der de satser på at du sitter stille i båten og ikke tar deg bryet med å sjekke renten. Dermed tjener de mye penger på at du stoler på dem. Vi mener det er gammeldags at du må passe på banken din i 2022, og derfor slipper du å prute og forhandle for å få den renten du fortjener hos oss, fastslår Kvamme.
I snitt sparer folk 7.600 kroner i året på å bytte til Bulder, ifølge sammenligningskalkulatoren til Bulder. Over én av fire kan få en besparelse på mer enn 12.000 kroner i året.

Ikke nok med det: I tillegg har har Bulder-kunder i snitt spart cirka 23.000 kroner over lånets løpetid på at Bulder har satt ned renten deres automatisk. Slik sparer du ekstra penger på at de gjør jobben for deg!

SÅ MYE KAN DU SPARE 🤑

GJENNOMSIKTIG: Bulder tilbyr transparens i rentekaoset gjennom sin faste, åpne prisliste. Det skaper forutsigbarhet, i motsetning til mange andre banker som tilbyr individuelle priser. Da ligger ansvaret for å sikre seg de beste betingelsene hos kunden selv.  Foto: Fredrik Myhre

Bulder er mye mer enn bare boliglån

– Jeg liker tanken om å støtte opp om utfordrere. At noen utfordrer det etablerte, tvinger de større bankene til å fokusere hardere på både kundeopplevelse og prisnivå, fortsetter Bulder-kunde Brandstadmoen.

Bulder er en heldigital bankutfordrer fra Sparebanken Vest med ambisjoner om å endre bank til det bedre. Målet er at alle dine bankoppgaver skal kunne løses enklere og bedre – kun ved hjelp av mobil.
- som knuses lenger nede-

Fem vanlige myter om boliglån

Det er en omfattende jobb å flytte boliglånet.

Lånet mitt er på mange millioner. Det er risikabelt å flytte det digitalt og på «egenhånd».

Jeg forplikter meg til noe jeg ikke helt vet hva er.

1

2

3

Jeg brenner broen til gamlebanken om jeg angrer.

Det er ikke sikkert det lønner seg å flytte lånet.

4

5

Det er en omfattende jobb å flytte boliglånet.

Lånet mitt er på mange millioner. Det er risikabelt å flytte det digitalt og på «egenhånd».

Jeg forplikter meg til noe jeg ikke helt vet hva er.

Jeg brenner broen til gamlebanken om jeg angrer.

Det er ikke sikkert det lønner seg å flytte lånet.

1

2

3

4

5

- som knuses lenger nede-

Fem vanlige myter om boliglån

Steg for steg i trappen

Hver eneste måned sjekker Bulder oppdatert boligverdi og lånestørrelsen til alle kundene for å se om de kvalifiserer til et lavere trinn i rentetrappen.

Boligverdiens innvirkning på renten er kun til kundens fordel. Om boligverdien øker kan du flyttes ned et trinn, men om boligverdien synker vil du ikke flyttes opp igjen.

Steg for steg i trappen

Hver eneste måned sjekker Bulder oppdatert boligverdi og lånestørrelsen til alle kundene for å se om de kvalifiserer til et lavere trinn i rentetrappen.

Boligverdiens innvirkning på renten er kun til kundens fordel. Om boligverdien øker kan du flyttes ned et trinn, men om boligverdien synker vil du ikke flyttes opp igjen.

RENTETRAPP:  Hvilket rentetrinn du er på kommer an på hvor høy belåningsgrad du har.  Klikk på bildet for å zoome tettere på.

– Appen ser både bakover og fremover i hverdagsøkonomien din, slik at du til enhver tid skal sitte med kontrollen over økonomien. Du kan også gjøre sparingen mer målrettet og morsom ved å sette mål for sparekontoen, oppfordrer Kvamme.

Bulder Bank skaper fremtidens bank sammen med kundene sine.

— Det har skjedd lite nytt i bankbransjen de siste årene, og mye av forklaringen er for stor avstand mellom deg som kunde og banken. Her er vi annerledes, poengterer Kvamme.

For kort tid siden passerte Bulder 10.000 kundeinnspill og tilbakemeldinger på hvordan bank kan gjøres bedre. Blant annet var Apple Pay høyt etterspurt, noe Bulder-kunder nå kan ta i bruk for å betale enkelt, sikkert og kontaktløst med sine Apple-enheter.

Det har også nylig resultert i utrullingen av en budsjettfunksjon til appens beta-brukere, som raskt og enkelt kan hjelpe deg å lage et budsjett basert på pengebruken. Det kan komme godt med når prioriteringer må gjøres denne høsten.
RENTETRAPP:  Hvilket rentetrinn du er på kommer an på hvor høy belåningsgrad du har.

Font
Font

Den nye utfordreren

Eirin Regine Lindseth er ikke den eneste som har fått øynene opp for Bulder Bank den siste tiden. Etter at DNB i vår kunngjorde at de ønsket å kjøpe opp Sbanken, var det mange norske bankkunder som fikk seg en aldri så liten vekker og begynte å undersøke markedet.

I likhet med Sbanken er Bulder en motsats til den etablerte bankbransjen. På få dager i april mottok Bulder søknader fra flere enn 10.000 potensielle nye kunder, og fremdeles strømmer det nye kunder til bankutfordreren.

– Vi er ydmyke over tilstrømmingen av nye kunder. Sbanken har vært et forbilde i bransjen, og uansett hva utfallet blir, lover vi å ta kampen med storbankene videre. Det trenger norske bankkunder nå, sier Kvamme.

– Bulder skal være Bulder

– Vi mener alle kan bli gode med penger, og med Bulder Bank i ryggen får moderne bankkunder den pushen de trenger, sier Torvald Kvamme.

Derfor jobber Bulder Bank kontinuerlig med å utvikle en mobilbankopplevelse i verdenstoppen, mens kundene hele tiden utfordrer dem og forteller hva de drømmer om.

– Det har vi overhodet ikke tenkt til å slutte med selv om kundemassen stadig øker, sier han videre.

Kvamme understreker at når man utfordrer bransjen, så må man gjøre ting litt annerledes:

– Vi satser på kunder som mener at bankbransjen trenger å ristes litt i. Vi mener nemlig at bankene må bli mer opptatt av å løse kundeproblemer og skape kundeverdi. Dette kan jeg love Eirin og andre Bulder-kunder at vi skal fortsette med.

Norges best likte boliglån

Helt siden Bulder Bank ble etablert høsten 2019 har positive kundeomtaler strømmet inn på Bytt.no. Det gjør at bankutfordreren, som har sitt utspring i Sparebanken Vest, leder rangeringen med klar margin.

– Det er våre brukere som har stemt frem denne plasseringen gjennom sine omtaler og stjernerangeringer av Bulder Bank, forteller Fritzman.


Han understreker at Bytt.no er en uavhengig og nøytral forbrukerportal, og at alle kåringer og rangeringer utelukkende baserer seg på data og tallgrunnlag fra brukernes brukeromtaler og/eller prissammenligninger.

Fritzman tror populariteten nettopp skyldes dialogen Bulder legger opp til med kundene sine, blant annet hos Bytt.no: 

Bulder Bank virker til å være selvsikre på at de leverer en god tjeneste og en god brukeropplevelse og inviterer derfor alle sine kunder til å dele sine erfaringer på Bytt.no.


❶ Automatisk lavere rente

Bulder Bank har utviklet Norges første smarte boliglån som automatisk nedjusterer renten i takt med at lånet nedbetales eller verdien på boligen stiger. Dermed har du hele tiden den renten som du fortjener, uten å måtte ringe banken. Denne tjenesten er dessuten kun til kundens fordel, for dersom boligen din synker i verdi, så blir ikke renten oppjustert.

Fem fordeler ved å flytte lånet til Bulder Bank

❷ Enkelt å bytte raskt

Bulder henter automatisk nødvendig informasjon fra offentlige registre, noe som gjør at du slipper å hente inn din egen verdivurdering av boligen eller ettersende papirer. Alt går smooth – helt av seg selv.

❸ Månedlig oppdatering av verdien på boligen din

Appen gir deg hele tiden oversikt over boligens verdi.

❹ Ingen hemmelige priser

Bulder Bank har bare åpne priser. Ingen hemmelige skuffetilbud eller lokkepriser. Du trenger ikke lure på om du har den beste renten du kan få. Den får du, til enhver tid - uten å måtte be om det.

❺ Mulighet for kundeutbytte 

Du kan få kundeutbytte. Et lån på 2 millioner i fjor, ga 3540 kr i kundeutbytte i år.

Bytt bank med et par swipes

Mange gruer seg for å starte prosessen med å flytte boliglånet. Mens noen tenker at det er for komplisert, tenker andre at det er for tidkrevende å hente inn ny verdivurdering av boligen og annen dokumentasjon.

Slik er det ikke hos Bulder Bank. Har du funnet ut at det er penger å spare og kundeomtalene faller i smak, så får du et helt uforpliktende tilbud etter kun et par tastetrykk.

Bulder henter inn all nødvendig informasjon automatisk fra offentlige registre, slik at du slipper å måtte løfte mer enn den ene hånden du bruker for å betjene telefonen din.

– Vi har lagt ned mye arbeid i å gjøre det så enkelt som mulig å søke lån hos oss. Du skal kunne søke fra mobilen din mens du er ute og går, eller er mellom to stopp på bussen, forteller Bulder-sjef Kvamme.

Bulder Bank er også den eneste aktøren i Norge som nedjusterer renten i takt med at lånet nedbetales eller at verdien på boligen stiger, helt automatisk:

FEM  GRUNNER til Å BYTTE TIL Bulder

Automatisk lavere rente
Bulder Bank har utviklet Norges første smarte boliglån som automatisk nedjusterer renten i takt med at lånet nedbetales eller verdien på boligen stiger. Dermed har du hele tiden den renten som du fortjener, uten å måtte passe på banken. Nye kunder som kommer får samme rente som gamle kunder.

Ingen hemmelige priser
Bulder Bank har bare åpne priser. Ingen hemmelige skuffetilbud eller lokkepriser. Du trenger ikke lure på om du har den beste renten du kan få. Den får du, til enhver tid - uten å måtte be om det.

Mulighet for kundeutbytte
Bulder Bank deler overskuddet med deg. Et lån på 2 millioner i 2021, ga 4000 kr i kundeutbytte i 2022.

Gebyrfrihet
Bulder har full gebyrfrihet. Du skal aldri måtte betale oss et etableringsgebyr på flere tusen for å få et lån hos Bulder. Du trenger heller ikke betale et månedlig gebyr for at du betaler renter og avdrag på ditt eget lån.

Høy rente på sparekonto
Mange banker har satt opp renten på boliglån de siste månedene, men ikke fulgt opp med en tilsvarende økning i innskuddsrenten. Det har imidlertid Bulder gjort, og her får du rente på 2 % fra første krone helt uten bindingstid eller uttaksbegrensninger.

1

2

3

4

5

Priseksempel

💰 Et lån på 2.000.000 kroner, for en bolig som er verdt 4.000.000 kroner. ⏳ Som skal betales tilbake over 25 år. 🔥 Vil ha en effektiv rente på 2,56%.* 💸  Over 25 år blir dette 700.774 kroner i rente. ✅  Totalt betaler du 2.700.774 kroner tilbake for lånet inkludert renter.
🏡  Dette eksempelet viser til et boliglån med 50 prosent belåningsgrad.
*fra 7. oktober gjelder nye renter.


Det etterlengtede året 2021 er endelig her. Har du planer om å revolusjonere økonomien din dette året? Da er kundenes favoritt innen boliglån noe for deg. Ikke bare vil det spare deg for tid og penger - det vil også gi deg en helt ny opplevelse av boliglån.

- som knuses lenger nede-

Fem vanlige myter om boliglån

Det er en omfattende jobb å flytte boliglånet.

Lånet mitt er på mange millioner. Det er risikabelt å flytte det digitalt og på «egenhånd».

Jeg forplikter meg til noe jeg ikke helt vet hva er.

1

2

3

Jeg brenner broen til gamlebanken om jeg angrer.

Det er ikke sikkert det lønner seg å flytte lånet.

4

5

Det er en omfattende jobb å flytte boliglånet.

Lånet mitt er på mange millioner. Det er risikabelt å flytte det digitalt og på «egenhånd».

Jeg forplikter meg til noe jeg ikke helt vet hva er.

Jeg brenner broen til gamlebanken om jeg angrer.

Det er ikke sikkert det lønner seg å flytte lånet.

1

2

3

4

5

- som knuses lenger nede-

Fem vanlige myter om boliglån

Den nye utfordreren

Eirin Regine Lindseth er ikke den eneste som har fått øynene opp for Bulder Bank den siste tiden. Etter at DNB i vår kunngjorde at de ønsket å kjøpe opp Sbanken, var det mange norske bankkunder som fikk seg en aldri så liten vekker og begynte å undersøke markedet.

I likhet med Sbanken er Bulder en motsats til den etablerte bankbransjen. På få dager i april mottok Bulder søknader fra flere enn 10.000 potensielle nye kunder, og fremdeles strømmer det nye kunder til bankutfordreren.

– Vi er ydmyke over tilstrømmingen av nye kunder. Sbanken har vært et forbilde i bransjen, og uansett hva utfallet blir, lover vi å ta kampen med storbankene videre. Det trenger norske bankkunder nå, sier Kvamme.

– Bulder skal være Bulder

– Vi mener alle kan bli gode med penger, og med Bulder Bank i ryggen får moderne bankkunder den pushen de trenger, sier Torvald Kvamme.

Derfor jobber Bulder Bank kontinuerlig med å utvikle en mobilbankopplevelse i verdenstoppen, mens kundene hele tiden utfordrer dem og forteller hva de drømmer om.

– Det har vi overhodet ikke tenkt til å slutte med selv om kundemassen stadig øker, sier han videre.

Kvamme understreker at når man utfordrer bransjen, så må man gjøre ting litt annerledes:

– Vi satser på kunder som mener at bankbransjen trenger å ristes litt i. Vi mener nemlig at bankene må bli mer opptatt av å løse kundeproblemer og skape kundeverdi. Dette kan jeg love Eirin og andre Bulder-kunder at vi skal fortsette med.

Norges best likte boliglån

Helt siden Bulder Bank ble etablert høsten 2019 har positive kundeomtaler strømmet inn på Bytt.no. Det gjør at bankutfordreren, som har sitt utspring i Sparebanken Vest, leder rangeringen med klar margin.

– Det er våre brukere som har stemt frem denne plasseringen gjennom sine omtaler og stjernerangeringer av Bulder Bank, forteller Fritzman.


Han understreker at Bytt.no er en uavhengig og nøytral forbrukerportal, og at alle kåringer og rangeringer utelukkende baserer seg på data og tallgrunnlag fra brukernes brukeromtaler og/eller prissammenligninger.

Fritzman tror populariteten nettopp skyldes dialogen Bulder legger opp til med kundene sine, blant annet hos Bytt.no: 

Bulder Bank virker til å være selvsikre på at de leverer en god tjeneste og en god brukeropplevelse og inviterer derfor alle sine kunder til å dele sine erfaringer på Bytt.no.


❶ Automatisk lavere rente

Bulder Bank har utviklet Norges første smarte boliglån som automatisk nedjusterer renten i takt med at lånet nedbetales eller verdien på boligen stiger. Dermed har du hele tiden den renten som du fortjener, uten å måtte ringe banken. Denne tjenesten er dessuten kun til kundens fordel, for dersom boligen din synker i verdi, så blir ikke renten oppjustert.

Fem fordeler ved å flytte lånet til Bulder Bank

❷ Enkelt å bytte raskt

Bulder henter automatisk nødvendig informasjon fra offentlige registre, noe som gjør at du slipper å hente inn din egen verdivurdering av boligen eller ettersende papirer. Alt går smooth – helt av seg selv.

❸ Månedlig oppdatering av verdien på boligen din

Appen gir deg hele tiden oversikt over boligens verdi.

❹ Ingen hemmelige priser

Bulder Bank har bare åpne priser. Ingen hemmelige skuffetilbud eller lokkepriser. Du trenger ikke lure på om du har den beste renten du kan få. Den får du, til enhver tid - uten å måtte be om det.

❺ Mulighet for kundeutbytte 

Du kan få kundeutbytte. Et lån på 2 millioner i fjor, ga 3540 kr i kundeutbytte i år.

Bytt bank med et par swipes

Mange gruer seg for å starte prosessen med å flytte boliglånet. Mens noen tenker at det er for komplisert, tenker andre at det er for tidkrevende å hente inn ny verdivurdering av boligen og annen dokumentasjon.

Slik er det ikke hos Bulder Bank. Har du funnet ut at det er penger å spare og kundeomtalene faller i smak, så får du et helt uforpliktende tilbud etter kun et par tastetrykk.

Bulder henter inn all nødvendig informasjon automatisk fra offentlige registre, slik at du slipper å måtte løfte mer enn den ene hånden du bruker for å betjene telefonen din.

– Vi har lagt ned mye arbeid i å gjøre det så enkelt som mulig å søke lån hos oss. Du skal kunne søke fra mobilen din mens du er ute og går, eller er mellom to stopp på bussen, forteller Bulder-sjef Kvamme.

Bulder Bank er også den eneste aktøren i Norge som nedjusterer renten i takt med at lånet nedbetales eller at verdien på boligen stiger, helt automatisk:

Til toppen

Annonsørinnhold for Bulder Bank

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2022 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)